امروز : دوشنبه, 05 آذر 1403

كاهش تولید زباله برابر با كاهش عوارض شهری

رئیس کمیسیون خدمات و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد می‌گوید: اگر با مدیریت حجم تولید زباله کم شود، عوارضاتی که در پسماند و بهای خدمات وجود دارد کاهش پیدا می‌کند و این کمکی برای شهروندان است.

علیرضا باغچقی اظهار می‌کند: بخشی از ارزش‌افزوده‌ها مربوط به پسماند است که هرچه تولید زباله کاهش پیدا کند از عوارضات کم می‌شود و به سبب اینکه این عوارضات برای مردم شفاف‌سازی نشده مردم آگاه نیستند.

باغچقی بابیان اینکه امروزه استفاده از نایلکس رایج شده است، می‌افزاید: در بسیاری از موارد نیازی به استفاده نایلکس نیست و مردم می‌توانند از وسایلی که قابل بازگشت به طبیعت است استفاده کنند.

رئیس کمیسیون خدمات و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد می‌گوید: کاهش مصرف پلاستیک خود منجر به کاهش تولید می‌شود چراکه استفاده زیاد از پلاستیک ضربه جبران‌ناپذیری به طبیعت می‌زند.

باغچقی بابیان اینکه پلاستیک بخشی از زباله است، می‌افزاید: امروزه پلاستیک بخشی بزرگی از محیط‌زیست را اشغال کرده که اگر مدیریت انجام نگیرید به طبیعت و منابع طبیعی آسیب‌زده می‌شود.

ضرورت جایگزینی پلاستیک و نایلکس

رئیس کمیسیون خدمات و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد معتقد است: بهترین راه جلوگیری از مصرف پلاستیک کاهش مصرف آن در مصارف روزانه و نیز جایگزین مناسب برای مصرف پلاستیک است.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد می‌گوید: چنانچه ملزم به استفاده از پلاستیک شدیم باید با مدیریت صحیح از انتقال آن به طبیعت جلوگیری و به چرخه بازیافت برگردانیم.

وی بابیان اهمیت پلاستیک در زندگی گفت: با توجه به اینکه پلاستیک برای انسان ضررهایی به همراه دارد از طرفی خدمات بسیار گسترده‌ای را نیز در تولیدات، حمل‌ونقل و بسیاری لوازم زندگی داشته است.

باغچقی می‌افزاید: قیمت مناسب این صنعت سبب رشد خوب آن شده و توانسته خدمات خوبی در اختیار انسان بگذارد.

به گفته وی، پلاستیک علاوه بر خدمات رفاهی یک سری دغدغه‌هایی را برای انسان به وجود آورده که سبب شده انسان به مدیریت کردن آن فکر کند.

وی بابیان اینکه ترکیبات شیمیایی درون پلاستیک چرخه طبیعت را تهدید می‌کند می‌افزاید: بازگشت پلاستیک به طبیعت سال‌های طولانی را رقم می‌زند که این همین سبب می‌شود به حیات‌وحش، گیاهان، طبیعت، جانوران و زندگی انسان تأثیرات بسیار جبران‌ناپذیری وارد آورد که این دنیا را نگران کرده است.

باغچقی اعتقاد دارد: نگرانی استفاده از پلاستیک و عواقب آن سبب شده تا 21 تیر را به‌عنوان روز بدون پلاستیک نام‌گذاری کنند.

رئیس کمیسیون خدمات و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد خاطرنشان می‌کند: روز جهانی بدون پلاستیک به معنای استفاده نکردن آن نیست بلکه به معنای استفاده صحیح و مطلوب از پلاستیک است.

وی می‌گوید: یکی از گام‌های مهم در کاهش تولید زباله، بازیافت و تفکیک، آموزش فرهنگ‌سازی است که این کار در فضای مجازی در حال انجام است.

باغچقی می‌افزاید: بسیاری از کشورهای پیشرفته برای شهروندانی که پلاستیک مصرف می‌کنند عوارضاتی را در نظر گرفته‌اند، اما در کشور ما چنین اتفاقی رخ نداده است.

    File engine/modules/prostats.php not found.
طراحی، اجرا و پشتیبانی: سفارش دات نت