امروز : چهارشنبه, 03 بهمن 1403

کمیسیون فرهنگی و اجتماعی دوره سوم

کمیسیون فرهنگی
 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی: ابراهیم امانی
 


شرح وظایف کمیسیون فرهنگی و اجتماعی


• بررسی کمبودها و معضلات و نیازهای فرهنگی، اجتماعی و آموزشی با استفاده از نظرات کارشناسان مجرب.
• تدوین راهکارهایی در جهت رفع مسائل فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و ارائه ارگانهای ذیربط و معاونت فرهنگی شهرداری .
• پیگیری نظارت اجرای طرحها و مصوبات در امور شهرداری و سایر سازمانهای خدماتی درصورتی که مخل جریان عادی امور نگردد.
• تدوین سیاستهای فرهنگی سال آینده شهرداری بر اساس فرم نظر سنجی.
• برنامه ریزی درجهت اجرای برنامه ها و طرحهای فرهنگی جهت ارتقاء سطح دانش و بینش پرسنل و مدیران و عوامل اجرایی شهرداری و سازمانهای تابعه.
• نظارت بر عملکرد معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و واحدهای مربوطه .
• تشکیل و تقویت کمیته های فرعی و تخصصی مانند کمیته بانوان، کمیته ورزش و جوانان جهت رسیدگی تخصصی تر به مسائل.
• همکاری و مساعدت و پشتیبانی مراکز فرهنگی و اجتماعی و NGO و... .
• ارائه راهکارها و طرحهایی جهت تشویق و ترغیب مردم ( اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) در خصوص گسترش مراکز تفریحی، ورزش، فرهنگی، آموزشی با هماهنگی دستگاههای ذیربط .
• تشکیل جلسات رایزنی و ایجاد تعامل فیمابین دستگاههای فرهنگی مانند: صدا و سیما، دانشگاهها، حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، سازمان ارشاد و ...
• پیشنهاد و ارائه طرحهایی در راستای اصلاح ساختار تاسیس، تقویت یا حذف واحدهای مورد نیاز یا غیر ضروری زیر مجموعه معاونت فرهنگی شهرداری .
• استفاده از تجارب کمیسیونهای همنوع در شوراهای اسلامی شهرهای دیگر.
• رسیدگی به درخواستهای اشخاص حقیقی و حقوقی .
• سرکشی به مراکز فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و ورزشی.

 

 

صورتجلسه شماره 1 مورخه 1/3/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع :تجهیز طراحی وب سایت شورا تلفن گویا خرید دو خط تلفن ثابت

1- ابتدا با تلاوتی چند از کلام اله مجید و پس از آن آقای ایزانلو ریاست کمیسیون ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در جلسه با تشریح موضوع (تجهیز واحد روابط عمومی ، طراحی وب سایت شورا، تلفن گویا ) و با اشاره به تکنولوژی روز وعصر ارتباطات و ضرورت آن در شرایط امروزی و استفاده از تجهیزات شهرهای بزرگ و مراکز استانها از طریق اینترنت و ارتباط شهروندان با نمایندگان خود در شورای شهر و امکان تسهیل و مهیا نمودن این ارتباط برای شهروندان از طریق اینترنت و تلفن گویا را نیاز ضروری دانست و ادامه داد با نظرخواهی از اعضای کمیسیون در جهت اجرایی شدن پیشنهادهای فوق بتوان اقدامات موثری را در جهت انتقال پیشنهادات و انتقادات و راهکارهای شهروندان با نمایندگان خود درشورا جهت پیشبرد اهداف نظام شورایی که همان نظام مردم سالاری می باشدگامی موثر برداشته باشیم.

2- درادامه بحث اعضای کمیسیون نیز هرکدام جداگانه به نقطه نظرات خود پرداخته و با اتفاق نظر ضمن تایید پیشنهادهای مطرح شده و براجرایی نمودن هرچه سریعترطرح های فوق تاکید نمودند.

 

صورتجلسه شماره 2 مورخ 5/6/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع جلسه :چگونگی برگزاری و پذیرائی جشن میلاد نور

1- ابتدا با تلاوتی چند از کلام اله مجید و پس از آن آقای ایزانلو ریاست کمیسیون ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی و تبریک ایام شعبانیه به ویژه فرارسیدن میلاد نور، منجی عالم بشریت مهدی موعود (ع) وموضوع جلسه (نحوه برگزاری جشنها واطلاع رسانی از طریق روابط عمومی درمناسبت های ملی و مذهبی ) و با اشاره به اینکه شورای شهر یک نهاد مردمی و برخاسته از مردم است و براین اساس باید در اعیاد و مناسبت های ملی و مذهبی نقش فعال و پویایی را ارائه نماید و این وظیفه واحد روابط عمومی می باشد که نقش خود را در جهت اطلاع رسانی به موقع و شفاف و کامل به شهروندان محترم را درحد قابل قبولی داشته باشد و ازآنجا که عیدسعید نیمه شعبان یکی از اعیاد بزرگ ما شیعیان می باشد پیشنهاد پذیرایی با شربت وشیرینی و چراغانی در شب میلاد در محل شورای شهر را ارائه نمودند و درادامه بحث از اعضای کمیسیون نظرخواهی و تصمیم گیری نهایی را خواستار شدند.

اعضای محترم کمیسیون نیز با تایید پیشنهادهای مطرح شده از سوی ریاست کمیسیون و با اشاره به نقش شورای شهر درجهت اطلاع رسانی شفاف به شهروندان و ایجاد بستر مناسب برای مشارکت احاد مردم برای ارائه پیشنهاد و انتقاد سازنده زمینه ساز انجام کار راهبردی در جهت نیل به اهداف نظام شورایی را خواستار شدند .درپایان نحوه اطلاع رسانی و گرامیداشت ایام و مناسبت های ملی و مذهبی را درقالب چاپ بنر و پلاکاردهای تدوین شده که قابلیت استفاده در سال های آتی را نیز داشته باشد ارائه طریق نمودند .

 

صورتجلسه شماره 3 مورخه 18/6/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

پیرو دعوت قبلی از نمایندگان محترم مرکز تحقیقات IT درخراسان شمالی و مشاورین انفورماتیک شورای شهر جلسه ای در مورخه 18/6/86 ساعت 9:30 صبح در محل سالن جلسات شورای شهر تشکیل گردید که پس از بحث و بررسی و تبادل نظر مباحثی به شرح ذیل مطرح گردید .

 

1- ارائه مدارک مربوطه به مجتمع بین المللی تحقیقات IT به شورای شهر انجام پذیرد.

2- مدارک مربوطه به موسسه سفیر ساعی دارنده مجوز از وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری به صورت مستند به شورای شهر ارائه گردد.

3- مدارک مربوط به نمایندگی بجنورد وابسته به مجتمع بین المللی مرکز تحقیقات IT و ارائه به شورا.

4- پیگیری برگزاری دوره شهروند الکترونیک تا سقف 7400 نفر که در تبلیغات عنوان شده و اراده گزارش .

5- ارائه و گزارش لیست ثبت نام شوندگان به همراه فیش های معتبر در فاز اول شهروند الکترونیک و گزارش نهایی به شورا.

6- دریافت مبالغ ثبت نام از طریق معرفی شماره حساب و بانک عامل .

 

صورتجلسه شماره 4مورخه 28/6/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: ساماندهی خانه سالمندان

1- ریاست کمیسیون جناب آقای ایزانلو ضمن خیرمقدم و خوش آمدگویی به حاضرین درجلسه وتبریک ماه مبارک رمضان و تشریح موضوع جلسه (ساماندهی خانه سالمندان سطح شهروموسسات خیریه ) و چگونگی مشکلات فعالیت اینگونه موسسات را گزارش و تقاضای مساعدت و همکاری و همیاری با سازمانهای مرتبط را خواستار شدند و اظهار امیدواری نمودند تا بتوانیم با حمایت تمام مسئولین شهر راهکار اجرایی و عملی را برای این امرخداپسندانه را داشته باشند.

2- سرکار خانم دکتر حجازی به نمایندگی از موسسات خیریه و مراکز کودکان بی سرپرست و سالمندان پردیس و... از اعضای محترم شورا به جهت برگزاری اینگونه جلسات برای حل مشکلات آنان تقدیر و تشکر کرده و در ادامه گزارش کاملی از چگونگی فعالیت موسسات فوق و مشکلات عدیده برسرراه آنان اشاره و درنهایت اقدام عاجل در جهت واگذاری زمین و حمایت های همه جانبه از طریق شورای محترم ،اداره اوقاف ،شهرداری ،سازمانهای مرتبط و خیرین سطح شهر را خواستار شدند و در پایان اطلاع رسانی اداره محترم اوقاف و امور خیریه را در جهت تشویق و سوق دادن مردم برای حمایت همه جانبه از موسسات و مراکز خیریه را ارائه طریق نمودند.

3- آقای نجاتی مقدم مدیرکل محترم اداره اوقاف وامورخیریه استان نیز با استقبال از مسایل طرح شده برای حمایت از موسسات خیریه استان به ویژه شهر بجنورد اعلام آمادگی نموده و در ادامه صحبت ضمن تشریح و گزارش از چگونگی حوزه فعالیت اداره مطبوع و اختیارات آن اظهار امیدواری نموده درخصوص در اختیار قراردادن حسینیه های سطح شهر در جهت حمایت از موسسات خیریه و واگذاری زمینهایی که موقوفه هستند با پیگیری و اقدام عاجل صورت پذیرد.

4- آقای مهندس ریاحی نیز با تشریح مشکلات و مسایل فوق ذکر اطلاع رسانی و بسترسازی مناسب برای مشارکت بخش های خصوصی و دعوت از NGO ها را ارائه طریق نموده و اعلام آمادگی نمود تا برای هرنوع همکاری و حمایت را برای این امر خداپسندانه را از سوی شهرداری را داشته باشند

5- درادامه اعضای محترم شورا و دیگر مدعوین حاضر در جلسه هرکدام جداگانه به نکته نظرات خود پرداخته که با اتفاق نظر درخصوص حمایتهای همه جانبه از اینگونه موسسات خیریه و سالمندان و سایر موسسات مشابه را تاکید نمودند.

6- درپایان ریاست کمیسیون با جمع بندی مطالب و پیشنهادات وراهکارهای ارائه شده و استفاده از تمامی نکته نظرات حاضرین در جلسه نتیجه گیری نهایی را به شرح ذیل اعلام نمودند:

الف: مقررشد اداره کل اوقاف و امور خیریه درخصوص زمین هایی که تا شعاع 1 کیلومتری قراردارند و امکانات خدماتی مهیا هستند را معرفی نمایند.

ب: شهرداری درخصوص زمین واگذارشده برای احداث خانه سالمندان به آقای یاهوییان پیگیری نموده و گزارش کامل را به شورا ارائه نماید.

ج: موسسات فوق درخواست کتبی برای واگذاری زمین به اوقاف و شهرداری را نمایند.

د: اطلاع رسانی .

 

صورتجلسه شماره 5 مورخه 4/9/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

1- پس از بحث و بررسی نسبت به عضو گیری از ادارات کل شامل سازمان تبلیغات اسلامی ،تربیت بدنی،میراث فرهنگی،آموزش و پرورش ،جهاددانشگاهی،معاونت فرهنگی – اجتماعی شهرداری،روزنامه خراسان شمالی(سیدی زاده)،حوزه علمیه(سرکارخانم روح افزایی)،نیروی انتظامی،صداوسیمای خراسان شمالی و بسیج جهت شرکت در در کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورا تصمیم گیری گردید.

2- بررسی و پیشنهاد لحاظ نمودن 10 میلیارد ريال در بودجه سال 87 جهت انجام فعالیت های فرهنگی – اجتماعی.

3- بررسی و پیشنهاد احداث سالن های چند منظوره با توجیه درآمدزایی توسط شهرداری واحد معاونت فرهنگی.

4- بررسی و پیشنهاد مستقل نمودن حساب های حوزه معاونت فرهنگی.

5- بررسی وکارشناسی نحوه ایجاد خانه فرهنگ در محله های مختلف.

6- درپایان معاونت فرهنگی شهرداری گزارشی را از چگونگی فعالیت حوزه مدیریت خود ارائه نمودند.

 

صورتجلسه شماره 6 مورخ 14/9/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع : تشریح مسایل فرهنگی – اجتماعی شهر

پیرو دعوت نامه شماره 1966-11/9/86 از اعضای محترم کمیسیون با حضور مدیران کل صداوسیمای مرکز خراسان شمالی ،سازمان تبلیغات اسلامی ،نیروی انتظامی ،بسیج،میراث فرهنگی، جهاددانشگاهی،حوزه علمیه،فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مدعوین جلسه ای راس ساعت 10 صبح مورخ 14/9/86 چهارشنبه در محل سالن جلسات شورای شهر برگزار گردید .

پس از تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید ریاست کمیسیون ضمن خیرمقدم و خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در جلسه گزارش مبسوطی را در خصوص مسایل فرهنگی – اجتماعی شهر را تشریح نمودند که در ادامه اعضای کمیسیون هرکدام جداگانه به نکته نظرات خود در خصوص مسایل فرهنگی و اجتماعی شهر پرداخته که در نهایت پس از بحث و بررسی و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید :

1- تشریح کامل حوزه اختیارات شورا در خصوص مسایل فرهنگی و اجتماعی و ابلاغ به اعضای کمیسیون و مدعوین محترم قرار گرفت.

2- مقرر شد اعضای معرفی شده ازطرف سازمان مربوطه به کمیسیون فرهنگی به صورت ثابت و مستمر در جلسه حضور به موقع داشته باشند.

3- گزارش آقای مهندس امیدی تولید کننده تابلوفرش خراسان شمالی ضمن تشریح کامل از چگونگی فعالیت و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم .

4- مقرر شد هردوهفته یکبار کمیسیون فرهنگی تشکیل و دعوت نامه ها با موضوع جلسه ارسال گردد.

5- مقرر شد در تاریخ 28/9/86 جلسه آتی کمیسیون فرهنگی برگزار گردد .

 

صورتجلسه شماره 7 مورخ 21/9/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع جلسه : نحوه برگزاری اولین جشنواره شهروند برگزیده نحوه همکاری با NGO

پیرو دعوت نامه 2070 مورخه 21/9/86 از اعضای محترم کمیسیون فرهنگی و نمایندگان فرهنگی ادارات کل و دیگر مدعوین حاضر در جلسه ای راس ساعت 9:30 مورخه 28/9/86 در محل سالن جلسات شورای شهر برگزار گردید .

ابتدا ریاست کمیسیون ضمن خیر مقدم و تبریک پیشاپیش روز عرضه و نیایش و عید سعید قربان با تشریح کامل موضوع جلسه به نحوه برگزاری این جشنواره و هدف برگزاری را تجلیل از نخبگان و فرهیختگان از تمام اقشار جامعه و ایجاد انگیزه برای جوانان و آیندگان عنوان نمود و خواستار کارشناسی دقیق را

در ادامه هر کدام از اعضا و مدعوین محترم به نقطه نظرات بصورت جداگانه پرداخته و نظرات خود را ایراد فرمودند که در نهایت به اطلاعات فرم فراخوان برگزاری اولین جشنواره شهروند برگزیده به شرح ذیل اعلام گردید

1- کلیات طرح پیشنهادی مورد تائید قرار گرفت و در ادامه بندهای اشاره شده در فراخوان پیسنهادی بند 11 حذف و اصلاحاتی صورت گرفت برگزاری جشنوراه از سال آینده بصورت سالانه برگزار خواهد شد تاریخ تحویل مدارک فراخوان تا تاریخ 1/12/86 خواهد بود و تاریخ برگزاری 9/2/87 خواهد بود که فقط رتبه های اول لحاظ خواهد شد

2- به فرم پیشنهادی بند 12 تجلیل از رزمندگان ، جانبازان ، خانواده شهدا ، بیشترین سال در جبهه های حق علیه شرکت داشتند و در خصوص بیشترین سال اسارت و شهیدی که تقدیم به انقلاب اسلامی نموده اند از طریق بنیاد جانبازان معرفی گردد.

3- در پایان ریاست جلسه با جمع بندی مطالب و نکته نظرات مطرح شده کمیسیون ضمن اطلاع موراد قید شده فرم فراخوان و تصویب در جلسه رسمی شورا در جلسه آتی در خصوص اجرایی نمودن طرح پیشنهادی در اسرع وقت را خواستار شدند

 

صورتجلسه شماره 8 مورخ 27/10/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

1- ریاست کمیسیون ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ص) با تشریح کامل موضوع جلسه جهت نهایی نمودن برگزاری جشنوراه شهروند برگزیده توضیحاتی را ارائه نمودند که در ادامه با اشاره به بندهای شرایط برگزیدگان در فراخوان جشنواره به بازبینی و نهائی نمودن جهت اطلاع رسانی به شهروندان را خواستار شدند .

2- در ادامه کارشناسان فرهنگی و اعضای کمیسیون هر کدام جداگانه به نکته نظرات خود پرداخته و با اتفاق نظر کلیه بندهای اشاره شده در فراخوان را مورد تائید قرارداده و نسبت به آثار مثبت آن در جامعه بویژه برای شهروندان را یادآور شدند .

3- در پایان ریاست کمیسیون ضمن جمع بندی تمامی مطالب مطرح شده و استفاده از تمام نظرات حاضرین در جلسه نحوه اطلاع رسانی به مردم مراحل زمانبندی و هماهنگی با ادارات کل مطبوعات صداو سیما و دیگر نهادهای فرهنگی را در خصوص همکاری برای اجرای هر چه بهتر برگزاری جشنوراه در تاریخ اعلام شده را خواستار شدند و جوایز در نظر گرفته شده برای برگزیدگان جشنواره را تشریح نمودند .

 

صورتجلسه شماره 9 مورخ 7/12/86 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: گزارش روند اجرائی جشنواره ، تعیین هئیت داوران، تعطیلات ایام نوروز

1- ریاست کمیسیون ضمن خیر مقدم به حاضرین در جلسه و تشکر از حضور اعضای محترم کمیسیون با تشریح روند اجرائی جشنواره شهروند برگزیده و تسلیت ایم سوگواری اباعبدالله حسین(ع) و تبریک روز علوم تربیتی ، جشنواره ها را فرصتی برای نمایش خوبیها و معرفی چهره های شاخص دانسته گه با این حرکت ایجاد انگیزه در بین دیگر شهروندان عنوان نمود و نفرات برگزیدگان دارای مدارک مستند در بندهای مختلف اعلام شده در فراخوان را مورد تبادل نظر قرارداد و خواستار تعیین هئیت داوران با معیارهای انتخاب شهروند برگزیده را شدند .

2- در ادامه هر کدام از اعضای حاضر در جلسه به نقطه نظرات خود پرداخته و با تقدیر از نحوه اطلاع رسانی در سطح شهر موضوع جلسه مورد بررسی قرارداده و موضوع و مسائلی مطرح نمودند که به اتفاق نظر در خصوص تعیین افراد شاخص برای آیتم اول فراخوان جشنواره را تاکید نمودند و برای ایام نوروزی برای مسافرین پیشنهادی از جمله ستاد استقبال از مسافرین را عنوان نمودند که حاضرین در جلسه مورد تائید قراردادند.

3- در پایان ریاست کمیسیون و دبیر جشنواره شهروند برگزیده ضمن جمع بندی و استفاده از تمامی مطالب عنوان شده توسط حاضرین در جلسه را این گونه تشریح نمودند که در جلسه آتی با دعوت صاحبنظران چهره های شاخص برای معرفی آیتم اول فراخوان جشنواره و با حضور اعضای شورای شهر و کمیسیون فرهنگی افراد مورد نظر معرفی خواهد شد و در نهایت تمام پیشنهادهای اعلام شده برای ایام نوروز مورد توجه و بالاغ به شهرداری اعلام گردید.

 

 

صورتجلسه شماره 10 مورخ 20/1/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: تعیین نهایی منتخبین جشنواره شهروند برگزیده

پیرو هماهنگی قبلی و دعوت از اعضای محترم کمیسیون و کارشناسان فرهنگی شهر جلسه ای در ساعت 11 صبح روز یکشنبه مورخه 20/1/87 در محل سالن جلسات شورای شهر تشکیل که پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اعلام گردید:

1- ابتدا با تلاوتی چند از آیات کلام الله مجید جلسه شروع شد که دبیر جشنواره ضمن خیرمقدم و تبریک سال نو درخصوص شرایط انتخاب شهروند برگزیده توضیحاتی ارائه دادند که از کارشناسان حاضر در جلسه خواستار ارائه راهکارهای مناسب و عملی و منطقی برای نهایی نمودن منتخبین جشنواره شدند.

2- در ادامه هریک از اعضای حاضر در جلسه صحبت هایی را در خصوص نحوه تعیین و معرفی منتخبین جشنواره اعلام داشتند و هرکدام جداگانه به نقطه نظرات خود پرداخته و چگونگی برگزاری را تشریح و ارائه راهکار نمودند.

3- درپایان رییس جلسه ضمن جمع بندی نقطه نظرات و مطالب مطرح شده توسط حاضرین جلسه خروجی جلسه را این گونه به اتمام رساندند :

الف:باتوجه به مسایل مطرح شده درجلسه مقرر شد درجلسه بعدی هرنفر تعدادی را که شایط حضور در جشنواره را به عنوان شهروند برگزیده دارند را معرفی نمایند تا تصمیم نهایی در جلسه فوق برای انتخاب نهایی معرفی شدگان انجام پذیرد.

ب: مقرر شد جلسه بعدی روز پنجشنبه 22/1/87 ساعت 10 صبح تشکیل گردد.

 

 

صورتجلسه شماره 11 مورخ 24/1/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: نهایی نمودن اسامی برگزیدگان

1- ابتدا با تلاوتی چند از آیات کلام الله مجید جلسه شروع شد که دبیر جشنواره ضمن خیرمقدم و تقدیر و تشکر ار همکاری های به عمل آمده تاکنون توسط هیئت داوران و اعضای کمیسیون در خصوص موضوع جلسه که نحوه و چگونگی برگزیدن شرکت کنندگان بود را مورد بحث و بررسی قرارداد و توضیحات مبسوطی را ارائه نمود.

2- در ادامه هر کدام از اعضای کمیسیون و هیئت داوران به طور جداگانه به نقطه نظرات خود درخصوص برگزیدگان پرداخته که در نهایت با این تصمیم کلی همگی به اجماع رسیدند که لیست افراد پیشنهادی به صورت فرم ارزشیابی تهیه و به اعضای کمیسیون و هیئت داوران داده شود تا افراد از طریق فرم ،ارزشیابی شوند و برای انتخاب نهایی مشخص گردند.

3- دبیر جشنواره نیز با استفاده از تمام نقطه نظرات و مطالب مطرح شد در جلسه اتمام آن را اعلام نمودند.

الف:طراحی فرم ارزشیابی برای تک تک نظرات جلسه که چاپ و تحویل گردد.

ب: بر اساس فرم ارزشیابی نظرات انتخاب شده مورد تایید خواهد بود.

ج: فرم های ارزشیابی پس از تحویل ،روز بعد تحویل دبیرخانه جشنواره گردد.

 

 

صورتجلسه شماره 12 مورخ 31/1/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: گزارش کامل روند اجرایی جشنواره و نهایی نمودن اسامی برگزیدگان

1- ابتدا با تلاوتی چند از آیات کلام الله مجید جلسه شروع شد که دبیر جشنواره گزارش کاملی از روند اجرای جشنواره از اول تا کنون را ارائه دادند که منجر به نهایی شدن اسامی شرکت کنندگان در اولین جشنواره شهروند برگزیده شد و در ادامه نحوه ارزشیابی و امتیازات اخذ شده را گزارش نمودند.

2- در ادامه اعضای کمیسیون هرکدام به طور جداگانه به نکته نظرات خود پرداخته و اهداف جشنواره و چگونگی برگزاری را مورد بررسی قرار دادند و درخصوص بند اول فراخوان جشنواره بحث و تبادل نظر صورت گرفت که در نهایت با اجماع به 11 نفر برگزیده در آیتم اول فراخوان جشنواره به شرح ذیل مورد تایید هیئت داوران و اعضای محترم کمیسیون فرهنگی قرار گرفت و روز برگزاری جشنواره شنبه مورخ 14/2/87 تعیین شد.

1- جناب اقای مهمان نواز 2- خانواده محترم مرحوم یاهوییان 3- دکتر انصاری 4- دکتر شادلو 5- آقای محمدزاده 6- مهندس تیمورتاشلو 7- آقای طالبیان 8- آقای تاتار 9- آقای براتی 10- آقای احمد علیدادیانی 11- آقای فرهاد رستمی

 

 

صورتجلسه شماره 13 مورخ 1/2/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: تعیین کمیته های اجرایی جشنواره

پیرو هماهنگی قبلی و دعوت از معاونت محترم اداری و مالی ،معاونت فرهنگی و اجتماعی ، رییس امور مالی ،رییس کارپردازی و سایر مدعوین جلسه ای در ساعت 10:30 صبح روز یکشنبه مورخه 1/2/87 در محل سالن جلسات شورای شهر تشکیل که پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اعلام گردید:

1- ابتدا با تلاوت کلام اله مجید جلسه شروع بکار نمود و در ادامه ریاست جلسه جناب آقای امانی ضمن خیرمقدم و خوش آمد گویی به حاضرین در جلسه گزارش کاملی را از زمان شروع و تا زمان اجرایی شدن جشنواره ارائه نمودند و با بیان اینکه اولین بار است اینگونه جشنواره های مردمی برگزار می گردد خواستار همکاری همه جانبه و بسیج امکانات از تمام کمیته ها شدند و با عنایت به چارت تهیه شده در خصوص تقسیم اختیارات به کمیته هایی مانند کمیته تبلیغات و مراسم ،کمیته پشتیبانی،کمیته تایید و معرفی(هیئت داوران) توضیحات مبسوطی را ارائه نمودند.

2- در ادامه هر کدام از مدعوین به طور جداگانه به نکته نظرات خود در خصوص برگزاری جشنواره پرداخته و دیدگاه ها و راهکارهای اجرایی خود را در جهت هرچه بهتر برگزار نمودن جشنواره بیان نمودند.

3- درنهایت پس از بحث و تبادل نظر به اتفاق نظر آقای جباری به عنوان مسئول کمیته پشتیبانی آقای محمدرضا نسایی به عنوان عضو کمیته پشتیبانی ،آقای محمد شادمان به عنوان عضو کمیته پشتیبانی ، آقای مهندس ابوالحسنی به عنوان مسئول کمیته داوران،آقای مجید خرمی به عنوان مسئول کمیته مراسم و تبلیغات انتخاب شدند که دبیر جشنواره با ابلاغ های کتبی نامبردگان را به سمت های فوق انتصاب نمودند.

 

 

صورتجلسه شماره 14 مورخ 11/9/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی نامه های رسیده

1- نامه شماره 2531 روابط عمومی شورا در خصوص برگزاری جشنواره شهروند برگزیده .

ابتدا جناب آقای امانی ریاست محترم جلسه ضمن تقدیر و تشکر از حضور اعضاء و میهمانان در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی ، درخصوص برگزاری جشنواره در سال 87توضیحات کاملی ارائه و متذکر شدند که نیاز به ارتباط نزدیکتر و صمیمی تر بین اعضاء شورا و مردم می باشد.

مهندس لنگری :اطلاع رسانی برای برگزاری جشنواره باید مناسب و انتخاب معیارها بصورت دقیق بوده واطلاع رسانی باید براساس معیارهای سنجش صورت گیرد و بهتر است معیارهای جشنواره نسبت به سال گذشته تعدیل گردد.

آقای حاتمی : باید درمورد انعکاس فرهنگی و رسانه ای جشنواره کار بیشتری صورت بگیرد و انتقادات و پیشنهادات جشنواره سال گذشته نیز بررسی گردد.

آقای اردلان: باید در نظر داشته باشیم که شهروند نمونه ازنگاه چه کسی باید انتخاب شود و ازنگاه شورای اسلامی شهر چه کسی شهروند نمونه است و باید از مشارکت سازمانها و نهادها دراین زمینه استفاده نمود.

آقا ی فیروزه : کلیات قضیه مورد تائید می باشد ولی باید چهارچوب و قالب دقیقا تعریف تا مشخص شود چه کسانی در آن قالب جای می گیرند و جشنواره شامل همه شهروندان بوده و منحصر به افراد بومی بجنورد نباشد.

آقای امانی : باتوجه به مطالب مطرح شده واظهار نظر اعضاء اجماع دوستان بر برگزاری جشنواره می باشدو درخصوص شکل و ساختار و نحوه برگزاری درجلسات آینده پس از تصویب طرح پیشنهادی در جلسه رسمی شورا بحث و تبادل نظر انجام خواهد شد

2- نامه شماره 2532 روابط عمومی شورا در خصوص ایجاد مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر.

مهندس لنگری :کلیات مورد تائید است ولی اساسنامه خصوصا در قسمت شرح وظایف نیاز بازبینی و اصلاح دارد.

آقای حاتمی : بزرگ نمودن تشکیلات برای ما کار انجام نمی دهد و بهتر است بازخورد عملکرد مرکز پژوهشها در شهر های دیگر بررسی و سپس تصمیم گیری انجام گیرد.

آقای امانی : باتوجه به مطالب مطرح شده واظهار نظر اعضاء حاضر درجلسه پیشنهاد می شود ازمرکز پژوهشهای شورای شهر مشهد بازدیدلازم انجام شود. وتازمان تشکیل مرکز پژوهشها سعی شود کمیسیونها فعال تر عمل نموده ودر صورت نیاز ازمراکز پژوهشی بخش خصوصی کمک گرفته شود.

3- نامه شماره 2530 روابط عمومی شورا در خصوص راه اندازی ماه نامه شورای شهر .

آقای اردلان : اطلاع رسانی در سطح شهر ضعیف واحساس نیاز به یک نشریه محسوس است .

آقای حاتمی : بهتر است برای نشریه اساس نامه تعریف شود که باید به چه مسائلی بپردازدو نحوه توزیع آن چگونه و اعتبارآن به چه میزان است .

آقای فیروزه :درمقایسه با خیلی از مراکز استانها و شهر ها می توان نتیجه گرفت که باید زود تر ازاین نشریه تهیه و بصورت بهتری عملکرد شورا در قالب مصوبات شورا و بیلان کار شورا به مردم اطلاع رسانی می شد.

آقای امانی : باتوجه به مطالب مطرح شده واظهار نظر اعضاء حاضر درجلسه نظر اعضاء کمیسیون درخصوص راه اندازی ماه نامه شورای شهر موافق می باشد.

 

صورتجلسه شماره 15 مورخ 14/11/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی نامه های رسیده

پیرو دعوتنامه شماره 15 ک . م مورخ 10/11/87 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز دوشنبه مورخ14/11/87 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 9 صبح با حضور اعضاء و میهمانان تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آقاي اماني ضمن خيرمقدم و تبريک ايام اله دهه فجر توضيحاتي درخصوص جشنواره شهروند و زمان برگزاري آن ارائه و پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد:

 

1- درخصوص برگزاري جشنواره شهروند برگزيده اصل برگزاري جشنواره در سال 88 در جلسه کميسيون مصوب و مقرر گرديد در صورت تصويب در جلسه رسمي شورا نسبت به تعيين زمان و نحوه برگزاري آن در جلسات آتی کمیسیون تصميم گيري گردد.

2- نامه شماره 30275-17/1/87 شهردار محترم بجنورد درخصوص تشکيل سازمان فرهنگي – ورزشي شهرداري بجنورد مطرح و مقرر گرديد خانم دوست زاده منابع درآمدي را بررسي و اطلاعاتی درخصوص درآمد سالهاي گذشته و هزينه ها تهيه و براي بررسي و کار کارشناسي بيشتر به کمیسیون ارائه نماید و اعضاء کميسيون بر تقويت معاونت فرهنگي و کمک مالي براي انجام مسايل فرهنگي تاکید نمودند

3- باتوجه به مسايل مطرح شده در جلسه مقرر گرديد درصورت تصويب در جلسه رسمي شورا و با توجه به اينکه مدتي است شهرداري فاقد معاونت فرهنگي مي باشد به شهردار فرصتي داده شود تا ظرف مدت يک ماه نسبت به تعيين معاونت فرهنگي اقدام نمايد و در صورت صلاحديد از سوي شورا تعدادي به عنوان گزينه پيشنهادي به شهردار معرفي گردند.

4- درخواست آقاي عباس ناصري درخصوص برگزاري جشنواره جهاني کاريکاتور در جلسه مطرح و با توجه به توضيحات آقاي يوسفي نماینده محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص نحوه برگزاري جشنواره به صورت جهاني و مشکلات آن و داشتن دبیرخانه برای حداقل یکسال قبل از زمان جشنواره مقرر گرديد آقاي ناصري با نمونه کار در جلسه آينده دعوت و با توجه به توضيحات آقاي ناصري در جلسه آينده دراين خصوص تصميم گيري شود.

5- نامه شماره 43792-21/9/87 شهردار محترم درخصوص وجوه پرداختی به نشريه سياحت شرق درجلسه مطرح و با توجه به نظرات اعضاي کميسيون موضوع بررسي و با عملکرد انحصاری شهرداری با يک نشريه مخالفت شد.

6- نامه شماره 4095-1/3/87 شهردار محترم درخصوص تحت پوشش قرار دادن باشگاه پيام که در لیگ استان دارای امتیاز است مطرح و با موضوع فوق موافقت نشد.

7- نامه شماره 1008-29/4/87 جمعيت فرهنگ و تمدن خراسان شمالي مبنی بر تامین اقلام و تجهیزات اداری و هزینه های جاری جمعیت فرهنگ و تمدن خراسان شمالي مطرح و با موضوع فوق موافقت نشد.

 

صورتجلسه شماره 16 مورخ 12/12/87 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی درخواست آقای عباس ناصری درخصوص برگزاری جشنواره کاریکاتور _ ارائه گزارش بازدید از مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد _ بررسی درخواست ماهنامه تخصصی گردشگری سیب _ بررسی نامه های ارجاع شده به کمیسیون فرهنگی

 

1 _ نامه شماره 3116 / 5 خ مورخ 17 /11/87 آقای عباس ناصری در خصوص برگزاری جشنواره کاریکاتور با موضوعات شهری مطرح و پس از دفاع آقای ناصری از طرح پیشنهادی خود باکلیات برگزاری جشنواره بصورت ملی و داوری در دوبخش استانی و ملی موافقت گردید.

2 _ هزینه های پیشنهادی مرکز پژوهشها برای سال 1388 به مبلغ 000/000/630 میلیون ریال برابر جدول زیر مورد تصویب قرار گرفت و مقرر گردید در صورت تصویب در جلسه رسمی شورا ، هماهنگی لازم با شهرداری برای منظور نمودن مبلغ فوق در بودجه پیشنهادی سال 1388 انجام گیرد.

 

ردیف

موضوع

مبلغ به ریال

توضیحات

1

نیروی اداری

000/000/36

3 نفربرای یک سال

2

حق الجلسات هیئت علمی

.../.../72

برای یک سال

3

هزینه های پژوهشی ده مورد

000/000/200

برای یک سال

4

هزینه همایش ها وسمینارها

000/000/200

برای یک سال

5

خرید لوازم و هزینه های جانبی

00...

برای یک سال

6

هزینه انتشار نشریه

000/000/100

برای یک سال

جمع کل

000/000/630

3 _ نامه شماره 3159 /8 ش خ مورخ 21/11/87 مدیر مسئول ماهنامه تخصصی گردشگری سیب درخصوص اعلام همکاری جهت چاپ نشریه تخصصی برای معرفی بجنورد مطرح و با توجه به مبلغ پیشنهادی ماهنامه مقرر گردید در این خصوص تحقیقاتی انجام گرفته و از چاپخانهای مشهد استعلام و در جلسات آینده در این خصوص تصمیم گیری نهائی انجام گیرد.

4 _ نامه شماره 18915/160 مورخ 23/11/87 مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری مراکز استانها جهت اطلاع حاضرین قرائت گردید.

5 _ نامه شماره 3312/14 م ت مورخ 12/12/87 هیئت محبان الرضا در خصوص در خواست مساعدت برای اعزام زوج های جوان هیئتی در تعطیلات نوروز به مسافرت زیارتی و سیاحتی به مقصد قم و اصفهان مطرح و باکمک به مبلغ 000/000/5 موافقت گردید.

6 _ پیشنهاد یکی از اعضا مبنی بر حذف نازیبائیها از چهره شهر خصوصا در ایام نوروز مطرح و مقرر گردید شهرداری عملکرد نوروز 1387 را بررسی و نسبت به حذف نازیبائیها ازچهره شهر با تمام توان تلاش نماید و در صورت امکان در فضاهای گردشگری که مسافرین تردد می نمایند مانند بش قارداش و بابا امان و بلوار متکدیان را جمع آوری نماید.

 

صورتجلسه شماره 1 مورخ 3/2/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

موضوع: برنامه ریزی به مناسبت هفته شورا و روز کارگر

پیرو دعوتنامه شماره 17 ک . م مورخ 1/2/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روزپنج شنبه مورخ3/2/88 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 30/10 صبح با حضور اعضاء تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آقاي اماني ضمن خيرمقدم و تقدیر و تشکر از حاضرین برای حضور در جلسه در خصوص برگزاری مراسم هفته شورا و همچنین با توجه به نزدیک شدن به روز جهانی کارگر در خصوص تجلیل از پرسنل زحمتکش شهرداری بصورت جامع توضیحاتی ارائه نمودند که پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد.

1 _ برگزاری مراسم و همایش به مناسبت هفته شورا و دعوت از اقشار مختلف جامعه در سالن گلشن

2 _ حضور در مساجد محلات و دیدار با شهروندان توسط اعضاء شورا با حضور شهردار

3 _ تجلیل از پرستاران به مناسبت روز پرستار و حضور در بیمارستان واهداء لوح سپاس به نمایندگی به تعدادی از پرستاران

4 _ چاپ بنر برای ایام هفته با مناسبت های مختلف

5 _ پیام تبریک روز خلیج فارس از طریق صدا و سیمای خراسان شمالی

6 _ روز کارگر بازدید از خانه کارگر و دعوت از کارگران شهرداری با اهداء جوایز و تهیه هفتاد جایزه به مبلغ 10 تا 12 هزار تومان و تجلیل از کارگران در ساعت 5صبح

7 _ روز معلم باتهیه کارت تبریک و لوح سپاس و دیدار با معلمین چند دبیرستان در سطح شهر

8 _ نشست با خبر نگاران برای اطلاع رسانی هفته شورا و گزار ش عملکرد و تجلیل از خبرنگاران

9 _ تبریک روز مهندس با دعوت از مهندسین شهرداری و هیئت رئیسه نظام مهندسی

 

صورتجلسه شماره 3 مورخ 18/4/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی آثار رسیده به جشنواره کاریکاتور ـ نحوه اجرای جشنواره و مراسم افتتاحیه و اختتامیه

پیرو دعوتنامه شماره 3 ک . م مورخ 15/4/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز پنج شنبه مورخ18/4/88 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 9 با حضور اعضاء تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آقاي اماني ضمن خيرمقدم وتقدیر و تشکر از حاضرین برای حضور در جلسه در خصوص دستور کار و نحوه برگزاری جشنواره و همچنین برنامه تدارک دیده شده برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه و نحوه بررسی آثار رسیده به دبیر خانه جشنواره و همچنین در خصوص قدر دانی و تشکر از هیئت داوران جشنواره شهروند برگزیده در این جشنواره توضیحاتی ارائه که پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد.

1 ـ آثار رسیده به تعداد 397 اثر از 113 نفر شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت.

2 ـ برنامه مراسم افتتاحیه بصورت مکتوب تنظیم گردید.

3 ـ مقرر شد از داوران جشنواره شهروند برگزیده آقایان ابوالحسنی ـ ابراهیمی ـ حسن نژاد ـ خرمی علیزاده ـ امانی و خانم رستگار در مراسم افتتاحیه دعوت و با اهداء جوایزی از ایشان تقدیر و تشکر به عمل آید.

 

صورتجلسه شماره 4 مورخ 12/6/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: معرفی و انتخاب کارشناسان و نمایندگان سازمانها و ادارات جهت شرکت در جلسات کمیسیون فرهنگی ــ انتخاب هیئت مدیره و رئیس مرکز پژوهشها ی شورای اسلامی شهر بجنورد

پیرو دعوتنامه شماره 4 ک . م مورخ 10/6/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز پنج شنبه مورخ12/6/88 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 12 با حضور اعضاء تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آقاي اماني ضمن خيرمقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات وتقدیر و تشکر از حاضرین برای حضور در جلسه در خصوص دستور کار توضیحاتی ارائه که پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد.

1- اسامی کارشناسان معرفی شده به کمیسیون قرائت و باتوجه به محدویت تعداد اعضاء جلسات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی پس از بررسی، تعدادی از کارشناسان در زمینه های مختلف به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به شرح ذیل انتخاب شدند.

دربخش بهداشتی : آقای دکتر انصار- آقای دکتر دلشاد- آقای مهندس فرزادی - خانم مهندس رویا جاجوندیان

دربخش فرهنگی : آقایان ـ دکتر ریحانی ـ سیدی زاده ـ شجاعی ـ روشان

دربخش اجتماعی : آقایان ـ گلیانی ـ محمودی مظفر ـ بیژن پروان ـ رستمی

در بخش مذهبی : آقایان ـ تفریحی ـ رضا نوری ـ کرامتی و خانم روح افزایی

و مقرر گردید نمایندگان ادارات ذیل نیز در جلسات حضور داشته باشند .

شهرداری – سازمان تبلیغات اسلامی (آقای هدایتی) – سازمان ارشاد اسلامی – دفتر امام جمعه (آقای علیزاده)- سازمان آموزش و پرورش ( آقای رحیمی) – سازمان میراث فرهنگی – سازمان صدا و سیما.

2- درخصوص تعیین هیئت امنای مرکز پژوهش ها مقرر شد جناب آقای امانی با دانشگاه دولتی درخصوص معرفی کارشناسان خبره هماهنگی لازم را به عمل آورد و اسامی افراد معرفی شده جهت تصمیم گیری نهایی در جلسه رسمی شورای شهر قرائت تا مورد تایید قرار گیرند.

3- اساسنامه پیشنهادی مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر قرائت و پس از انجام تغییراتی مورد تایید کمیسیون قرار گرفت و مقرر شد جهت تایید نهایی در جلسه رسمی شورای شهر مطرح گردد.

4- مقرر گردید درخصوص آموزش نیروی انسانی ، با توجه به اهمیت موضوع آموزش و نیاز به آموزشهای تخصصی در واحدهای مختلف و همچنین پیش بینی اعتبار در بودجه سال88 گزارش کاملی ازطرف شهرداری در خصوص اقدامات انجام شده به شورای شهر ارسال و همچنین در خصوص برنامه آموزشی در نیمه دوم سال از طریق شهرداری اقدامات لازم صورت گیرد .

5- درخصوص پیگیری مصوبات کمیسیون فرهنگی و طرح های مصوب شده در شورا مقرر شد با شهرداری مکاتبه و از نتیجه اقدامات انجام شده این کمیسیون مطلع گردد.

6- مقرر گردید مبالغ هزینه شده توسط شهرداری در زمینه فرهنگی – اجتماعی – مذهبی و رزشی از طریق اعتبارات پیش بینی شده در بودجه سال 88 ( ماده 7 ، 17 ، 16 و 80 ) به صورت گزارش جهت بررسی در کمیسیون ظرف مدت 15 روز به شورای شهر ارسال گردد

 

صورتجلسه شماره 5 مورخ 5/8/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی نامه های ارجاع شده به کمیسیون فرهنگی

 

1 ـ با توجه به مسائل مطرح شده توسط کارشناسان و اعضاء محترم کمیسیون و نیاز شهرداری به معاونت فرهنگی مقرر شد معرفی معاونت فرهنگی شهرداری در دستور کار شهردار جدید قرار گرفته و در اولین فرصت نسبت به انتخاب و معرفی معاونت فرهنگی شهرداری اقدام نماید.

2 ـ باتوجه نام گذاری سال 88 به نام سال اصلاح الگوی مصرف از طرف مقام معظم رهبری و همچنین لایحه پیشنهادی شورا د رخصوص اصلاح الگوی مصرف مقرر شد در جلسات آینده عملکرد شهرداری و سازمانهای مختلف در این خصوص مورد بررسی قرار گیرد.

3 ـ نامه شماره 8645 مورخ 17/6/88 شهرداری محترم در خصوص ارتقاء سطح آگاهی و ایجاد انگیزه پرسنل با برگزاری دوره ها و سمینارهای آموزشی توسط شرکت مشاوره مدیریت سنا مطرح و با توجه به تاکید اعضاء برای اجرای طرح آموزشی برای پرسنل شهرداری و ردیف شماره 205506 هزینه های جاری از لایحه بودجه سال 88 مقرر شد برابر ضوابط و مقررات شهرداری نسبت به اجرای دوره های آموزشی برای پرسنل اقدام نماید.

4 ـ نامه شماره 1215/110 مورخ 17/6/88 مدیر کل محترم کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در خصوص تدوین پیش نویس سند توسعه کتابخانه های عمومی استان جهت اطلاع اعضای کمیسیون قرائت شد.

5 ـ نامه شماره 5146 مورخ 5/5/88 ریاست محترم سازمان بازرگانی استان در خصوص سند راهبردی توسعه تجارت خارجی استان و تهیه لوح فشرده نرم افزاری با عنوان نقش مایه های باستان کشور گلیم خراسان شمالی به سه زبان جهت اطلاع اعضاء کمیسیون قرائت شد.

6 ـ نامه شماره 92/1530 مورخ 18/7/88 مسئول محترم سبک کنگ فو پرتوآ در خصوص تقاضای مساعدت مالی به مبلغ 000/000/5 ریال برای تجلیل از قرمانان این رشته مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.

7 ـ نامه آقای مرتضی کوهستانی مورخ 18/7/87 در خصوص انجام دوی استقامت در مسافت و زمان مشخص که شروع آن از مشهد مقدس به مقصد مکه مکرمه می باشد موضوع مطرح و مقرر شد نامه نامبرده به کارخانه سیمان و پتروشیمی ارجاع تا از این طریق بتوان نامبرده را در انجام هدفش یاری نمود.

8 ـ نامه شماره 7/110 مورخ 6/7/88 هیئت کاراته در خصوص در خواست حمایت مالی و یا تهیه جوایز برای همایش تجلیل از قهرمانان مطرح و باتوجه به اینکه شامل گذشت زمان شده و مراسم به اتمام رسیده است مقرر شد در فرصتهای بعدی در صورت امکان مساعدت لازم بعمل آید.

9 ـ نامه آقای بهروز باهنر از نخبگان و ایثار گران ، فوق لیسانس بیو سیستماتیک از دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص تقاضای حمایت و مساعدت مطرح و مقرر شد جناب آقای امانی ریاست محترم کمیسیون با نامبرده در خصوص نحوه حمایت و مساعدت مذاکره تا بتوان درخصوص رفع نیاز نامبرده اقدام نمود.

10 ـ نامه شماره 4926/1/4121 مورخ 24/5/88 فرمانداری محترم در خصوص صورتجلسه کمیته اجتماعی شهرستان ( کار گروه اجتماعی و فرهنگی ) با دستور جلسه بررسی موانع اخذ تسهیلات ازدواج جوانان جهت اطلاع اعضاء قرائت گردید.

 

صورتجلسه شماره 6 مورخ 19/8/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی طرح پیشنهادی (( احیاء و تقویت ورزشهای باستانی ، محلی و بومی))

 

پیرو دعوتنامه شماره 6 ک . م مورخ 14/8/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز سه شنبه مورخ 19/8/88 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 10 با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض خيرمقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات وتقدیر و تشکر از حاضرین برای حضور در جلسه مطالبی را پیرامون حضور خود در اجلاس سراسری کمیسیون های فرهنگی کشور و مسائل مطرح شده در جلسه از جمله تاکید اجلاس مبنی بر طرح احیاء تقویت ورزشهای باستانی ، محلی ، بومی ، و چگونگی ساماندهی آسیب های اجتماعی و طرح سند هویت ملی مطالبی را عنوان و اضافه نمود با توجه به تلاش کشورهای غربی مبنی بر تحمیل فرهنگ خود به کشورهای دیگر از جمله ایران باید تلاشی صورت گیرد تا بستر مناسبی برای توسعه فرهنگ و ادب و رسوم و عقاید بومی که جزو فرهنگ اصیل ایرانی ما هستند را در هر منطقه متناسب با سنتهای دیرینه فراهم آوریم در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد.

1 ـ مقرر شد سازمان تربیت بدنی بیوگرافی از تمام ورزشهای بومی محلی را در قالب شناسنامه تهیه و جمع بندی نماید و در جلسه آتی به کمیسیون ارائه نماید تا بر اساس آن بتوان بستر را برای توسعه متناسب بر رشته ها فراهم شود.

2 ـ مقرر شد جلسه ای در خصوص ایجاد لاین دو چرخه سواری در دو مسیر تفرجگاه بش قارداش و بابا امن با اداره راه و ترابری و دیگر سازمانهای مرتبط صورت گیرد تا در صورت ممکن از طریق توسعه فرهنگ دوچرخه سواری را نهادینه کرد.

3 ـ طرح (( احیاء و تقویت ورزشهای باستانی ، محلی و بومی )) به شرح ذیل مورد تائید و به برای تصویب به جلسه رسمی شورا ارجاع شد.

 

صورتجلسه شماره 7 مورخ 26/8/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی طرح پیشنهادی ((الزام شهرداری های مراکز استان ها به اجرای نظام مدیریت محیط زیست)) و ((پرچم سند هویت ملی))

پیرو دعوتنامه شماره 7 ک . م مورخ 23/8/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز سه شنبه مورخ26/8/88 در محل ساختمان شورای شهر ساعت 30/10 با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن خيرمقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات وتقدیر و تشکر از حاضرین برای حضور در جلسه در خصوص دستور کار جلسه توضیحاتی ارائه که پس از بحث و تبادل نظر تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد.

1 ـ طرح ((پرچم سند هویت ملی)) به شرح ذیل مورد تائید و به برای تصویب به جلسه رسمی شورا ارجاع شد.

2 ـ طرح ((الزام شهرداری های مراکز استان ها به اجرای نظام مدیریت محیط زیست)) به شرح ذیل مورد تائید و به برای تصویب به جلسه رسمی شورا ارجاع شد.

 

طرح « پرچم سند هویت ملی»

مقدمه :

پرچم سند هویت و نماد عزت، افتخار و باور یک ملت است و اهتزار آن در حقیقت بیانگر، اهتراز آرمان های آن ملت محسوب می شود. ایرانیان نیز از هر قومیت و فرهنگی با نظاره ی پرچم در اهتزار ایران سرافراز بر فراز هر کوی و برزن بر خود می بالند و به ایرانی بودن خود افتخار می کنند، پرچم ایران در حماسه بزرگ دفاع مقدس، مراسم استقبال از سرافرازان کشور، در موقعیت ها و پیروزی های جوانان و فرهیختگان ایران عزیز در عرصه های علمی، ورزشی و ... مهمترین نهاد استواری و برجستگی سرزمین جاودان ایران بوده، هست و خواهد بود.

پرچم سه رنگ ایران که به همت میرزاتقی خان امیر کبیر مبنای خود را تثبیت کرده است، حامل معانی بلند نشأت گرفته از فرهنگ عمیق ایرانی – اسلامی است. چنانکه کاربرد اسم جلاله در پرچم ایران نشان دهنده نگاه معناگرایانه ایرانیان به هستی است و رنگ های سبز نشانه اسلام و آرمان های والای آن و در همان حال نشانه خرمی و دوستی، سفید نشانه توحید(ترکیب همه رنگ ها) و در همان حال صلح، برادری و امید و سرخ نشانه جهاد و شهادت است.

شأن، جایگاه و اهمیت پرچم به عنوان اصلی ترین نماد کشور و رعایت احترام و نیز به کارگیری صحیح از این نشانه منحصر به فرد ملی در کلیه موارد به ویژه در سطح شهر بجنورد به عنوان مرکز استان نیازمند توجه خاص است.

ماده واحده :

کمیسیون فرهنگی – اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی شهر بجنورد با توجه به جایگاه هویت ساز و کارکردهای فرهنگی ویژه پرچم جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ احترام ، معرفی جایگاه، نهادینه کردن نشانه ملی کشور و یکسان سازی رویه ها در ارتباط با پرچم ایران در سطح شهر بجنورد و نیز در ارتباط بهره برداری از آن به هر شکل توسط سازمان های دولتی و غیر دولتی و شهروندان، به شهرداری مرکز و دیگر سازمانها، ادارات و نهادها توصیه می نماید موارد مندرج در این طرح را مورد توجه قرار دهند.

1- همواره پرچم جمهوری اسلامی ایران بالاتر و در موقعیت برتر از سایر پرچم ها قرار گیرد و کلیه پرچم های نصب شده در محیط شهری اعم از سازمان ها، ادارات، نهادها و پرچم های زینتی می باید ذیل و پایین تر از پرچم ایران نصب شود.

2- در مراسم و مناسبت های بین المللی بر اساس عرف جهانی اقدام خواهد شد.

3- نصب و برافراشتن پرچم نمادین کشور در محل ها و جایگاه های مناسب در پهنه های شهری از قبیل تپه های مشرف به شهر و تفرج گاه ها و ورودی و خروجی های شهر بجنورد.

4- تنظیم مقررات مربوط به نصب و برافراشتن پرچم و شیوه نامه های اجرایی آن در اماکن اصلی شهر نظیر میدان های بزرگ، عرشه پل ها، محورهای اصلی، ساختمان های دولتی و غیردولتی با تصویب کمیسیون فرهنگی – اجتماعی.

5- رعایت و آراستگی و استانداردهای مرسوم نظیر جنس، اندازه های متعارف، پرچم های تبلیغاتی و تزئینی و شیوه های استفاده از پرچم در تبلیغات شهری به ویژه در بزرگراه ها.

6- تعیین زمان ویژه و مراسم متناسب با آن برای برافراشتن نمادین پرچم در طول سال همزمان با اجرای سرود جمهوری اسلامی و دیگر سرود ها و قطعه های موسیقی مناسب توسط گروه سرود و موسیقی محلی .

7- زمان بندی و تعیین چگونگی مراسم و تعویض پرچم های برافراشته در سطح شهر ترجیحاً هرهفته شنبه ها.

8- تعیین محل خاصی به عنوان ( میدان پرچم) برای نصب و برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران با فضای مناسب ، متناسب با شکوه و اهمیت این نماد ملی شهر بجنورد .

9- اتخاذ سیاست های تشویقی با هدف فرهنگ سازی در استفاده از پرچم در مراسم، اعیاد و روزهای ملی از سوی شهروندان در کوچه ها، خیابان ها، محل کار و منازل و محصولات فرهنگی مناسب در پهنه اصلی و مرکزی شهر و میدان.

این طرح مشتمل بر ماده واحده و 9 بند ذیل آن در تاریخ 26/8/88 در کمیسیون فرهنگی – اجتماعی و زیست شهری مرکز استان خراسان شمالی ، شهر بجنورد تصویب و جهت اقدام لازم به شهرداری ها، سازمان ها، ادارات و نهاد های مستقر در شهر بجنورد ارسال می گردد.

 

 

طرح ((الزام شهرداری های مراکز استان ها به اجرای نظام مدیریت محیط زیست))

ماده واحده:

شهرداری های مراکز استان ها در اجرای تکالیف قانونی به ویژه ماده شصت و شش ( 66) و بند "ب" ماده شصت و یکم (61) قانون برنامه چهارم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موظفند ضمن اعمال سیاست های مصرف بهینه منابع، حفاظت از منابع پایه و محیط زیست و کاهش هزینه های جاری در کلیه واحد های تابعه، نظام مدیریت محیط زیست را در زمینه های ذیل معمول نموده و گزارش حسن اجرای این مصوبه را سالیانه به شوراهای اسلامی ذیربط ارائه نماید.

الف : مدیریت مصرف انرژی شامل اعمال سیاست های لازم جهت کاهش مصرف انرژی در ساختمان های در استفاده شهرداری و کلیه واحدهای تابعه( اجرای مبحث نوزدهم(19) مقررات ملی ساختمان) و همچنین خودروهای شهرداری های مراکز استان ها و واحدهای تابعه به ویژه اتوبوس ها و مینی بوس های درون شهری شرکت واحد و یا اتوبوس ها و مینی بوس های تحت نظارت شهرداری و شهرداری های مراکز استان ها و کلان شهرها.

ب : مدیریت مصرف آب شامل مصرف بهینه، بازیافت و مصرف مجدد به ویژه در بوستان ها و فضای سبز.

ج : مدیریت مصرف کاغذ و ظروف پلاستیکی شامل کاهش مصرف کاغذ، توسعه فن آوری اطلاعات و سیستم بدون کاغذ و حذف تدریجی کیسه ها و ظروف پلاستیکی و جایگزینی با کیسه هایی از جنس های سازگار با محیط زیست در کلیه واحدهای تابعه خصوصاً غرفه های وابسته به سازمان میادین میوه و تره بار.

د : مدیریت مصرف سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی به ویژه در معابر، بوستان ها و محیط های طبیعی.

تبصره :

این طرح در تاریخ 26/8/88 در کمیسیون فرهنگی – اجتماعی – زیست شهری بجنورد تصویب و جهت اقدام به شهرداری ارسال می گردد.

 

 

صورتجلسه شماره 8 مورخ 19/10/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: ـ بررسی طرح پیشنهادی شهر دوستدار کودک

 

- ساخت مجموعه شهر کودک برای آموزش کودکان که دارای امکانات یک شهر مانند: کتابخانه، فروشگاه، رستوران و ... باشد و حضور یک روز کودک در آن شهر باعث افزایش حس استقلال کودک می شود.

- رنگ آمیزی هایی که در سطح شهر انجام می شود شاد و روح داشته باشد.

- استفاده از سطل های زباله عروسکی در سطح شهر که برای کودکان جذابیت داشته باشد.

- خط کشی معابر برای بالابردن امنیت تردد کودکان در داخل شهر.

- ایجاد پارک ترافیک برای آموزش مسایل ترافیکی به کودکان.

- آموزش کودکان در رابطه با قوانین و مقررات شهروندی و روابط اجتماعی.

- تقویت موسسات مستقل حمایت از کودکان.

- آموزش مهارت های زندگی به کودکان.

- آموزش خانواده ها در رابطه با کودکان.

- ایجاد تغییرات لازم در قوانین و مقررات سازمان هایی که با کودکان در ارتباط هستند.

- ایجاد اتاق حمایت از کودکان در سازمان های مربوطه مانند دادگستری و بهزیستی.

- تربیت و استخدام مددکاران کودک با توجه به نیاز جامعه.

- تشکیل مرکز آمار و اطلاعات کودکان و تهیه آمارهای واقعی مربوط به مسائل و مشکلات کودکان مانند تعداد کودکان خیابانی، کودکان مبتلا به ایدز، کودکان بی سرپرست و کودکان بدسرپرست.

- استفاده از مدیران بومی محلی که با فرهنگ محل آشنایی دارند.

- استفاده از امکانات جهت سرگرمی کودکان در خطوط واحد شهری مانند تلوزیون ( پخش برنامه های آموزشی).

- ساخت سینما با طراحی مناسب برای کودکان و نمایش فیلم های مخصوص برای کودکان.

- احداث مهدهای ساعتی که بتواند کودکان را برای ساعت مشخص در ساعات مختلف روز و بنابه ضرورت از کودکان نگهداری نماید.

- دایر نمودن باغ وحشی برای کودکان در جهت آموزش و سرگرمی کودک.

- د رساختمانهای مرتفع طراحی آسانسورها به گونه ای باشد که کودکان بتوانند به صورت مستقل از آن استفاده نمایند.

- مناسب سازی پیاده روها و خیابان ها و کوچه ها جهت استفاده کودکان.

- استفاده از اشکال هندسی یا اعداد و یا یک سری مفاهیم آموزنده در پیاده روها برای کودکان.

- راه اندازی آدینه مهد برای کودکانی که به همراه والدین در نماز جمعه شرکت می کنند و نگهداری کودکان در هنگام نماز.

- راه اندازی مهد مساجد.

- استاندارد سازی مهدهای کودک.

- استفاده از امکانات رسانه برای آموزش کودکان در رابطه با قوانین شهری و روابط اجتماعی.

- پیشنهاد طرح بیمارستان دوستدار کودک.

- مناسب سازی بخش کودکان بیمارستان ها و نصب تجهیزات و رنگ آمیزی مناسب برای کودکان.

- احداث کلینیک تخصصی ویژه کودکان در مراکز استان ها.

- راه اندازی تلفن قصه گو در شهرها برای استفاده کودکان.

- راه اندازی خانه اسباب بازی برای استفاده کودکان.

- ایجاد مکان های خاصی برای اجرای نمایش های ویژه کودکان در مناسبت های مختلف.

 

 

 

صورتجلسه شماره 9 مورخ 7/11/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: ـ بررسی طرح پیشنهادی شهر دوستدار کودک

پیرو دعوتنامه شماره 9 ک . م مورخ 5/11/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز شنبه مورخ 7/11/88 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 12 با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض خيرمقدم به میهمانان گرامی که دعوت کمیسیون فرهنگی را پذیرفته و در جلسه حضور یافته اند درخصوص نحوه فعالیت این کمیسیون و ارتباط آن با مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی واجتماعی و زیست شهری کلان شهرها و مراکز استان توضیحات جامعی به صورت مبسوط ارائه و همچنین درخصوص طرح « شهر دوستدار کودک » که در دستور کار قراردارد نیز مطالبی ایراد داشت و در ادامه پس از بحث و تبادل نظر پیشنهادات مطلوبی ارائه گردید.

 

 

صورتجلسه شماره 10 مورخ 14/11/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: ـ بررسی برگزاری جشنواره شهروند برگزیده

پیرو دعوتنامه شماره 10 ک . م مورخ 12/11/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز چهارشنبه مورخ 14/11/88 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 10 با حضور اعضاء تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون در خصوص سیزدهمین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی واجتماعی و زیست شهری کلان شهرها و مراکز استان که در مورخ 8/11/88 در شهر مشهد مقدس گزارشی کامل و همچنین در مورد تدوین برنامه پنجم توسعه مطالبی ارائه و در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1 ـ مقرر گردید با شهرداری مکاتبه و شهرداری گزارشی از عملکرد حوزه های فرهنگی و اجتماعی شهرداری در سال 88 و پیشنهادات این حوزه را برای سال 89 جهت بررسی به شورای اسلامی شهر ارسال نماید.

2 ـ مقرر گردید لایحه برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران توسط اعضاء شورای اسلامی شهر موردنقد و بررسی قرار گرفته و پیشنهادات اعضاء طی نامه ای به شورای عالی استانها تا مورخه 20/11/88 ارسال گردد.

3 ـ طرح شناسائی ، معرفی و تکریم از شهر وندان نمونه بجنوردی « جشنواره شهروند نمونه » طبق طرح پیوست با برآورد ریالی به مبلغ 000/000/250 ریال مورد موافقت اعضاء قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر در بهار سال 89 به مرحله اجرا گذاشته شود.

 

 

صورتجلسه شماره 12 مورخ 3/12/88 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی و پیشنهاد بودجه فرهنگی سال 89 شهرداری بجنورد

 

پیرو دعوتنامه شماره 12 ک . م مورخ 2/12/88 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز دوشنبه مورخ 3/12/88 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 17 با حضور اعضاء تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون در خصوص بودجه فرهنگی شهرداری در سال 88 و پیش بینی برنامه های فرهنگی در بودجه سال 89 توضیحات جامعی ارائه و در ادامه پس از بحث و تبادل نظر بودجه فرهنگی سال 89 به شرح جدول ذیل پیشنهاد گردید:

 

 

ردیف

عنوان

بودجه پیشنهادی89

توضیحات

1

خرید کتاب

000/000/100 ریال

 

2

کمک به کتابخانه ها

000/000/600 ریال

 

3

آموزش کارکنان

000/000/700/1 ریال

 

4

آموزش شهروندان

000/000/000/1 ریال

 

5

تاسیس فرهنگ سرا

000/000/000/5 ریال

 

6

کمک به تشکل های دانش آموزی

000/000/300 ریال

 

7

ساخت نماز خانه

000/000/500 ریال

 

8

کمک به تشکل های شورایاری

00... ریال

 

9

کمک به معرفی مشاهیر

000/000/200 ریال

 

10

طرح پرچم سند هویت ملی

000/000/100 ریال

 

11

توسعه و خرید لوازم ورزشی پارکی

000/000/200/1 ریال

 

12

کمک به ترویج فرهنگ دوچرخه سواری

000/000/200 ریال

 

13

کمک به مرکز پژوهشها

000/000/000/1 ریال

 

14

کمک به ماهنامه شهروند

000/000/150 ریال

 

15

کمک به طرح شهر دوستدار کودک

000/000/000/1 ریال

 

16

حمایت از ورزشهای بومی محلی باستانی

000/000/200 ریال

 

جمع کل

00...

 

 

 

صورتجلسه شماره 1 مورخ 8/2/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی روند اجرائی برگزاری جشنواره شهروند برگزیده ـ بررسی برنامه ها ی هفته شورا و شهروند

 

پیرو دعوتنامه شماره 1 ک . م .ف مورخ 7/2/89 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز چهارشنبه مورخ 8/2/89 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 30/10 با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون در خصوص دستور کار جلسه توضیحات جامعی ارائه و در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.

1 ـ جناب آقای ابراهیم امانی ریاست محترم کمیسیون بعنوان دبیر جشنواره انتخاب شد.

2 ـ د رخصوص زمان برگزاری جشنواره تاریخ 4/5/89 بعنوان روز اختتامیه جشنواره تعیین شد.

3 ـ تعداد شهروندان برگزیده جشنواره جهت اهداء هدایا 31نفر تعیین گردید.

4 ـ نمایندگان ادارات میراث فرهنگی و ارشاد اسلامی بعنوان نماینده کمیسیون فرهنگی و اجتماعی برای تعیین و پیشنهاد هدایا تا مبلغ 000/000/4 ریال برای هر هدیه انتخاب شدند.

5 ـ کمیته ارزیابی متشکل از 15 نفر انتخاب و معرفی شدند.

6 ـ نمایشگاه جانبی جشنواره پیشنهاد و مورد موافقت قرار گرفت.

7 ـ برنامه های پیشنهادی روابط عمومی شورا جهت اجرا در هفته شورا و شهروند قرائت و مورد تائید قرار گرفت.

 

 

صورتجلسه شماره 2 مورخ 26/2/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی روند اجرائی برگزاری جشنواره شهروند برگزیده ـ بررسی برگذاری پیاده روی به مناسبت روز زن

 

1 ـ چارت ستاد جشنواره به شرح ذیل قرائت و مورد تائید اعضاء قرار گرفت.

الف : دبیر جشنواره شهروند برگزیده آقای ابراهیم امانی

ب : کمیته ارزیابی

ـ نماینده شورای اسلامی شهر آقای مهندس لنگری

ـ نماینده شورای اسلامی شهر سرکار خانم افشین فر

ـ کارشناس شورای اسلامی شهر آقای مهندس ابوالحسنی

ـ شهردار یا نماینده شهردار

ـ نماینده شهرداری مناطق

ـ مسئول روابط عمومی شهرداری آقای موفق

ـ نماینده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای رضایی

ـ نماینده دفتر امام جمعه آقای علیزاده

ـ نماینده سازمان تبلیغات اسلامی آقای وطن خواه

ـ کارشناس فرهنگی آقای سیدی زاده

ـ نماینده سازمان آموزش و پرورش آقای رحیمی

ـ نماینده سازمان میراث فرهنگی آقای قهرمانیان

ـ نماینده مجمع امور صنفی

ـ نماینده فرمانداری

ـ نماینده دانشگاه

2 ـ مقرر شد برای برگزیدگان جشنواره تابلو فرش ( تصویری از نماد تاریخی بجنورد ) تهیه و به برگزیدگان جشنواره در مراسم اختتامیه اهداء گردد.

3 ـ مقرر شد با توجه به بودجه مصوب جشنواره به مبلغ 000/000/250 ریال از طریق کارپردازی شهرداری هزینه های لازم انجام گیرد.

4 ـ مقرر شد جلسات کمیته ارزیابی هرهفته تشکیل و درخواستهای رسیده را مورد ارزیابی قرار دهد.

5 ـ درخصوص برگذاری پیاده روی به مناسبت روز زن موضوع مطرح و با توجه به پیاده روی برگذار شده به مناسبت هفته شورا و شهروند مشکلات و کاستیهای پیاده روی برگذارشده مورد بررسی قرار گرفت و با دوایر مختلف شهرداری هماهنگی های لازم انجام شد تا در تاریخ 7/3/89 پیاده روی به نحو مطلوبی برگزار گردد.

 

صورتجلسه شماره 4 مورخ 6/3/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: ارائه ایده ها و نظرات در رابطه با نام گذاری سال 89 توسط مقام معظم رهبری به نام سال« همت مضاعف ، کار مضاعف »

 

پیرو دعوتنامه شماره 4 ک . م .ف مورخ 3/3/89 و با عنایت به نامگذاری سال جدید بنام «همت مضاعف ، کار مضاعف » از طرف مقام معظم رهبری ، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد جلسه ای با حضور اعضاء کمیسیون و تعدادی از صاحب نظران محلی
در مورخه شنبه 6/3/89 ساعت 10 صبح در محل سالن جلسات شورای اسلامی شهر تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید جناب آقای امانی ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین و همچنین تبریک پیشاپیش به مناسبت میلاد فاطمه زهرا ( س )
و روز زن د رخصوص دستور کار جلسه توضیحات جامعی ارائه و در ادامه پس از بحث و تبادل نظر پیشنهادات مطلوبی به شرح ذیل ارائه گردید:

1 ـ نشست علمی و کاربردی با حضور اساتید و صاحبنظران جهت آگاه سازی و تنویر افکار عمومی در زمینه اهمیت ضرورت فرمایش مقام معظم رهبری « همت مضاعف ، کار مضاعف »

2 ـ تعریف استاندارد های مشخص در رابطه با فعالیت های عمرانی و فرهنگی اجتماعی شورای شهر و شهرداریها مربوط به پیام رهبری

3 ـ برگزاری آموزش شهروندان با نگاه به کار آیی و بیان اهمیت و ارزش کار« آن ارزی که می ورزی »

4 ـ هدف گذاری ، برنامه ریزی و تهیه برنامه عمرانی و فرهنگی اجتماعی کوتاه مدت – میان مدت – دراز مدت در شورای شهر و شهرداری

5 ـ اصلاح روشها و شیوه های اجرا در کارها و امورات مربوطه

6 ـ تخصیص ستونی در ماهنامه شهروند جهت استفاده از نظرات مردمی در خصوص پیام رهبر معظم انقلاب

7 ـ اجرای تفاهم نامه های مشترک با دستگاه های ذیربط و استفاده از توان آنان در خصوص پیام نوروزی «همت مضاعف ، کار مضاعف »

8 ـ فعال سازی نظام پیشنهادات در شورای اسلامی شهر و شهرداری در رابطه با شعار مورد نظر

9 ـ نشست علمی و کاربردی در خصوص استفاده از تئوری های مدیریتی در رابطه با پیام رهبر معظم انقلاب

10 ـ نظارت و ارزیابی مستمر و مداوم از اجرای درست کارها با کیفیت برتر

11 ـ تهیه و توزیع تراکت و بروشور با متون فرهنگی ، احادیث و کلمات قصار در مکانهای عمومی جهت تنویر فکر شهروندان در رابطه با پیام رهبر معظم انقلاب

12 تدوین و اجرای ساز و کارهای تشویقی و تنبیهی دوایر و سازمانهای مختلف شهرداری در جهت پیام مورد نظر به شکلی که باعث ایجاد انگیزه برای کار آیی و اثر بخشی بیشتر گردد.

13 ـ اجرای مستند سازی و تعریف فرایند کارها و حذف حلقه های اضافی جهت کار آیی بیشتر و ارائه خدمات بهتر و ایجاد رضایت مندی در شهروندان

14 ـ ساماندهی نیروی انسانی و استفاده از تخصیص پست ها باتوجه به شرایط احراز و استفاده از افراد متخصص و با تجربه د رکارها

15 ـ اجرای ماشینی نمودن کارها و حذف فرایندهای اضافی

16 ـ زمان بندی دقیق پروژ ها ئ اعلام عمومی تا امکان نظارت عمومی در این خصوص بعمل آید.

 

صورتجلسه شماره 8 مورخ 25/5/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: برنامه ریزی مراسم اختتامیه جشنواره شهروند برگزیده ـ بررسی طرح های رسیده از اجلاس
مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها

 

پیرو دعوتنامه شماره 8 ک . م .ف مورخ 23/5/89 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز
دو شنبه مورخ 25/5/89 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 10 صبح با حضور اعضاء گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض سلام و خیر مقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات مباه مبارک رمضان و عرض تشکر و خسته نباشید به اعضاء کمیسیون برای برگزاری جشنواره شهروند برگزیده در خصوص مراسم اختتامیه و تقدیر و تشکر از عوامل اجرائی و هیئت داوران و تمامی کسانی که در برگزاری جشنواره تلاش فراوان داشتند مطالب و توضیحات جامعی ارائه نمود. در ادامه آقای پیلتن در خصوص عملکرد مجموعه معاونت فرهنگی اعلام داشت تا زمانی که شهرداری معاونت فرهنگی نداشت انتظاری هم نبود ولی اکنون که معاونت فرهنگی شهرداری تعیین شده و شروع بکار نموده است باید برای برنامه ریزی امور فرهنگی با کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا هماهنگ باشد و تمام کارها با نظارت و اطلاع کمیسیون فرهنگی باشد . و بهتر است برنامه ریزی امور بصورت ماهانه یا فصلی تهیه و به کمیسیون فرهنگی اعلام و در صورت تأیید و موافقت کمیسیون برنامه های پیشنهادی اجرا گردد و این کار بصورت هماهنگی تلفنی با یک یا دو نفر از اعضا به صلاح شهرداری و شورای شهر نیست و هم چنین اعلام داشت تشکیل کمیته سیاست گذاری توسط معاونت فرهنگی کار درستی نیست و معاونت فرهنگی در گروه نیروهای اجرائی می باشد و کار سیاست گذاری در امور فرهنگی باید در کمیسیون فرهنگی شورا انجام گیرد و همچنین در خصوص افزایش و جابجائی نیرو در معاونت فرهنگی هم اعلام داشت باید با هماهنگی و مجوز کمیسیون فرهنگی انجام گردد . در ادامه سرکار خانم افشین فر نیز اعلام داشت دبیرخانه جشنواره شهروند برگزیده نباید تعطیل شود و باید کار ادامه یابد تادر جشنواره سوم بتوان به نحو بهتری جشنواره را برگذار نمود . و این جشنواره را باید بررسی و نقد نمود تا بتوانیم راهکارهای لازم برای بهتر برگذار شدن جشنواره سوم را تدوین نمائیم. از جمله زمان مناسب برای برگذاری جشنواره و تهیه بسته فرهنگی مناسب و هم چنین تهیه یک کتاب از مجموع برگزیدگان سه دوره جشنواره که باید از هم اکنون پیگیری های لازم انجام گیرد و همچنین CD جشنواره تهیه و به برگزیدگان اهدا گردد و درادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید .

1 ـ طرح سنجش و ارتقاء بهره وری در شهرداری در راستای تحقق راهبرد همت مضاعف ، کار مضاعف مطرح و مورد موافقت اعضا کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورا به شهرداری ابلاغ گردد.

 

"بسمه تعالی"

 

« طرح سنجش و ارتقاء بهره وری در شهرداری در راستای تحقق راهبرد همت مضاعف ، کار مضاعف»

à طرح توجیهی :

از سال 1373 تا 1389 با شناخت از کمبودهای کشور و در راستای تحقق برنامه های توسعه و رسیدن به اهداف سند
چشم انداز 20 ساله کشور در اول هر سال مقام معظم رهبری ، راهبرد با راهبردهایی جهت تسریع در رسیدن به توسعه پایدار و همه جانبه کشور بیان می کند و هر سال را با نامی معرفی می کند ، تحلیل مجموعه این شاخص ها نشان می دهد این شاخص ها با هم ارتباط عملکردی و محتوایی معناداری دارند ؛ راهبردهایی چون تقویت وجدان کار و رعایت انضباط اجتماعی در همه امور سال ((1373)، پرهیز از اسراف در استفاده از ثروت عمومی ، منابع مالی و طبیعی کشور (1375)، رعایت صرفه جویی سال 1377 ، اشتغال آفرینی سال (1380)، نهضت خدمات رسانی سال (1382) پاسخگویی سه قوه به ملت سال (1383) مشارکت عمومی سال (1384) ،نوآوری و شکوفایی سال (1387)،اصلاح الگوی مصرف سال (1388) ،همت مضاعف و کار مضاعف سال 1389 ،ضمن ارتباط محتوایی و عملکردی این راهبردها با هم همه این شاخص ها به نوعی در ارتباط با مقوله بهره وری می باشند و به عبارت روشن در کشور برای حل این نارسایی ها مستلزم بازنگری و تحول در حوزه فرهنگ عمومی شهروندان و همچنین بهره وری بیشتر و پایدار از منابع و سرمایه ها هستیم .

à تعریف واژگان

بهره وری : بهره وری حاصل کسری است ناشی از تقسیم مقدار یا ارزش محصول یا خدمات بر مقدار یا ارزش یکی از عوامل تولید یا خدمات ، یا معیار عملکرد و یا قدرت و توان هر سازمان در تولید کالا و خدمات یا نسبت میان بازده به هزینه عملیات تولیدی .

شاخص بهره وری : شاخص های بهره وری که در واقع شاخصهای کارآئی و اثر بخشی هستند و به طور مصطلح به آنها شاخصهای بهره وری می گویند ، نسبت هایی می باشند که صورت آنها یک ستانده ، مخرج آنها یک نهاده و روند افزایشی آنها نشان از بهبود وضعیت دارد . شاخص های بهره وری خود به دو دسته شاخص های اختصاصی تقسیم می شوند.

شاخصهای بهره وری عمومی : این شاخص ها عموما با الهام از مفاهیم اقتصاد کلان تعریف می شوند که از جمله
می توان شاخص بهره وری نیروی کار ، بهره وری سرمایه ،بهره وری کل عوامل ، بهره وری مواد ، بهره وری انرژی و ... را نام برد.

شاخص های بهره وری اختصاصی : در هر یک از رشته فعالیتها علاوه بر شاخص های بهره وری عمومی ، شاخص های بهره وری اختصاصی نیز قابل تعریف می باشد . این شاخص ها عموما در راستای اهدافی که در هر فعالیت مورد نظر می باشد تعریف می شوند

چرخه بهره وری: چرخه بهره وری فرآیندی است که اندازه گیری و برنامه های بهره وری در هر سازمان براساس آن انجام می شود . با اجرای صحیح چرخه بهره وری همواره می توان وضع موجود سازمان را تحت کنترل قرار داده و در جهت بهبود آن کوشید .

à نظام ارتقای بهره وری در سه گروه قابل دسته بندی است :

- بهره وری سرمایه

- بهره وری نیروی انسانی

- بهره وری کل

بنابراین بهره وری تلفیقی از شاکله های کارایی و اثر بخشی است ، کارایی به مفهوم (( درست انجام دادن کار)) است و هدف آن کاهش هزینه و حداقل استفاده از منابع است و اثر بخشی به مفهوم (( انجام کارهای درست)) است .

انجام درست کارها((کارایی))+ انجام کارهای درست ((اثر بخشی )) = بهره وری

 

à ضرورت ها و الزامات

آمار بانک مرکزی و مرکز ملی بهره وری نشان می دهد طی 40 سال گذرشته در کشور بهره وری سرمایه رشدی نداشته است و بهره وری کل عوامل تولیدی نیز روندی نزولی را طی کرده است . این در حالی است که دانش ما افزایش یافته ولی هزینه های مصرفی زیاد و خواب سرمایه مانعی جهت رشد بهره وری بوده است . نبود باور بهره وری ، ناکافی بودن دانش بهره وری ، عدم توجه کافی به بحث مدیریت و برخی از زیر ساختهای قانونی از جمله موانع بهره وری در سطح ملی و همچنین در سطح محلی و مدیریت شهری هستند .

در قانون برنامه چهارم توسعه به موضوع بهره وری تاکید و بیان شده که متوسط رشد سالانه بهره وری نیروی کار ، سرمایه و کل عوامل تولید به مقادیر حداقل 5/3،1 و 5/2 درصد برسد.

همچنین در ماده 5 این قانون مقر شده است که سهم بهره وری کل عوامل در رشد تولید ناخالص داخلی به حداقل 3/31 درصد برسد. در قانون برنامه چهارم مقرر شده است .که 5/2 درصد از 8 درصد رشد اقتصادی از طریق بهره وری بایستی حاصل گردد.

وضعیت بهره وری در شهرداریها با توجه به وضعیت عمومی فرهنگ و نیروی کار و نحوه بهره برداری از سرمایه با اینکه آمارهای آن مجزا از دولت و بخش خصوصی استخراج نشده است ولی قطعا وضعیت مشابه دارد ، این رویه در حوزه های فرهنگی ، اجتماعی ، زیست شهری ، اقتصادی ، عمرانی ، مالی ، خدمات شهری ، حمل و نقل و بهداشت شهری مدیریتی نیازمند اصلاح در راستای شاخص های بهره وری است .

à راهبردها :

1-عارضه یابی و آسیب شناسی وضع موجود حرکت بهره وری

2-آموزش و فرهنگ سازی حرکت بهره وری

3-سازماندهی اجرای برنامه های بهره وری

4-تعیین و اندازه گیری شاخص های بهره وری عمومی و اختصاصی سالهای گذشته و سالهای بعد

5-تحلیل شاخص های بهره وری و اخذ نظرات خبرگان در مورد عوامل بازدارنده و ارتقا دهنده بهره وری

6-برنامه ریزی بهبود بهره وری به تفکیک سالهای برنامه

7-نظارت بر اجرای برنامه های بهبود بهره وری و ارزیابی اقدامات انجام گرفته .

à ماده واحده :

با توجه به لزوم سنجش و ارتقاء بهره وری و همچنین با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح روش بهره برداری از منابع و ثروت کشور و نیروی انسانی از جمله ، تاکید بر انضباط اقتصادی ، پرهیز از اسراف و استفاده بهینه از ثروت عمومی ، منابع طبیعی ، رعایت صرفه جویی ، اصلاح الگوی مصرف و همت مضاعف و کار مضاعف و.... و همچنین با توجه به رویکرد دانایی محوری در قانون برنامه چهارم توسعه و بندهای 5 و 7 این قانون و بند 2 ماده 71 قانون وظایف تشکیلات و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 و اصلاحات و الحاقات بعدی مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی ، اجتماعی ، زیست شهری شهرهای مراکز استانها و کلانشهرها (( طرح سنجش و ارتقاء بهره وری در شهرداریها در راستای تحقق راهبرد همت مضاعف و کار مضاعف )) جهت اجرایی شدن در شهرداریها براساس راهبردهای فوق و بندهای زیر پیشنهادی می دهد.

1) شهرداریها مکلفند ، ظرف مدت 6 ماه پس از ابلاغ این طرح نسبت به طراحی و استقرار نظام سنجش و اندازه گیری بهره وری شامل: طراحی شاخصها و سنجش آنها در حوزه های مختلف شهرداری از جمله حمل و نقل ، عمران ، فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری ، خدمات شهرداری ، بهداشت ، محیط زیست ، اداری و .... اقدام نمایند شهرداریها ، بعد از سنجش سطح بهره وری در حوزه های مختلف شهرداری در اول اسفندماه هر سال گزارش وضعیت سنجش و ارتقاء بهره وری را به صورت سالیانه به شورای اسلامی شهر ارائه دهند .

2) شهرداریها با انجام پژوهش در حوزه های مختلف امور شهرداری و با استفاده از تجربیات جهانی مکلفند اند ، آئین نامه های مربوط به ارتقاء بهره وری در شهرداری را حداکثر تا یک سال بعد از ابلاغ این طرح جهت تصویب به شورای شهرارائه دهند .

3) شهرداری ها مکلفند در خصوص ارتقاء بهره وری به میزان اقزایش حداقل 10 درصد در سال در حوزه های مختلف شهرداری برنامه ریز ی و نتایج آن را به شورای شهر ارائه دهند.

4) شهرداری ها مکلفند، برای دستیابی به شاخص بند 3 ضمن اصلاح روشها به محورهای آموزش کارکنان ، تشویق ، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی اقدام نمایند و در قالب ارائه گزارش عملکرد سالانه معاونتها ، سازمانها و شرکتهای وابسته نتایج را به شورای شهر و کمیسیون ها ارائه دهند .

5) معاونت نظارت شوراها مکلفند ، دفتر سنجش بهره وری را در شورای شهر تاسیس کرده و جهت حسن اجرای این مصوبه و مصوبات مشابه ماموریت نظارتی را انجام و نتایج را در صحن علنی شورا ارائه دهد .

 

این طرح شامل طرح توجیهی – تعریف واژگان ، راهبردها ، ضرورت ها و الزامات ، ماده واحد و 6 بند در جلسه شماره 287 مورخه 30/5/89 شورای اسلامی شهر بجنورد مورد تصویب قرار گرفت و جهت اقدام به شهرداری ابلاغ می گردد.

 

 

2 ـ فرمت تهیه شده برای پیگیری و اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر قرائت و مورد تأیید اعضا قرار گرفت تا پس از تأیید در جلسه رسمی شورا در پیگیری مصوبات مورد استفاده قرار گیرد.

 

3 ـ مقرر شد مراسم اختتامیه جشنواره روز یک شنبه 31 مرداد (11 رمضان) بصرف افطاری برگزار گردد.

4 ـ مقرر شد دبیرخانه جشنواره شهروند برگزیده در طول سال فعال بوده تا جشنواره سوم هر چه بهتر برگزار گردد.

5 ـ مقرر شد برای کارشناسان و اعضاء هیئت داوران حق الجسه پرداخت گردد.

6 ـ مقرر شد برای تقدیر و تشکر از پرسنل شورا و شهرداری که در برگزاری جشنواره زحمات زیادی متقبل شده اند پاداش نقدی پرداخت گردد.

7 ـ مقرر شد برای هیئت داوران تقدیر نامه تهیه و اهداء گردد.

8 ـ پیشنهاد برگزاری جشنواره بازاری ماندگار مطرح و با کلیات آن موافقت شد.

9 ـ مقرر شد در جلسه آینده از آقای صحرا گرد برای بررسی موضوع توسعه شهر الکترونیک در بجنورد دعوت بعمل آید.

 

صورتجلسه شماره 9 مورخ 5/7/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

1- موضوع: تدوین برنامه های کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت فرهنگی اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد

 

 

پیرو دعوتنامه شماره 9 ک . م .ف مورخ 3/7/89 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز
دو شنبه مورخ 5/7/89 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 10 صبح با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و خیر مقدم و گرامیداشت اعیاد و ایام به اعضای حاضر در جلسه در خصوص دستور کار جلسه توضیحاتی ارائه و اعلام داشت که شورای اسلامی شهر آمادگی دارد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و زیست شهری را در شهر بجنورد یکپارچه سازی نماید
و همچنین به شهرداری بجنورد پیشنهاد نمود که برای تمام پروژه های شهرداری از جمله پروژه های فرهنگی و اجتماعی ، خدماتی و عمرانی پیوست فرهنگی و اجتماعی و زیست شهری تهیه نماید و همچنین با توجه به دستور جلسه درمورد محورها و اهداف کلی برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی توضیحات جامعی ارائه نمود که در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.

 

1 ـ باتوجه به دستور جلسه (( تدوین برنامه های کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت فرهنگی اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد )) محورهای زیر تعیین و مقرر شد در جلسه آتی شورای اسلامی شهر مورد بررسی
و کارشناسی دقیق تر قرار گیرد.

 

1 ـ ساماندهی و توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی با رویکرد محلی ، ملی ، اسلامی

2 ـ ساماندهی سیما و منظر شهری با رویکرد فرهنگی و اجتماعی

3 ـ تحکیم بنیان خانواده و توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی اجتماعی بانوان و جوانان

4 ـ ارتقاء توسعه و تعمیق فرهنگ شهروندی

5 ـ ترویج فرهنگ مشارکت و مسئولیت پذیری و هم گرائی اجتماعی و جامعه پذیری

6 ـ توسعه و تقویت برنامه های دینی ، قرآنی و سیره اهل بیت ( ع )

7 ـ توسعه و تقویت کمی و کیفی فعالیتهای هنری ، ورزشی ، اوقات فراغت و تفریحات سالم

8 ـ توسعه بهداشت عمومی ، سلامت شهروندان و پایداری محیط زیست

9 ـ توسعه و ساماندهی فعالیتهای فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و جذب توریسم

10 ـ توسعه فرهنگ ، نظم و انضباط اجتماعی و قانون گرایی در زندگی شهری

2 ـ طرح الزام مدیریت شهری (شهرداری ) به تامین و تخصیص بودجه و اعتبارات لازم جهت امور فرهنگی اجتماعی مشتمل بر ماده واحده مطرح و مورد موافقت اعضاء کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورا
به شهرداری ابلاغ گردد.

 

"بسمه تعالی"

 

« طرح الزام مدیریت شهری (شهرداری ) به تامین و تخصیص بودجه و اعتبارات لازم جهت امور فرهنگی ، اجتماعی مشتمل بر ماده واحده»

 

ضرورت و اهداف طرح :

روند شهرنشینی به عنوان گزینه ایی بی بدیل جهت سکونت بشر در کره زمین در قرن بیست و یکم میلادی شکل گرفته است ، این روند رو به افزایش با تهدیدها و فرصتهای گوناگون همراه است ، کاهش تهدیدها و بهره گیری مناسب از فرصتهای شهر نشینی بیش از هر چیز به نحوه ی اداره مطلوب و حکمروایی خوب شهری و مشارکت شهروندان وابسته است باور کارشناسی براین است که اگر شهر نشینی مکانیکی و کالبدی از شهر گرایی ارگانیک ، فرهنگی و اجتماعی پیشی گیرد ، ابعاد انسانی و توسعه ایی شهر به تدریج رو به افول خواهد گذاشت و در چنین شرایطی ، شهروندان دلزده ، مایوس و آزرده ، درگیر و دار زندگی روزمره دست و پا خواهند زد .

در تجربه مدیریت های شهری در شهرداری های شهرهای ایران به دلایل فقدان وحدت رویه و عدم هماهنگی ، در برنامه ها و اقدامات اجرایی و حل نارسایی های شهری به ساماندهی و شهر بخشی پروژه های عمرانی ، فنی و خدماتی اولویت داده شده است . اگر چه نمی توان ضرورت اقدامات عمرانی و خدماتی را انکار نمود لکن امروز در بررسی جدی و کارشناسی در اولویت دادن برنامه ها این پرسش مطرح است که برای حل نارسایی های شهری و اصلاح روش ها از کجا باید آغاز نمود؟

و سرمایه های مادی و معنوی بایستی در چه راستایی هدایت شوند؟ و اولویت برنامه ریزی و مبنای حرکت به سوی توسعه پایدار شهری باید در کدامین زمینه صورت پذیرد ؟

اگر شهر را مکان تجمع معنا دار شهروندی و مراودات اجتماعی و انسانی در حوزه ی تمدنی و مدنی بدانیم که جدا از توسعه کالبدی و بااستناد و کاربرد مفاهیم ارزشمند الهی ، اعتلای همبستگی مدنی ، باز تولید و اعتلای سرمایه های فرهنگی ، اجتماعی و در نهایت احساب تعلق به مکان و باور ارزشمند بودن در ساکنین آن شکل می گیرد قاعدتا باید برنامه ریزی ،مدیریت و بودجه ریزی در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی در آن در اولویت قرار گیرد و علاوه بر فعالیتهای ویژه در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، هر فعالیت عمرانی و خدماتی در شهرداری هدف گیری فرهنگی ، اجتماعی و به عبارت بهتر توجیه و پیوست فرهنگی ، اجتماعی باشد .

این در شرایطی است که با بررسی وضعیت مدیریت شهری در ایران مشخص می شود با اینکه نارسائی های شهری بیشتر در ابعاد انسانی و خصوصا در حوزه های فرهنگی و اجتماعی نمایان است لکن سهم برنامه ریزی و اعتبارات و بودجه جهت حل این نارسایی ها و زمینه های فرهنگی ، اجتماعی در مقایسه با امور عمرانی فنی و خدماتی بسیار کم و محدود است .

از عمده دلایل این کم توجهی که آثار سوء و زیان باری را به دنبال خواهد داشت باید به برداشت ناصواب و مخدوش از مفهوم شهر و شهروندی در نزد متولیان امور و برنامه ریزان شهری اشاره نمود . در این براشت : شهر تنها به مثابه (آبادی) تلقی شده و تنها فعالیتهای مدیریت شهری به عنوان نهادهای عمومی و برآمده از مشارکت شهروندان در امور شهر ، بلکه بعنوان سازمانی صرفا خدماتی ، به امور عمرانی ، فنی و خدماتی محدود می شود ، قطعا برای ساماندهی شهرها ، براساس ارزشها و آموزه های دینی و اسلامی و تجربه و دستاورد جهانی ، اصلاح و بازنگری این دیدگاه ضروری است و در اصلاح و ساماندهی شهرها باید دید فرهنگی ، اجتماعی و ملاحظات انسانی و الهی در اولویت قرار گیرد ، زیرا فضاهای شهری با خدا و انسان خداجو معنا پیدا می کند و شهری که ساکنان آن مقوله های ظریف و اثر گذار مدنی ، فرهنگی ، اخلاقی ، هویتی ، دینی و شهروندی را آن گونه که باید باور نداشته باشند و به تدریج کالبد و روح آن پوسیده و در طی زمان ، شهر انسان ، شهر اخلاق ، شهر فرزانگی و فرهیختگی و در یک عبارت (شهر خدا) به شهر بی هویت ناموزون ، خشن ، آشفته ، نابرابر ، و خسته کننده مبدل خواهد شد که این همان دوران مرگ شهری است که در آن انسان محدود تعریف می شود و در آن تنها به مقوله های مادی و زیستی توجه می شود و به ابعاد خدا گونه ای و معنوی توجه نمی گردد . با توجه به این الزامات ضروری است که در نحوه بودجه ریزی مدیریت شهری و جهت گیری و نحوه تخصیص و نظارت بر هزینه کرد آن به طور جدی بازنگری شود به نحوی که ابعاد فرهنگی و مدنی به خصوص در حوزه شهروندی و آموزش تقویت شود قطعا این بازنگری و اصلاح و تعیین جهت گیری و سرمایه گذاری در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی موجب هبستگی اجتماعی ، گسترش سرمایه های فرهنگی ، اجتماعی ، انسجام بخشی جامعه ، قالب ریزی شخصیت سازگار و هویت جو و توجه به مقوله کرامت انسانی خواهد شد .

چنانچه از روح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون شوراها ، مستفاد می شود که فرهنگ هدف و دیگر عوامل از جمله اقتصاد و عمران ابزاری برای نیل و ارتقای این هدف به شمار می آیند . این طرح به منظور دستیابی به این هدف ، و اصلاح دید برنامه ریزان مدیریت شهری و اولویت بخشی به امور فرهنگی ، اجتماعی تهیه و تدوین شده است .

 

ماده واحده :

با عنایت به دیدگاههای نوین مدیریت شهری مبتنی بر تغییر نقش شهرداری از یک سازمان خدماتی ، عمرانی صرف به یک نهادی عمومی ،فر هنگی ، اجتماعی مدنی و عمرانی خدماتی و با توجه به نارسایی های موجود در شهرها در حوزه های فرهنگی ، اجتماعی و لزوم جهت گیری فعالیتهای عمرانی و خدماتی در شهر و در راستای ترویج فرهنگ شهروندی ، ارتقای سطح فرهنگ پذیری و آموزش شهروندی و تامین و تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت برطرف نمودن نارسائی های فرهنگی ،اجتماعی در شهر و تبدیل شهری از فضای کالبدی به محیطی الهی ، انسانی با همه ابعاد توسعه فرهنگی و زیستی و با استناد به بندهای 2 و 4 و 5 و 6 و 7 و 19 ماده هفتاد و یکم قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/75 و اصلاحات قانونی بعدی آن شهرداری موظف است در خصوص موارد ذیل اقدام نماید .

الف: تخصیص حداقل 15% درصد سرجمع اعتبارات شهرداری و حداقل 3 درصد از اعتبارات و پیش بینی سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری به امور فرهنگی اجتماعی

ب: تعیین ردیف های تخصیص اعتبارات فرهنگی اجتماعی در برنامه و بودجه سنواتی شهرداری و برنامه ریزی جهت هزینه کرد این اعتبارات به ویژه در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، آموزشی ،هنری، ورزش شهروندی سلامت آموزش ، امور بانوان جوانان آسیبهای اجتماعی و مشارکت های مردمی .

ج: الزام انجام مطالعات فرهنگی ، اجتماعی فعالیتهای عمرانی ، فنی و خدماتی ، معماری و شهرسازی و تصویب و الحاق این مطالعات به ضمیمه فعالیتهای مزبور (پیوست فرهنگی ، اجتماعی ) به نحوی که جهت گیری و آثار فرهنگی ، اجتماعی مترتبه بر فعالیتهای عمرانی و خدماتی شهرداری کاملا مشخص و احصاء شده باشد.

تبصره یکم(1): شهرداری موظف است به منظور جلوگیری از موازی کاری اعتبارات تخصیصی در شهرداری و سازمانها و شرکت های تابعه را با رویکرد مدیریت یکپارچه تنظیم و اعمال نماید

تبصره دوم (2): شهرداری موظف است برای بهبود عملکرد و همچنین اثر بخشی برنامه ها و نظارت پذیری در حوزه فرهنگی ، اجتماعی ، برنامه و بودجه پیشنهادی خود را در قالب گزارش برنامه .

تبصره سوم (3): شهرداری موظف است با ایجاد و تثبیت تشکیلات و ساختار اداری لازم در حوزه فرهنگی ، اجتماعی ، اعتبارات تخصیصی در زمینه فرهنگی ، اجتماعی را هزینه و بر حسن هزینه کرد نظارت نماید .

تبصره چهارم (4): شهرداری موظف است برنامه های فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری را ذیل ردیفهای تخصیصی در قالب بودجه سنواتی شهرداری با رعایت قوانین و مقررات موضوعه ارائه و پس از تصویب در کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و متعاقبا شورای اسلامی شهر آن را اجرایی و عملیاتی نماید .

تبصره پنجم(5): شهردرای موکلف است از ظرفیت دیگر سازمانهای ذی ربط و سازمانهای مردم نهاد در تدوین و اجرای برنامه های فرهنگی ، اجتماعی خصوصا ترویج فرهنگ شهروندی و مشارکتهای مردمی ، امور زنان و جوانان بهره گیری نماید .

 

 

تهیه و تدوین : دبیرخانه کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی شهر بجنورد سال (1389)

 

 

3 ـ طرح الزام شهرداری به کاهش مصرف دخانیات و تحقق شهر بدون دخانیات مشتمل بر دو ماده و هفت تبصره مطرح و مورد موافقت اعضاء کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورابه شهرداری ابلاغ گردد.

 

 

"بسمه تعالی"

« الزام شهرداری به کاهش مصرف دخانیات و تحقق شهر بدون دخانیات مشتمل بر دو ماده و هفت تبصره »

 

ماده یکم (1) :

با عنایت به مضرات استعمال دخانیات که از مهمترین عوامل در معرض خطر قرار گرفتن محیط زیست و بروز بیماری های صعب العلاج و در نهایت مرگ و میر انسان ها تلقی می شود و با هدف پیشگیری از اعتیاد و کاهش مصرف دخانیات و حذف آن از زندگی شهروندان و تأمین محیط و زندگی سالم و با استناد به قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب 1385 و مصوبه آئین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار در اماکن عمومی مصوب 1376 هیأت وزیران مدیریت شهر موظف است تا با هماهنگی دیگر بخش ها اعم از دولتی، عمومی و خصوصی و با بهره گیری از مشارکت شهروندان و استفاده از ظرفیت های فکری، فرهنگی، تبلیغی، اطلاع رسانی، آموزشی و هنری موجود و در راستای تحقق آرمان « شهر بدون دخانیات و زندگی سالم، شهر سالم » اقدامات به شرح ذیل را معمول نماید.

الف: ممنوعیت استعمال هرگونه دخانیات در کلیه اماکن ، فضاها و مراکز خدمات شهری وابسته به شهرداری و سازمان ها و شرکت های تابعه آن اعم از اداری یا عمومی شامل: کلیه دفاتر ستادی و فضاهای عمومی تحت نظارت شامل: بوستان ها، فرهنگسراها، ناوگان های حمل و نقل شهری اعم از مترو، اتوبوس، تاکسی و امثال اینها.

تبصره: شهرداری موظف است جهت ایجاد انگیزه و جلب اعتماد در کارکنان تحت پوشش خود جهت کاهش و ترک استعمال دخانیات سیاست ها و راه کارهای تشویقی اتخاذ و ابلاغ نماید.

ب: اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی به منظور آگاه سازی عمومی شهروندان نسبت به خطرات ناشی از استعمال هرگونه دخانیات از طریق:

1- انجام تبلیغات محیطی و محتوایی در فضاهای شهری، میادین، خیابان ها و معابر اصلی و عمومی شهر با استفاده از بنر، بیلبورد، تابلو، تلویزیون های شهری و امثالهم.

2- اجرای برنامه های پیشگیرانه آموزشی در مهد کودک ها، مدارس، دانشگاه ها، ادارات و مجامع با استفاده از ظرفیت های فرهنگی، هنری و جذاب و مخاطب پسند با همکاری دستگاه ها و نهادهای ذیربط.

3- مشارکت در راه اندازی مراکز مشاوره و کنترل دخانیات با اشخاص حقیقی و حقوقی علاقمند به مبارزه با دخانیات با هماهنگی دستگاه های ذیربط.

4- مشارکت و همکاری با رسانه های صوتی ، تصویری و مکتوب ( اعم از رادیو، تلویزیون، مطالب موثر و پخش و انتشار آنها) .

5- تولید و توزیع بروشور و کتب موثر با مشارکت و همکاری با سایر اشخاص در این زمینه.

6- برنامه ریزی و مساعدت در جهت ایجاد و گسترش مشارکت های مردمی از طریق ایجاد سمن ها،
گروه های داوطلب، شورایاری ها و نهادهای محله ای.

7- مشارکت و همکاری و مساعدت جهت راه اندازی بخش های ترک اعتیاد به دخانیات در مراکز درمانی.

8- برگزاری برنامه های توجیهی و آموزشی مسابقات، جشنواره های فرهنگی، ورزشی و هنری اعم از حضوری و غیر حضوری در مراکز فرهنگی، هنری و بهداشتی وابسته به شهرداری و هم چنین مشارکت در برگزاری دوره ها و برنامه های مزبور در سایر ادارات و واحدها اعم از عمومی و خصوصی.

ماده دوم (2) :

به منظور هماهنگی بیشتر در اتخاذ تصمیمات و اجرای برنامه های مرتبط با کاهش دخانیات و تحقق شهر بدون دخانیات و استفاده بهینه از تمامی ظرفیت های بخش های دولتی، عمومی، خصوصی و مشارکت های مردمی و هم چنین نظارت بر حسن اجرای مفاد این مصوبه، متناسب با شرایط و مقتضیات محلی، کارگروهی متشکل از اعضای ذیل تحت « کارگروه برنامه ریزی و نظارت تحقق شهر بدون دخانیات » در شهرداری تشکیل می شود.

الف: شهردار یا نماینده تام الاختیار وی به عنوان مسئول کارگروه.

ب: رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر.

ج: بالاترین مسئول امور فرهنگی ، اجتماعی شهرداری ( معاون یا مدیرکل )

د: نماینده تام الاختیار سازمان آموزش و پرورش شهر.

ه: نماینده تام الاختیار سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهر.

و: نماینده سازمان ها و گروه های داوطلب و مردم نهاد فعال در زمینه مبارزه با اعتیاد به دخانیات در شهر.

تبصره یکم (1) : نماینده سازمان ها و گروه های داوطلب و مردم نهاد با پیشنهاد و تصویب کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی از میان افراد معرفی شده تعیین و معرفی می شوند.

تبصره دوم (2): کارگروه مزبور مجاز است حسب نیاز و ضرورت کارشناسان حقیقی و یا نمایندگان سایر
دستگاه های اجرایی ذیربط را جهت شرکت در جلسات کارگروه و ارائه نظارت مشورتی دعوت نماید.

تبصره سوم (3) : دبیرخانه کارگروه در شهرداری (در دفتر شهردار) مستقر و کلیه دعوت نامه ها، دستور جلسات مصوبات و هماهنگی ها از طریق شهردار یا نماینده تام الاختیار وی انجام و ابلاغ خواهد شد.

تبصره چهارم (4) : کارگروه مزبور موظف است نسبت به تهیه و تصویب دستورالعمل های مورد نیاز جهت حسن اجرای این مصوبه اقدام نماید. مفاد این دستورالعمل ها پس از تصویب توسط کارگروه شهردار ابلاغ خواهد شد.

تبصره پنجم (5) : کارگروه موظف است بر اساس برنامه ریزی های انجام شده نسبت به برآورد هزینه های مترقبه اقدام و موارد را در قالب بودجه پیشنهادی ارائه نماید و شهرداری موظف است در حد مقررات بودجه مورد نیاز را در بودجه سنواتی شهرداری لحاظ و جهت تصویب به شورای اسلامی شهر ارائه نماید.

تبصره ششم (6) : شهرداری موظف است گزارش حسن اجرای این مصوبه و اقدامات انجام شده را هر ساله در هفته مبارزه با دخانیات به شورای اسلامی شهر و هم چنین جهت آگاهی عموم شهروندان، ارائه نماید و خصوصاً در هفته مبارزه با دخانیات برنامه های خاص و ویژه ای را در این راستا تنظیم و اجرا نماید.

 

تهیه و تدوین : دبیرخانه کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی شهر بجنورد سال (1389)

 

صورتجلسه شماره 10 مورخ 3/8/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

1- موضوع: پیرو جلسه مورخه 5/7/89 در خصوص تدوین برنامه های کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت فرهنگی اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد

 

 

پیرو دعوتنامه شماره 10 ک . م .ف مورخ 1/8/89 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز
دو شنبه مورخ 3/8/89 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 10 صبح با حضور اعضاء و میهمانان گرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و خیر مقدم به اعضای حاضر ، در خصوص دستور کار جلسه توضیحاتی ارائه و همچنین با توجه به دستور جلسه درمورد اهداف و سیاستهای اجرائی برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی توضیحات جامعی ارائه نمود که در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.

1ـ در خصوص تدوین برنامه های کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت فرهنگی اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد موضوع مطرح و 6 محور از محورهای ارائه شده مورد تائید اعضاء قرار گرفت.

1 ـ محور اول ساماندهی و توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی با رویکرد محلی ، ملی ، اسلامی

مدیریت یکپارچه سازی فعالیتهای فرهنگی در شهر بجنورد

2 ـ محور دوم ساماندهی سیما و منظر شهری با رویکرد فرهنگی و اجتماعی و زیست شهری

1-اجرای مبلمان شهری براساس طرح مطالعاتی ستاد زیباسازی شهر بجنورد

2-ساماندهی تبلیغات محیطی

3-زیباسازی و ارتقاء کیفیت محیط شهری و فراهم آوردن محیطی که همه شهروندان در آن احساس لذت نمایند.

4-ساماندهی عناصر جوی شهر از جمله نرده ها ؛ انواع سطلهای زباله ، انواع نیمکت ،حفاظ ها تابلوهای تبلیغاتی باجه ها تلفن صندوق های پست داربستهای خیابانها سیستم روشنایی چراغهای راهنمایی و علائم ترافیکی، جدول های خیابانی، سنگفرش پیاده روها ،آسفالت خیابانها ،سرویسهای بهداشتی،پارکینگ طبقاتی ،آنتن ها و پستهای مخابرات ، ایستگاههای اتوبوس و تاکسی، کیوسکهای مطبوعات، پل های عابر پیاده، تابلوهای ادارات و فروشگاه ها، تندیسها و مجسمه ها، آب نماها، فوراه ها، باغچه های خیابانی، نماهای ساختمانها، انواع سایبانها و بالکن ها و دیوار های شهری، میادین، گذرگاهها و غیره

 

3 ـ محور سوم تحکیم بنیان خانواده و توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی اجتماعی بانوان و جوانان

1-آموزش آئین زندگی و مهارت های اساسی به خانواده ها

2-آموزش مهارتهای زندگی به زوج های جوان

3-اجرای کارگاههای آموزشی تحت عنوان مدیریت منزل، همسرداری ، خانه داری ، تربیت کودک ، تغدیه و بهداشت، اشتغال در منزل ، کمک های اولیه ، آداب و اخلاق

4-دایر نمودن مرکز مشاوره خانواده شورای شهر و شهرداری بجنورد

5-کمک به توانمندسازی بانوان برای مشاغل خانگی

6-راه اندازی یا اجرای صنایع دستی و جمعه بازار جهت فروش صنایع دستی، محلی خانواده ها

7-برگزاری جشنواره از خانواده های موفق

8-تکریم از پدر بزرگها و مادر بزرگها

9-اجرای پیاده روی خانوادگی با هدف همگرایی- نشاط و شناخت بیشتر خانواده ها نسبت به یکدیگر

 

4 ـمحور چهارم ارتقاء توسعه و تعمیق فرهنگ شهروندی

1-برگزاری جشنواره شهروند برگزیده

2-همایشهای علمی – تخصصی و تفریحی

3-تبلیغات مکتوب و انتشارات کتاب در زمینه ارتقاء فرهنگ شهروندی

4-برگزاری کلاسهای آموزش شهروندی با اولویت مناطق حاشیه شهری

5-اجرای طرح راهکارهای ارتقای فرهنگ شهروندی

6-توافق نامه با صداو سیما در رابطه با اجرای برنامه های آگاه سازی و آموزش مفاهیم شهروندی در قالب فیلم و انیمیشن و گفتگو با متخصصان

7- تهیه CD و تکثیر آن در تیراژ بالا برای همه خانواده ها در رابطه با فرهنگ شهروندی از جمله تردد شهری – نظافت شهری محله ایی – رعایت حقوق همسایگان و ...

 

5 ـ محور پنجم ترویج فرهنگ مشارکت و مسئولیت پذیری و هم گرائی اجتماعی و جامعه پذیری

1-اجرای طرح شورایاری های محلات و تامین اعتبارات و بودجه مربوطه

2- ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در شهر با رویکرد محله محوری توسط شورا و شهرداری مناطق براساس طرح مربوطه

3-برگزاری کارگاههای آموزشی کوتاه مدت برای گروه های هدف (کودکان- نوجوانان –جوانان) با هدف مسئولیت پذیری و هم گرایی اجتماعی

4-حمایت از پژوهش های کاربردی

 

6 ـمحور ششم توسعه و تقویت کمی و کیفی فعالیتهای هنری ، ورزشی ، اوقات فراغت و تفریحات سالم

1-برنامه ریزی برای رشد و توسعه ورزش همگانی و شناخت ظرفیتها و امکانات شهرداری و بخش خصوصی

2-همکاری و هماهنگی برای تامین و ایجاد و توسعه ظرفیتهای و امکانات ورزشی

3-حمایت بخش خصوصی در جهت ایجاد تاسیسات و امکانات ورزش همگانی

4-ترویج و توسعه و ایجاد ورزشهای همگانی کم هزینه از جمله پیاده روی ،دوچرخه سواری ،کوهنوردی و صحرانوردی

5-برنامه ریزی برای انجام مسابقات ورزشی در سطح محله ها و ورزش همگانی د رمحله ها

6-ایجاد فرهنگ سرا با هدف ارائه خدمات هنری به هنرمندان و شهروندان

7-ایجاد و توسعه خانه های فرهنگ در محلات با هدف خدمات رسانی راحت و آسان به شهروندان در محلات

8-ایجاد کتابخانه های عمومی و سیار با هماهنگی دستگاه ها و ادارات مربوطه

9-ایجاد تئاتر شهر برای غنی سازی اوقات فراغت و حمایت از گروه های تئاتر محلات و شهر

10-ایجاد انجمنهای هنری و حمایت از هنرمندان جوان

 

 

2 ـ طرح " الزام مدیریت شهری (شهرداری) به تثبیت و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مشتمل بر دو ماده و هفت تبصره "مطرح و مورد موافقت اعضاء کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورابه شهرداری ابلاغ گردد.

 

ضرورت مصوبه:

عفت خصلت و ویژگی بینشی و منشی در آدمی است. عفت پوشش درونی انسان و حجاب پوشش بیرونی وی است. عفت ارزشی اختیاری و باطنی است و حجاب اگر مبتنی بر اصل عفت نباشد قطعاً ریایی، تحمیلی و ظاهری است. چنانچه ممکن است فردی حجاب داشته باشد اما در تعاملات اجتماعی عفت نداشته باشد، بنابراین برای سالم سازی اخلاقی جامعه باید به دنبال عفت عمومی بود تا فرهنگ حجاب آگاهانه گسترش یابد.

عفاف بازدارنده انحرافات اجتماعی است که از یک سو موجب غیرت، چشم پاکی و تقوی و خویشتن داری در مردان شده و از سوی دیگر موجب تکوین و گسترش پاکدامنی در بین زنان می شود.

حیاء (شرم) عنصری ذاتی در فطرت الهی انسان است که می تواند ضامن اجرای بسیاری از قواعد و قوانین اجتماعی و بهبود اخلاقیات در افراد جامعه باشد. عفت فرایندی است که از طریق ارزش ها، هنجارها و به طور کلی فرهنگ جامعه در ساختار شخصیت افراد درونی می شود و به تبع آن حجاب باید همچون نمونه ها و مصادیق دیگر فرهنگ اسلامی از طریق این فرایند در افراد عینیت و بروز یابد.

فرهنگ عفاف و حجاب از ارکان سلامت معنوی شهروندان در یک جامعه دینی به طور اعم و در جامعه اسلامی به طور اخص محسوب می شود و گسترش آن در بهبود زیست اجتماعی و حفظ حرمت و کرامت انسانی از اولویت ویژه برخوردار است.

از صفات بارز و برجسته شهر اسلامی (بلده طیبه) برخورداری شهروندان از عفاف و حجاب است، عفاف و حجاب تبلور و تجسم ذهنی، رفتارهای عینی اخلاق اسلامی شهروندان در بلده ی طیبه است. هنر مدیریت در شهر اسلامی زمانی بروز و ظهور می یابد که فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه تجلی یافته باشد و مدیریت در راستای تعمیق آن گام برداشته و اهتمام ورزد، این مصوبه در چارچوب مبانی و اصول مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی راهکارهای ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب را بیان می دارد.

ماده یکم (1):

با عنایت به لزوم نهادینه سازی عمیق و وسیع فرهنگی عفاف و حجاب در میان شهروندان و ارتقاء و بهینه سازی سلامت اخلاقی و معنوی جامعه شهری و هم چنین با توجه به نقش اساسی عفاف و حجاب در ایجاد هویت فرهنگی و ملی مستقل برای کشور و ملت و به منظور مقابله هدفمند با بدآموزی های فرهنگ غرب و بدحجابی و برهنگی و در نهایت تحقق شهر اسلامی که عفاف و حجاب ممیزه شهروندان آن است و در راستای اصول و مبانی و راهبردهای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص و با استناد به بند (3) ماده (71) قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 و اصلاحات قانونی بعدی آن، مدیریت شهری موظف است با توجه به شرایط امکانات و مقتضیات محلی و جلب همکاری و مشارکت سایر دستگاه های اجرایی ذی ربط اقدامات ذیل را جهت تثبیت و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب معمول نماید.

الف: تهیه، تنظیم، ابلاغ و اجرای دستورالعمل های لازم در خصوص رعایت عفاف و حجاب اسلامی در کلیه اماکن، فضاها و مراکز خدمات شهری وابسته به شهرداری و سازمان ها و شرکت های تابعه آن اعم از اداری و عمومی شامل کلیه دفاتر ستادی و فضای عمومی تحت نظارت شهرداری شامل: بوستان ها، فرهنگسراها، ناوگان های حمل و نقل شهری اعم از اتوبوس، تاکسی و امثال اینها.

تبصره: شهرداری موظف است جهت ایجاد انگیزه و تشویق در کارکنان تحت پوشش و نظارت خود در رعایت عفاف و حجاب اسلامی سیاست ها و راه کارهای تشویقی را اتخاذ و ابلاغ نماید.

ب: اطلاع رسانی و آموزش فرهنگ سازی در زمینه عفاف و حجاب به منظور تثبیت و تعمیق و گسترش عفاف و حجاب در سطح شهر و بین شهروندان و تقویت فرهنگ ازدواج و تحکیم و اعتلای نهاد خانواده از طریق:

1 ـ تولید و توزیع بروشور، کتاب و نشریات و مشارکت و همکاری با سایر اشخاص حقیقی و حقوقی در این زمینه با بهره گیری از دانش و مهارت و ظرفیت های حوزه و دانشگاه.

2 ـ حمایت از پژوهش های کاربردی و استفاده از این تحقیقات در امور اجتماعی و فرهنگی.

3 ـ حمایت و پشتیبانی از صنایع فرهنگی و هنری و مساعدت به هنرمندان تولید کننده محصولات و خدمات فرهنگی.

4 ـ حمایت از ایجاد پایگاه ها و سامانه های آموزشی و اطلاع رسانی مجازی و اینترنتی با استفاده از فناوری های نوین ارتباطات و فنون مدرن یادگیری و آموزشی.

5 ـ انجام تبلیغات محیطی و محتوایی در فضاهای شهری ، میادین، خیابان ها و معابر اصلی و عمومی شهر با استفاده از بیلبورد، تابلو، تلویزیون های شهری و امثالهم.

6 ـ حمایت از شبکه سازی و شبکه های دینی شهروندان و تشکل های مذهبی در سطح محلات شهری.

7 ـ حمایت از اجرای برنامه های آموزشی در مهد کودک ها، مدارس، دانشگاه ها، ادارات، مجامع با استفاده از ظرفیت های فرهنگی ، هنری و جذاب.

8 ـ ایجاد نمادهای معرف فرهنگ عفاف و حجاب با رویکرد زیباشناسی در میادین و معابر شهری.

9 ـ مشارکت و همکاری با رسانه های صوتی، تصویری و مکتوب (رادیو، تلویزیون و مطبوعات) به منظور تهیه و تولید برنامه های موثر تلویزیونی و انتشار مطالب موثر در زمینه فرهنگ عفاف و حجاب.

10 ـ برگزاری برنامه های توجیهی، خدمات مشاوره ای، آموزشی، مسابقات، جشنواره های فرهنگی، اعم از حضوری و غیرحضوری در مراکز فرهنگی، هنری وابسته به شهرداری و هم چنین مشارکت در برگزاری دوره ها و برنامه های مزبور در سایر ادارات و واحدها اعم از عمومی و خصوصی.

11 ـ حمایت از توانمندسازی فرهنگی شهروندان به ویژه جوانان در کنترل محیط فردی و جمعی با تقویت برنامه ریزی ومساعدت به سمن ها، گروه های داوطلب، شورایاری ها و نهادهای محله ای.

12 ـ مشارکت در گسترش نظام حمایتی و تسهیل شرایط به منظور آسان سازی و به هنگام سازی ازدواج و تشکیل نهاد خانواده.

13 ـ حمایت از هنرمندان و سرمایه گذاران ارائه کننده نمونه ها و الگوهای لباس اصیل بومی، ایرانی و اسلامی.

14 ـ شناسایی و معرفی و تقدیر از شهروندان نمونه با مضمون عفاف و حجاب.

15 ـ جلب و جذب و مشارکت دهی شهروندان در ارائه طرح ها و ایده های نو و تازه و پیگیری و اجرایی نمودن این طرح ها و ایده ها.

ماده دوم (2): به منظور هماهنگی بیشتر در اتخاذ تصمیات و اجرای برنامه های مرتبط با تثبیت و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و استفاده از تمامی ظرفیت های بخش های دولتی، عمومی، خصوصی و مشارکت های مردمی و هم چنین نظارت بر حسن اجرای این مصوبه متناسب با شرایط و مقتضیات محلی ، کارگروهی متشکل از اعضای ذیل تحت عنوان «کارگروه برنامه ریزی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» در شهرداری تشکیل می شود:

الف: شهردار یا نماینده تام الاختیار وی به عنوان مسئول کارگروه.

ب: رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر.

ج: بالاترین مسئول امور فرهنگی، اجتماعی شهرداری (معاون یا مدیر کل)

د: نماینده تام الاختیار سازمان آموزش و پرورش.

ه: نماینده تام الاختیار نیروی انتظامی.

و: نماینده تام الاختیار نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر.

ز: نماینده تام الاختیار سازمان تبلیغات اسلامی.

ح: نماینده سازمان ها و گروه های داوطلب و مردم نهاد فعال در زمینه عفاف و حجاب در شهر.

تبصره یکم(1): نماینده سازمان ها و گروه های داوطلب و مردم نهاد با پیشنهاد و تصویب کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای اسلامی شهر از میان افراد معرفی شده تعیین و معرفی می شود.

تبصره دوم (2): کارگروه مزبور مجاز است حسب نیاز و ضرورت کارشناسان حقیقی و یا نمایندگان سایر
دستگاه های اجرایی ذی ربط را جهت شرکت در جلسات کارگروه و ارائه نظرات مشورتی دعوت نماید.

تبصره سوم(3): دبیرخانه کارگروه در شهرداری در (دفتر شهردار) مستقر و کلیه دعوت نامه ها، دستور جلسات، مصوبات و هماهنگی ها از طریق شهردار یا نماینده تام الاختیار وی انجام و ابلاغ خواهد شد.

تبصره چهارم(4): کارگروه مزبور موظف است نسبت به تهیه و تصویب دستورالعمل های مورد نیاز جهت حسن اجرای این مصوبه اقدام نماید. مفاد این دستورالعمل ها پس از تصویب در کارگروه توسط شهردار ابلاغ خواهد شد.

تبصره پنجم(5): کارگروه موظف است بر اساس برنامه ریزی های انجام شده نسبت به برآورد هزینه های مترقبه اقدام و موارد را در قالب بودجه پیشنهادی ارائه نماید. شهرداری موظف است در حد مقدورات بودجه مورد نیاز را در بودجه سنواتی شهرداری لحاظ و جهت تصویب به شورای اسلامی شهر ارائه نماید.

تبصره ششم (6): شهردار موظف است گزارش حسن اجرای این مصوبه و اقدامات انجام شده را هر شش ماه به شورای اسلامی شهر و هم چنین جهت آگاهی عموم شهروندان ارائه نماید.

 

 

3 ـ طرح " سند راهبردی ((تغییر رویکرد و ساختار مدیریت شهری (شهرداری) از سازمان خدماتی و کالبد محور به نهادی خدماتی و اجتماع محور))"مطرح و مورد موافقت اعضاء کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورابه شهرداری ابلاغ گردد.

 

مقدمه :

توسعه نابرابر و نامتوازن یکی از مسایل اساسی توسعه در جهان امروز است که به سیطره بخش سخت افزاری یا عقلانیت ابزاری بر بخش نرم افزاری حیات اجتماعی منجر شده است . در ایران هم تجربه بیش از 50 سال برنامه ریزی توسعه نشان می دهد که توسعه اقتصادی یعنی تاکید بر بعد مادی و سخت افزاری حیات اجتماعی بیش از توسعه فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است . شهرداریها هم تحت تاثیر ابعاد سخت افزاری توسعه در ایران تاکنون نتوانسته اند به عنوان یک نهاد عمومی ، تعامل و پیوند خود را با گروه ها و اقشار اجتماعی و شهرنشینان مستحکم کرده و در راستای انتظارات ، نیازها و توانمند سازی شهروندان اقدامات و فعالیت های خود را اثر بخش ساخته و کارآمدیشان را به ظهور برسانند .

تجربه چندین دهه رشد و گسترش شهری و برنامه ریزی و اقدامات و عملکرد شهرداریها به ویژه در کلان شهرهای ایران حکایت از تسلط نگاه سخت افزاری و مکانیکی بر نگاه نرم افزاری و ارگانیکی و غلبه ساختار سیستم نهاد بر ساختار مردم نهاد در مدیریت شهری دارد . این تسلط و غلبه ، عمده شدن ابعاد و مسایل فیزیکی و اقتصادی و در حاشیه قرار گرفتن ابعاد و مسایل فرهنگی و اجتماعی را در مدیریت شهری و شهرداریها به همراه داشته است . رشد و سیطره بیگانگی شهری ، گسترش یاس اجتماعی و ناامیدی به آینده ،سطح نازل کیفیت زندگی شهری ، تعمیق احساس تبعیض و محرومیت نسبی ، گسترش فشارهای روحی و روانی بر شهر نشینان ، ازدیاد انواع ناهنجاریهای رفتاری و اخلاقی ، کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد بین فردی و جمعی ، ضعف وفاق و همبستگی اجتماعی ، افول احساس تعلق و رشد احساس بی هویتی ،گسترش آسیبهای اجتماعی و خرده فرهنگ های کور ، افزایش ترافیک ، اتلاف وقت ، نابسامانیهای زیست محیطی ، افزایش مصرف انرژی ، رشد اغتشاش بصری و پریشان حالی سیمای شهری ، از پیامدهای حاصل از این نوع توسعه نابرابر و نامتوازن بوده که جامعه شهری ایران با آن روبروست .

نگاه و رویکرد سخت افزاری مدیران و ساختار سیستم نهاد سازمان شهرداریها از جمله عوامل موثر بر کم توجهی به بعد نرم افزاری توسعه شهری یا به حاشیه رانده شدن توسعه فرهنگی و اجتماعی کلان شهرها محسوب می شود . از این رو ضرروت تغییر رویکرد کنشگران به ویژه مدیران شهرداری ها از یک سوء و لزوم تحول ساختار سازمانی و تعاملات درون و برون سازمانی آنها ، متناسب به واقعیت های فکری ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و زیست محیطی جامعه شهری ایران به طور اعم و کلان شهرهای آن به طور اخص از اهمیت اساسی در حل و فصل مسایل و معضلات شهری برخوردار است .

این تغییر و تحول باید در جهت تبدیل شهرداری به عنوان (( سازمانی خدماتی و کالبد محور )) به ((نهادی خدماتی و اجتماع محور))صورت گیرد . نهادی که کنشگرانش دارای رویکردی نرم و ساختارش انعطاف پذیر و باز به روی تجارب و نوآوری های روزمرده در حیات اجتماعی و فرهنگی مردم و کم و کیف عملکردش محصول مشارکت جمعی عام شهروندان در فرآیند توسعه زندگی شهری باشد .

روند حرکت مدیریت شهری از ساختار ی سیستم نهاد به ساختاری مردم نهاد ، امکانات ، ظرفیتها و ذخایر وسیع و گسترده مردمی را در اخیتار شهرداریها قرار خواهد داد تا فرآیند توسعه متوازن و پایدار شهری را به وسیله مردم و برای خود مردم و با همکاری و هماهنگی سازمانهای دولتی ، خصوصی و مدنی مدیریت کرده و متحقق نماید . در صورتی که شهرداریها تبدیل به نهادی اجتماعی می شود که تغییر و تحولات آن تابع خواست و اراده شهروندان و مقتضیات خاص محیط زندگی آنان گردد. زیرا این نهاد در دسترس مردم و مناسب ترین محمل مشکارکت شهروندان و بیانگر اهداف و انتظارات آنان خواهد بود و کم و کیف عملکرد آن شفاف و در معرض دید و قضاوت روزمره شهروندان قرار خواهد گرفت و در نهایت توسعه شهری در همه ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری و در روندی پایدار گام به گام خواهد یافت .

 

ماده واحده:

با عنایت به لزوم ایجاد تحول در رویکرد و ساختار سازمانی شهرداریهای کشور به ویژه کلان شهرهای ایران از رویکرد سخت افزار به رویکرد نرم افزاری و از ساختار یک سیستم بنیاد به یک سازمان مردم نهاد و تبدیل ساکنان شهر به شهروندانی موثر ، کارامد و فعال در زندگی و زیست شهری و هم چنین تحقق حکمروایی خوب و بهینه سازی ارتباط و تعامل سازنده بین محیط شهری ، شهروندان و شهرداری و به منظور تسهیل و روان سازی اداره امور شهر و دستیابی به مدیرت یکپارچه شهری کار آمد و اثر بخش و در نهایت توسعه پایدار و متوزان شهری ، مجمع مشورتی روسای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی کلان شهرها مراکز استانها ، (( سند راهبردی تغییر رویکرد و ساختار مدیریت شهری از سازمانی خدماتی و کالبد محور به نهادی خدماتی و اجتماع محور )) در راستای عملیاتی نمودن منویات مقام معظم رهبری در ابلاغیه سیسات کلی برنامه پنجم توسعه امور فرهنگی و اجتماعی و با استناد به وظایف و اختیارات قانونی شوراها به ویژه بندهای 2،7 ماده 71 قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات قانونی شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/75 و اصلاحات قانونی بعدی آن به شرح زیر تصویب کرده و به شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها پیشنهاد می نماید شهرداری متبوع را ملزم کرده در چارچوب سند راهبردی پیوست که جزء لاینفک این مصوبه تلقی می شود و با توجه به شرایط ، امکانات و مقتضیات و ویژگی محلی و بومی خود ، جهت تغییر شهرداری از سازمانی خدماتی به نهادی اجتماعی برنامه ها و فعالیتهای خود را تهیه ، تدوین و اجرا نمایند .

تبصره : این سند مشتمل بر مقدمه و ماده واحده در هجدهمین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها در تاریخ 9/7/89 در شهر اصفهان به تصویب رسید.

سند راهبردی تبدیل شهرداری از سازمان خدماتی به نهادی خدماتی – اجتماعی

پیوست ماده واحده (( سند راهبردی تغییر رویکرد و ساختار مدیریت شهری از سازمانی – خدماتی و کالبد محور به نهادی خدماتی و اجتماع محور مصوب مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها به تاریخ 9/7/1389- اصفهان

 

 

الف) اهم راهبردهای درون سازمانی:

 

1 ـ بازنگری انتقادی کم و کیف عملکرد شهرداری به عنوان سازمان خدماتی مرادف با نوعی حکومت جهت تحول به سوی نهادی خدماتی – اجتماعی مرادف با نوعی حکمروایی خوب

2 ـ ایجاد تمهیدات علمی لازم برای سنجش و ارزشیابی عملکرد شهرداری با استفاده از مقیاسهای چند بعدی مرکب از مولفه ها و شاخص ها و معرف های مناسب .

3 ـ لحاظ نمودن پیامدهای حاصل از اجرای پروژه ها در فرآیند ارزشیابی عملکرد در ابعاد فرهنگی ، اجتماعی زیست محیطی و غیره .

4 ـ رعایت اصل تفکیک و انسجام در عملکرد شهرداری ، هماهنگ با تفکیک و انسجام اجتماع شهری

5 ـ ایجاد ساز و کار مناسب در اعمال نظارت مردم بر کم و کیف عملکرد شهرداری

6 ـ ارتقاء کیفیت تولیت و کاهش تصدی گری

7 ـ لحاظ کردن میزان رضایت شهروندان از عملکرد نتایج پروژه های اجرا شده

8 ـ رعایت اصل تفکیک و انسجام بین اهداف

9 ـ رعایت توازن بین اهداف بنیادی و معنوی (فرهنگی – اجتماعی) و اهداف ابزاری (فیزیکی،اقتصادی و ....)

10 ـ ترسیم چشم انداز مناسب برای شهر ، شهروندان و شهرداری با توجه به شرایط و مقتضیات محلی و روند تحولات کلان شهرها و شهرداریها در سطح فراملی و جهانی

11 ـ شناسایی و اولویت بندی مسایل اساسی شهر ، شهروندان و شهرداری از طریق مراجعه به شهروندان ، مدیران و اندیشمندان ذی ربط .

12 ـ تنظیم اهداف با توجه به اولویت بندی مشکلات ، مسایل و چشم اندازهای ترسیم شده مرتبط با خواستها و انتظارات شهروندان

13 ـ جامع نگری و انعطاف پذیری در تعیین اهداف ، سیاستها و برنامه ریزی شهری با توجه به شبکه تعاملات فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و زیست محیطی در سطوح محلی ، ملی و جهانی

14 ـ ایجاد تمایز بین اهداف و وظایف خاص شهرداری با اهداف و وظایف عام مشترک سایر بخش ها و جلوگیری از تداخل و موازی کاری

15 ـ تقسیم وظایف و مسئولیتهای مرتبط با اهداف تعیین شده بین شهرداری و شهروندان ، سازمانهای دولتی ، سازمانهای خصوصی و مردم نهاد

16 ـ تقویت تعامل ، گفتگو و تفاهم درون بخشی و تعاملات و انسجام بین بخشی در جهت یکپارچگی مدیریت امور شهری

17 ـ اعمال مدیریت مشارکت طلب ، قاعده محور ، یکپارچه و غیر متمرکز در فرآیند تصمیم سازی ، تصمیم گیری ، اجراء نظارت و ارزشیابی عملکردها

18 ـ بسط تعاملات و روابط افقی و غیر سلسه مراتبی در سازمان

19 ـ باز نگاه داشتن شهرداری به روی تجارب و نوآوری های روز آمد درون و برون سازمانی

20 ـ تصریح مبانی حقوقی لازم برای رسمیت شناخته شدن شهرداری به عنوان یک سازمان مردم نهاد .

21 ـ شناسایی ، معرفی و جذب همکاری شهروندان و سازمان های فعال در عرصه مدیریت و توسعه شهری .

22 ـ تاکید بر الزامی کردن پیوستهای اجتماعی پروژه های شهری

23 ـ تقویت نیاز سنجی های فرهنگی و اجتماعی در حوزه های آموزشی ، مشارکت ، سلامت و هویت اجتماعی و.....

24 ـ تقویت رویکرد و ساختار نرم در برابر رویکرد و ساختار سخت .

25 ـ ایجاد کمیته ها و کارگاههای علمی برای آموزش و ترویج نتایج پژوهش ها به شهروندان در حوزه مسایل و آسیبهای اجتماعی .

26 ـ مقابله جدی و همه جانبه با فسادهای اداری و مالی در سازمان

27 ـ بهینه سازی هزینه ها از طریق تطابق هر چه بیشتر برنامه ریزی با نیازهای شهروندان

28 ـ ارتقاءتوانمندی و احساس بخشی و ارزشمندی کنشگران درون سازمانی از طریق تقویت سرمایه فرهنگی (شناخت ، مهارت ، تحصیلات و....)

29 ـ ارتقاءسرمایه اجتماعی کنشگران درون سازمانی (مدیران، کارشناسان و کارکنان) از طریق بسط تعاملات درون گروهی و بین گروهی

30 ـ ارتقاء اخلاق مدنی و اخلاق حرفه ای و همچنین اعمال شایسته سالاری و فرصت سازی برای کنشگران فعال درون سازمانی

31 ـ ارتقاء بهره وری و کار آفرینی درون سازمانی و تلاش در ایجاد بستر بروز خلاقیت و نوآوری در ارائه خدمات .

ب) اهم راهبردهای عام و برون سازمانی

1 ـ بسط تعاملات مستمر و پایدار شهرداری با شهروندان ، انجمن ها ، کانون ها و موسسات و تشکل های دینی ، هنری ، علمی و اجتماعی غیر دولتی جهت تقویت انسجام شهرداری با محیط و فضای شهری .

2 ـ تعامل مستمر و پویا با شهروندان به منظور تبادل اطلاعات ، جلب اعتماد متقابل و بهره مندی شهرداری از تجارب و خلاقیتهای روزمره شهروندان

3 ـ حمایت از توسعه کمی و کیفی شبکه های اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد .

4 ـ ارتقاء آگاهی و ترویج قانون مداری و نظم و انضباط اجتماعی

5 ـ آگاهی رسانی مستمر در حوزه حقوق و تکالیف شهروندی

6 ـ ایجاد فرصت برای بسط همکاری های شهروندان با بخش مدنی و خصوصی

7 ـ تبدیل شهرنشین به شهروندی فعال و مشارکت پذیر در نگهداشت شهر

8 ـ ارتقاء آگاهی شهروندن از علل ، پیامدها و راه حل های کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی به منظور همسو ساختن آنان در مقابله با آسیبهای شهری .

9 ـ تقویت سطح اعتماد عمومی به ویژه ارتقای کم و کیف سرمایه اجتماعی محلی

10 ـ جلب اعتماد شهروندان نسبت به سازمانهای مردم نهاد

11 ـ تامین رضایت مندی شهروندان از طریق تطابق باز اندیشانه عملکرد شهرداری با شرایط زندگی و خواستها و انتظارات شهروندان .

12 ـ ایجاد ساز و کارهای مناسب برای مشارکت فعال و موثر شهروندان در فرآیند توسعه شهر و ارتقاء کیفیت زندگی آنان

13 ـ آموزش و اجرای برنامه های سلامت و توانمندسازی جسمی ، بهداشت روانی و رفتاری شهروندان

14 ـ حمایت از سازمان های مردم نهاد در حوزه نهاد در حوزه خدمات سلامت روانی – اجتماعی و مداخله در بحران مانند مشاوره روان شناختی و مددکاری اجتماعی

15 ـ اجرای خط مشی های توانمند سازی و قادرسازی از طریق سازمانهای مردم نهاد به منظور ساماندهی مشارکت های اجتماعی و فرهنگی اقشار آسیب پذیر

16 ـ انجام نیاز سنجی های فرهنگی ، اجتماعی و اولویت بندی نیازها بر حسب اقشار اجتماعی

17 ـ تولید و ترویج اخلاق و رفتار شهروندی و مدنی

18 ـ ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی و فراغتی (رفاه ذهنی- عینی)، رضایت از زندگی و نشاط و شادی فردی و جمعی همشهریان

19 ـ حمایت از ایجاد و توانمند سازی سازمانهای فرهنگی و اجتماعی مردم نهاد و جلب مشارکت حقیقی شهروندان از طریق آن ها

20 ـ بسط ارزش ها و هنجارهای عام نظیر خرد گرایی و خرد ورزی

21 ـ جلوگیری از غلبه ارزشهای ابزاری (ثروت و قدرت) بر ارزشهای ذاتی (معرفت و تعهد و منزلت)

22 ـ بسط تعامل و گفت و گو بین نخبگان فرهنگی و اجتماعی بخش های دولتی ، خصوصی و مدنی در جهت ایجاد وفاق فرهنگی و هماهنگی در برنامه ریزی شهری

23 ـ نهادمندسازی و بسط تعاملات شهرداری با دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی

24 ـ آموزش و ترویج یافته های علمی مربوط به مسایل و پدیده های شهری به شهروندان هر محله

25 ـ فرهنگ سازی به منظور حفظ تاسیسات دارائیهای شهرداری

26 ـ توسعه زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی متناسب با شرایط و نیازهای اقشار اجتماعی (سنی، جنسی، شغلی و...)

27 ـ توسعه و ارتقاء کارایی فرهنگ سراها ، مراکز فرهنگی و هنری و کتابخانه های عمومی .

28 ـ تقویت همفکری ،همکاری و همسویی بخش های دولتی ، خصوصی و مدنی در فرآیند شناخت مسایل فرهنگی و اجتماعی و برنامه ریزی جامع در جهت کنترل و کاهش آن ها

29 ـ تمهیدات پویا و مستمر جهت کاهش میزان نابرابری ها و تبعیضات اجتماعی و فضایی (بحران حاشیه و متن)

30 ـ تصریح و تقویت مبانی حقوقی سازمانهای مردم نهاد

31 ـ تبدیل رویکرد های سیاسی – امنیتی به رویکرد های فرهنگی – اجتماعی در ارتباط با امور و مسایل اجتماعی

32 ـ مقابله با قانون گریزی و قانون ستیزی از طریق کاهش تعدد و تورم قوانین و تقویت ضمانتهای اجرایی

33 ـ حمایت از سرمایه گذاری های بخش خصوصی در زمینه امور فرهنگی و اجتماعی

34 ـ ایجاد زمینه لازم جهت سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و جلوگیری از فرار سرمایه ها

35 ـ کارآفرینی و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان با استفاده از همکاری خود آنان

36 ـ ایجاد تمهیدات لازم جهت کاهش نابرابری های اقتصادی و کمک به توزیع عادلانه ثروت و درآمد و بسط عدالت اجتماعی

37 ـ تقویت همفکری ، همکاری و همسویی بخش های دولتی ، خصوصی و مدنی جهت شناخت مسایل اقتصادی، بیکاری ، گرانی و مسکن و برنامه ریزی جهت کنترل و کاهش آنها و کمک به ارتقاء رفاه شهروندان با مشارکت خود آنان .

38 ـ تشکیل کمیته ویژه حفظ محیط زیست به منظور تقویت همفکری ، همکاری و همسویی بخش های دولتی ، خصوصی و مدنی در فرآیند شناخت مسایل زیست محیطی و برنامه ریزی جامع و اساسی در جهت کنترل و کاهش آن ها و مدیریت هر چه بهتر محیط زیست

39 ـ ارزشیابی عملکرد شهرداری و سایر نهادهای ذی ربط در کاهش آلودگی های محیط زیست جهت شناخت مسایل اقتصادی ، بیکاری ، گرانی و مسکن و برنامه ریزی جهت کنترل و کاهش آن ها و کمک به ارتقاء رفاه شهروندان با مشارکت خود آنان

 

 

 

 

صورتجلسه شماره 11 مورخ 8/9/89 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: برنامه ریزی جهت برگزاری گرد همائی یک روزه کمیسیونهای فرهنگی شوراهای شهر و شهرستانهای خراسان شمالی ـ برگزاری پیاده روی به مقصد بش قارداش از مسیر جاده سلامت

 

 

پیرو دعوتنامه شماره 11 ک.م.ف مورخ 6/9/89 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ، روز دو شنبه مورخ 8/9/89 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر ساعت 10 صبح با حضور اعضاءگرامی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جناب آقاي اماني ریاست محترم کمیسیون ضمن عرض سلام و ادب و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و خیر مقدم به اعضای حاضر ، در خصوص دستور کار جلسه توضیحاتی ارائه و در ادامه جناب مهندس لنگری در خصوص پیگیری های انجام شده برای اجرای جاده سلامت در مسیر بجنورد بش قارداش توضیحاتی ارائه و اعلام داشت در بودجه سال 89 شهرداری و فرمانداری و استانداری اعتباراتی در نظر گرفته اند و همچنین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم برای مطالعه طرح مشاور انتخاب نموده است و مطالعات فاز یک انجام شده است و 4 مسیر توسط مشاور پیشنهاد شده است و در جلسه آخر پیشنهاد مسیر جدیدی به جلسه ارائه شده و بهتر است برای آشنائی مردم با مسیر یک برنامه پیاده روی به مقصد بش قارداش گذاشته شود که در ادامه پس از بحث و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.

1 ـ مقرر شد برنامه پیاده روی به مقصد بش قارداش از مسیر جاده سلامت توسط معاونت فرهنگی شهرداری و روابط عمومی شورای شهر برنامه ریزی و در روز جمعه 12/9/89 اجرا گردد.

2 ـ موضوع گرد همائی یک روزه کمیسیونهای فرهنگی شوراهای شهر و شهرستانهای خراسان شمالی مطرح و مورد موافقت اعضاء کمیسیون قرار گرفت تا پس از تصویب در جلسه رسمی شورا در روز شنبه 20/9/89 توسط کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر برگزار گردد.

 

بسمه تعالی

طرح احیاء و تقویت ورزشهای باستانی ،محلی و بومی

تهیه و تدوین : دبیرخانه کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و زیست شهری

شوراهای اسلامی شهر بجنورد سال (1388)

 

صورتجلسه شماره 13 مورخ 5/10/89 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

پیرو دعوت قبلی از اعضای محترم کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شهر بجنورد جلسه ای در روز یکشنبه مورخ 5/10/89 ساعت 10 صبح در محل ساختمان شورای شهر برگزار شد.

پس از تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید ، ابراهیم امانی ، ریاست کمیسیون فرهنگی – اجتماعی ضمن خیر مقدم به حاضرین در جلسه و گرامیداشت هفته ی پژوهش با تشریح فعالیت های فرهنگی شهر ، خواستار اجرای فعال برنامه های فرهنگی ، برابر سند راهبردی فرهنگی تدوین شده توسط شورای اسلامی شهر را شدند.

در ادامه جلسه هرکدام از اعضای حاضر در کمیسیون به طور جداگانه به نکته نظرات خود درخصوص مسایل فرهنگ پرداخته و راهکارهایی نیز برای ارتقای سطح فرهنگی شهر به جلسه ارائه دادند که پس از بحث و بررسی و تبادل نظر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید :

1- مقرر شد شهرداری نسبت به تکمیل، تجهیز و راه اندازی کتابخانه حورا اقدامات عاجل به عمل آورد.

2- مقرر شد با عنایت به سند راهبردی تدوین و تصویب شده شورای شهر مبنی بر تغییر رویکرد و ساختار مدیریت شهری (شهرداری) از سازمان خدماتی و کالبد محور به نهادی خدماتی و اجتماع محور و طرح الزام مدیریت شهری (شهرداری) نسبت به تامین و تخصیص بودجه و اعتبارات لازم جهت امور فرهنگی – اجتماعی شهر که در ماده واحده طرح آمده تا شهرداری نسبت به تخصیص حداقل 15درصد سرجمع اعتبارات از کل بودجه و حداقل 3 درصد از اعتبارات سازمان های تابعه را به امور فرهنگی و اجتماعی در بودجه ی سالیانه خود لحاظ و جهت اقدام در بودجه سال 90 شهرداری منظور گردد.

3- با عنایت به درخواست نامه 2848 – 1/10/89 شهرداری مبنی بر تاسیس کتابخانه عمومی دانشوران با مشارکت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی مطرح ، پس از بررسی بندهای اشاره شده در مفاد توافقنامه ، با درخواست شهرداری اعلام موافقت شد که پس از تصویب در جلسه رسمی شورا توافق فوق اجرایی شود.

4- باعنایت به طرح الزام شهرداری به حمایت و گسترش فعالیت هاوبرنامه های قرآنی(مشتمل بر پنج ماده و پنج تبصره) در جلسه مطرح که پس از بررسی و تبادل نظر با این طرح اعلام موافقت شد که پس از تصویب نهایی در جلسه رسمی شورای شهر قابل اجرا خواهد بود.

5- طرح استفاده از ظرفیت و امکانات شهرداری ها در جهت ارتقای فرهنگ همسایگی و آپارتمان نشینی در جلسه مطرح که پس از بررسی و تبادل نظر در کمیسیون مورد توافق قرار گرفت که پس از تصویب نهایی در جلسه رسمی شورا اجرایی خواهد شد.

6- باعنایت به درخواست آقای مسعود ناهیدی مبنی بر واگذاری زمین جهت اجداث خانه سالمندان موضوع در جلسه مطرح و مقرر شد درخواست ایشان طی نامه ای به سازمان بهزیستی ارسال گردد.

7- با عنایت به درخواست مرکز طنین احسان( خانه کودکان بی سرپرست) مبنی بر تغییر مکان مرکز نگهداری پسرانه طنین احسان به محلی استیجاری که شهرداری هزینه ی اجاره بهای آن را پرداخت میکند موضوع در جلسه مطرح شد، کمیسیون با توجه به بارمالی و سایر مسایل جانبی آن با درخواست فوق اعلام مخالفت کرد.

8- مقرر شد جهت اجرای برنامه های دهه مبارک فجر، استقبال از نوروز 90، داستان بازیافت، تحکیم خانواده، ماکت دهه فجر، پیاده روی همگانی شهروند، آموزش مهارت های اساسی، مبلغ 500میلیون ريال جهت اجرای برنامه های فوق از سرجمع پروژه هایی که به دلایلی تا کنون اقدام به اجرا نشده( به دلیل پایان سال مالی) به معاونت فرهنگی – اجتماعی شهرداری اختصاص یابد.

 

 

صورتجلسه شماره 14 مورخ 7/12/89 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: طرح حمایت و ساماندهی فعالیتهای سازمان های مردم نهاد

 

پیرو دعوتنامه شماره 7/12/ک.ف مورخه 4/12/89 جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی
شورای اسلامی شهر بجنورد در روز شنبه مورخه 7/12/89 راس ساعت 10 صبح در محل ساختمان شورا تشکیل گردید . پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید ، جناب آقای امانی ریاست محترم کمیسیون فرهنگی ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان گرامی و تقدیر و تشکر از حضور به موقع عزیزان، در خصوص طرحهای مصوب بخش فرهنگی شورای اسلامی شهر و همچنین دستور کار جلسه توضیحاتی را ارائه نمودند .

در ادامه اعضای حاضر در جلسه هر یک نقطه نظرات خود را پیرامون طرح فوق بیان داشتند و پس از جمع بندی موضوعات به شرح ذیل اعلام گردید:

1- احداث خانه تشکل های مردم نهاد در سطح شهر بجنورد

2- آموزش اعضای سازمانهای مردم نهاد

3- راه اندازی بانک اطلاعات سازمانهای مردم نهاد و ثبت مهارت ها ، تجربیات و توانایی های اعضاء

4- برگزاری جلسات سازمانهای مردم نهاد با شورای شهر بصورت ماهیانه

5- تقویت ارتباط بین سازمانهای مردم نهاد و ادارات و سازمانهای دولتی

6- حمایت از انجمن ها در غالب گروه های هدف

7- ارائه و چاپ ماهنامه یا گاهنامه بصورت مشترک از فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد

8- بازدید از تشکل ها به صورت دوره ای

9- تجدید نظر در خصوص نام طرح

10- ارسال نشریه شهروند شورای اسلامی شهر جهت استفاده تشکل ها

11- برگزاری جلسات کشوری با حضور تشکل ها

12- فراهم ساختن زمینه روانسازی اندیشه های تشکل ها

13- تسهیل در روند ثبت سازمانهای مردم نهاد با توجه به مشکلات عدیده ای که در این بخش وجود دارد .

14- برگزاری جلسات متقابل به شکل دو طرفه یعنی همانطوریکه ادارات و سازمانهای دولتی در دعوت از تشکل ها هدفهای اکثراٌ آماری را دنبال می کنند ما هم بتوانیم سوال کنیم که آنها چه اقدامات و تصمیماتی برای تشکل ها صورت داده اند .

15- دعوت از تشکل ها در جلسات شورای شهر با توجه به دستور کار جلسه

16- بزرگترین مشکل تشکلها بی اعتمادی نسبت به سازمانها و ادارات دولتی می باشد

17- راه اندازی دبیرخانه مجازی با آیین نامه مخصوص جهت همکاری بین شورای شهر و سازمانهای مردم نهاد

18- برگزاری بازارچه مخصوص خرید و فروش صنایع دستی و تولیدات تشکل ها

19- کار کردن روی فرهنک مشارکت –آموزش محلات حاشیه

20- اعلام و ارائه توانمندی های سازمانهای مردم نهاد به جامعه

21- مقاومت دستگاههای دولتی در مقابل فعالیتهای تشکلها

22- گلایه از شهرداری به عنوان یک سازمان مردم نهاد که کمتر وارد این حوزه می شود

23- واگذاری فعالیتهای شهرداری به تشکل ها در حوزه های مرتبط و حوزه هایی که تشکل ها توانایی دارند .

24- از بین بردن نگرش سیاسی مدیران ادارات و سازمانهای دولتی به تشکل ها

25- چون اهداف دعوت کنندگان به جلسات با اهداف تشکل ها متفاوت می باشد به همین دلیل جلسات به نتیجه نمی رسد.

26- مدیر کل دفتر امور اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد استانداری متولی سازمانهای مردم نهاد می باشد اما اینقدر از این نهاد بی مهری دیده ایم که حتی عملکرد هم نمی نویسیم .

27- مشارکت تشکل ها در همایش هایی که شهرداری و شورای اسلامی شهر دارد .

 

در ادامه جناب آقای امانی ریاست محترم کمیسیون ضمن تقدیر و تشکر از نظرات ارزنده عزیزان، در خصوص طرحهای تشکل ها اعلام آمادگی دریافت و بررسی طرحها را در شورای اسلامی شهر خاطر نشان کردند و عنوان نمودند اگر نظرات دیگری در این بخش وجود دارد می توانند به دبیرخانه شورای اسلامی شهر منعکس نمایند.

 

 

 

 

سال 1390

 

صورتجلسه شماره 1 مورخ 28/3/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: - طرح الزام شهرداری به مناسب سازی و بهینه سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولین جسمی حرکتی و سالمندان

-طرح ارتقای فرهنگ مطالعه و ساماندهی و توسعه کتابخانه ها

-طرح الزام شهرداری به حمایت همکاری و مشارکت در برنامه های سوادآموزی

-الزام شهرداری به گسترش فعالیت و برنامه های قرآنی

-طرح برگزاری جشنواره اصناف

-نامه های رسیده به کمیسیون فرهنگی اجتماعی

 

بر اساس دعوتنامه شماره 1/90/ک ف 28/3/1390 کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ساعت 8 صبح روز دوشنبه مورخه 30/3/1390 با عرض خیر مقدم ریاست محترم کمیسیون، جناب آقای امانی تشکیل گردید.

در ابتدا آقای امانی در مورد ضرورت توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی و اهمیت آن در جهت ارتقاء سطح فرهنگ، سخنانی ایراد و طرحهای در دست اجرا را برشمردند و سپس اولین دستور جلسه قرائت که پس از استماع سخنان آقای امانی و آقای رحیمی، مدیر کل اداره کتابخانه ها، آقای حسن زاده، نماینده آموزش و پرورش و سرکار خانم خیابانی مقدم، جمعیت همیاران و سرکار خانم افشین فر تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1- طرح ارتقاء فرهنگ مطالعه و ساماندهی و توسعه کتابخانه ها در شهر بجنورد مورد تصویب کمیسیون قرار گرفت.

2- در مورد طرح الزام شهرداری به مناسب سازی و بهینه سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولین جسمی حرکتی و سالمندان بعد از سخنان آقای امانی، ریاست کمیسیون، عابدی، مسئول بنیاد شهید، کشمیری، معاونت فنی و عمران شهرداری، احسان حسینی معصوم، بهزیستی، منا درتومی، بهزیستی و برشمردن مشکلات فراروی این عزیزان:

- طرح الزام شهرداری به مناسب سازی و بهینه سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولین جسمی حرکتی و سالمندان مورد تصویب کمیسیون قرار گرفت.

3- در مورد طرح الزام شهرداری به حمایت، همکاری و مشارکت در برنامه های سواد آموزی بعد از استماع سخنان آقای امانی، آقای رمضانی، نماینده نهضت سواد آموزی و دیگر حاضرین:

- طرح الزام شهرداری به حمایت، همکاری و مشارکت در برنامه های سواد آموزی مورد تصویب کمیسیون قرار گرفت.

4- در مورد طرح برگزاری جشنواره اصناف، بعد از استماع سخنان آقای امانی و اظهار نظرهای حاضرین، طرح برگزاری جشنواره ماندگاران اصناف در بجنورد مورد تصویب کمیسیون قرار گرفته تا به جلسه رسمی شورا با تمهیدات لازم جهت اجرایی شدن به عمل آید.

5- در مورد الزام شهرداری به گسترش فعالیت برنامه های قرآنی:

بعد از سخنان آقای امانی، آقای رضا رضائی، نماینده فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای علیزاده، دفتر امام جمعه محترم، آقای وطنخواه، اداره تبلیغات اسلامی طرح الزام شهرداری به گسترش فعالیت و برنامه های قرآنی مورد تصویب قرار گرفت.

6- نامه شماره 15349-17/11/1389 شهرداری محترم در مورد درخواست موسسه فرهنگی شهدای گمنام با تقاضای رسمی از کانالهای مربوطه بابت دریافت پیکر پنج تن از شهدای گمنام و دفن آنها در آرامستان عمومی جاوید و اختصاص قطعه ای در سایت، برای دفن اصحاب شهدا بعد از توضیحات آقای امانی، آقای سفیدگر، مدیر عامل سازمان آرامستان و تأیید موضوع توسط آقای عابدی مسئول بنیاد شهید ضمن تصویب آن در کمیسیون مقرر شد جلسه ای با مسئولین ذیربط تشکیل تا ضمن بازدید از آرامستان قطعه اصحاب شهدا جانمایی گردد.

7- نامه شماره 31853/10-11/2/1390 شهرداری قرائت اعضاء حاضر در جلسه موافقت خود را در خصوص ساخت مجسمه نیم تنه نادر جهت نصب در میدان مادر اعلام داشتند.

 

 

صورتجلسه شماره 2 مورخ 8/5/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: 1- جشنواره بازار و اصناف

2-بررسی و رسیدگی به نامه های رسیده به کمیسیون

بر اساس دعوتنامه مورخه شنبه 8/5/1390 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر،
رأس ساعت 10:30 دقیقه مورخه شنبه 8/5/1390 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر بجنورد
تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون، جناب آقای امانی با عرض خیر مقدم خدمت حاضرین و تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، دستور جلسه را قرائت و پیرامون جشنواره بازار و اصناف فرمودند: بازار نمادی از کسب و کار در طول عمر بشریت بوده است، بازار جایگاه ویژه ای در تمدن بشری داشته است که تولید و توزیع یکی از شاخص های مهم آن می باشد و رشد و تعالی انسان تأکید ویژه در کسب و کار داشته است. اصناف و عدل مباحثی هستند که در بازار تجلی پیدا می نمایند و جایگاه بازاریان در انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی ایران، حضور فعال در در جنگ تحمیلی و ... تأثیر بسزایی در عرصه اجتماعی به لحاظ منش و رفتار داشته است.

مجموعه این مسائل، شورای اسلامی شهر بجنورد را وادار کرد که جشنواره بازار و اصناف و ماندگاران این قشر عظیم را در دستور کار قرار دهد که مقرر گردید چهارچوبه آن به صورت شورای سیاستگذاری، هیئت رئیسه ارگانها و نهادها، دبیرخانه در شورای اسلامی شهر و یا بازرگانی و یا مشترک، هیئت داوران تجلی پیدا نماید.

در ادامه معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی شهرداری با تأکید بر انتخاب با دقت نظر و مدیریت خوب
می توان از هرگونه شبهه ای جلوگیری نمود، تأکید نمودند تجارب در جشنواره گذشته مد نظر قرار گیرد.

در ادامه سرکار خانم افشین فر با عرض خیر مقدم به حاضرین در جلسه، با ذکر اینکه در برپایی جشنواره اصناف و انتخاب کاسب نمونه، اولین قدم انتخاب هیئت داوران است، حاضرین را جهت امر فوق به بحث و بررسی دعوت نمودند.

در ادامه آقای مهندس لنگری ضمن عرض تشکر و خیر مقدم به حاضرین با ذکر اینکه شورای اسلامی شهر برای جشنواره مصوبه داده است، فرمودند در این قضیه به اصناف به عنوان منبع مالی نگریسته نشده است. در مصوبه شورای اسلامی شهر نگرش تغییر کرده و معرفی الگو در اصناف مانند دیگر الگوهای جامعه باید باشد و در ادامه بحث در انتخاب صحیح، معیارهای مشخص و نحوه انتخاب هیئت داوران باید از کارشناسان باشند را مورد تأکید قرار دادند.

در ادامه آقای کفاشی با عرض سلام و ادب و احترام و تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و تشکر از ریاست شورا و رئیس کمیسیون سخنان مبسوطی ایراد نمودند که در بخشی از سخنان گفتند: خود اصناف باید نظر بدهند، در جشنواره مجامع صنفی حتما باید نظر داشته باشد، شاخصها، امین بودن، اهلیت داشتن کاسب، حتما باید گواهینامه داشته باشند، دارای پروانه کسب، نداشتن تخلف سوابق، عضویت در هیئت مدیره، مشهور بودن به صداقت، فعال بودن در مساجد و تکایا، فعال بودن در نظام جمهوری اسلامی ایران، ایثارگری و ... کار کارشناسی جامعی باید انجام گیرد، جشنوراه اثرگذار است، هیئت داوران باید شاخصها را دارا باشند. ما از این کار استقبال می کنیم تا هر ساله در روز اصناف، اول تیرماه برگزار شود.

در ادامه آقای باقرپور با ذکر اینکه اقامه نماز در بین کسبه هنوز فرهنگسازی نشده، دعوت از دانشگاهیان را یادآور شدند.

در ادامه آقای عابدین مسئول بنیاد شهید، آقای معظمی ستاد توسعه استان، آقای حسینی مجامع امور صنفی، آقای داورپناه شهرداری و آقای وطنخواه تبلیغات اسلامی، آقای وحدانی کمیته امداد امام، ضمن استقبال از برپایی جشنوراه آمادگی خود را برای حضور فعال در صحنه اعلام و سپس اعضای هیئت رئیسه و داوران به شرح ذیل انتخاب گردیدند:

1. مسئول کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر

2. معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر

3. اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر

4. رئیس اداره بازرگانی و یا نماینده تام الاختیار ایشان

5. فرهنگ و ارشاد و یا نماینده تام الاختیار ایشان

6. سازمان تبلیغات و یا نماینده تام الاختیار ایشان

7. ستاد اقامه نماز و یا نماینده تام الاختیار ایشان

8. نماینده فرمانداری

9. مجمع امور صنفی

10. اصناف

11. اداره اماکن نیروی انتظامی

12. معتمدین بازار (3 نفر)

13. ستاد توسعه استان خراسان شمالی

در ادامه

- مقرر گردید از ریاست محترم کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد محترم شهید و امور ایثارگران و میراث فرهنگی به عنوان کارشناس به جلسات دعوت به عمل آید.

- اداره محترم بازرگانی و مجمع امور صنفی آمادگی کامل خود را در تمامی ابعاد به خاطر برپایی هر چه با شکوه تر این جشنواره اعلام داشتند.

 

 

صورتجلسه شماره 3 مورخ 1/6/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: 1- جشنواره بازار و اصناف

 

بر اساس دعوتنامه مورخه 30/5/90 جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر،
رأس ساعت 9:30 روز سه شنبه مورخه 1/6/90 در محل ساختمان شورای اسلامی شهر بجنورد با حضور اعضاء کمیسیون و حاضرین در جلسه تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون، جناب آقای امانی بعد از عرض خیر مقدم به حاضرین و تسلیت شهادت امام علی (ع) پیرامون نقش بازاریان و اصناف در ادیان و اینکه اکثر انبیاء به کسب و کار و شغل مشغول بوده اند ، بازاریان و کسبه را در طول تاریخ از اقشار تاثیر گذار در حرکتهای انقلابی دانسته با یادآوری نقش آنها در انقلاب مشروطه ، ملی شدن صنعت نفت ، انقلاب اسلامی دفاع مقدس چه بصورت رسمی و چه بصورت غیر رسمی و وظایف انسانی و ونوع دوستی خودشان را یادآوری نموده و با ذکر اینکه شورای اسلامی شهر بجنورد هدف از برگزاری جشنواره ماندگاران اصناف و بازاریان بجنورد را نقش بازاریان در عرصه مختلف شهری ، تجارت و بازرگانی و معرفی چهره های ماندگار را برای آیندگان ذکر نمودند آنگاه حاضرین در جلسه پیرامون شرایط
شرکت کنندگان در جشنواره سخنانی ایراد و در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1-شرایط شرکت در جشنواره

- تدین به اسلام ناب محمدی (ص) و پیروی از اصل مترقی ولایت فقیه

- پیشگام در ترویج فرائض اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر

- پایبندی به اهداف انقلاب ، ایثارگری و حضور یا پشتیبانی از دفاع مقدس و وقایع سرنوشت از تاریخی کشور

- اصناف،نوع دوستی ، تکریم مشتری و مشکل گشایی در بین کسبه و بازاریان

- اخلاق گرایی ، ورود به کارهای خیر و عام المنفعه و دستگیری از نیازمندان ، صداقت ، امانتداری و عمل
به بنت اسلامی وقف .

- پایبندی به ضوابط و مقررات صنفی و حفظ سنتها و فضیلت های کسب و کار

- مشارکت در امر مدیریت شهری بویژه در امور مرتبط با امور ضنفی و بازار

- حضور موثر در عرصه های مختلف اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسیو علمی

- صاحب بودن در مسائل و موضوعات اقتصادی ، علمی ، دینی ، فرهنگی و ادبی

2-مقرر گردید اگر چنانچه اعضای حاضر در جلسه و روسای اصناف علاوه بر آیتمها و ملاکهای فوق ملاکهای دیگری مد نظر داشتند یادداشت و در جلسات آینده به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر معرفی نمایند .

3-مقرر گردید در صورتیکه اعضای روسای اتحادیه ها اشخاصی را که با ملاکهای فوق همخوانی داشتند شناسایی نمودند لیست مورد نظر را تهیه و برای جلسات آینده تحویل مسئولین ذی ربط قرار دهند .

4-مقرر گردید حاضرین در جلسه برای غائبین در جلسه که نتوانسته اند در جلسه شرکت نمایند فرآیند پروژه جشنواره اصناف و نظرات اعضای شورای محترم اسلامی شهر و روسای اتحادیه ها را که در جلسه مطرح شده برای آنان بازگو و شرکت فعال آنها را در جلسات آینده تقاضا نمایند .

 

صورتجلسه شماره 4 مورخ 15/6/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: 1- جشنواره بازار و اصناف

 

بر اساس دعوتنامه مورخه 12/6/1390 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر، دومین جلسه نشست با رؤسای اتحادیه های صنفی ساعت 21 با حضور تعدادی از رؤسای اتحادیه ها در سالن اجتماعات شورای اسلامی شهر، تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون ضمن ع رض خیر مقدم و قبولی طاعات ماه مبارک رمضان، سخنان مبسوطی پیرامون نقش بازاریان و اصناف در طول تاریخ بشریت ایراد و غرض از برپایی جشنواره را همانا حفظ جایگاه اصناف و تقدیر و تشکر از آنان ذکر نموده، در ادامه بعد از سخنان تک تک حاضرین در جلسه در نهایت، تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1- مقرر گردید رؤسای اتحادیه های صنفی شهر، تعدادی از کسبه ها را که با ملاکهای اعلام شده
و ملاکهایی مد نظر خودشان مطابقت دارد، به هیئت رئیسه اتحادیه معرفی و سپس اشخاص فوق را به مجمع امور صنفی معرفی تا از طریق مجمع افراد فوق به شورای اسلامی شهر معرفی تا مورد نقد داوران قرار گیرند.

2- مقرر گردید شورای اسلامی شهر، طی درخواستی از رؤسای اتحادیه های صنفی حداکثر تا آخر شهریور ماه جاری بخواهد تا نفرات مورد نظر را به رئیس مجمع امور صنفی شهر بجنورد معرفی نمایند.

3- در صورت تشخیص رئیس مجمع امور صنفی مبنی بر اینکه رؤسای اتحادیه ها و یا هیئت رئیسه آنها می توانند در جایگاه اصناف ماندگار حضور داشته باشند، نسبت به معرفی آنها به شورای اسلامی شهر اقدام نمایند.

 

 

صورتجلسه شماره 5 مورخ 10/7/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: 1- نامه های رسیده به کمیسیون

 

براساس دعوتنامه مورخه 7/7/1390، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای محترم اسلامی شهر، جلسه کمیسیون ساعت 9 صبح یکشنبه مورخه 10/7/1390 با ذکر صلوات حاضرین در محل سالن شورای اسلامی شهر تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون، بعد از عرض سلام و خوش آمد گویی خدمت حاضرین و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، دهه کرامت و تبریک میلاد با سعادت حضرت معصومه سلام ا... علیه و امام رضا (ع)، روز همبستگی با کودکان فلسطینی و روز جهانی سالمند را ارج نهادند. در ادامه آقای امانی خلاصه ای از دو رویکرد در حال انجام برای حاضرین گزارشی ارائه نمودند که اولین آنها برپایی جشنواره اصناف و ماندگار و روند پیگیری آن با دعوت از اتحادیه های صنفی و معرفی قریب 75 نفر از اصناف توسط روسای اتحادیه ها و دیگری انتخابات شورایاری که در سال گذشته در 27 منطقه اجرا و هم اکنون به 57 منطقه ارتقاء و در حال اجرا می باشد.

در ادامه آقای ابوالقاسم اکبری معاون فرماندار بعد از ایراد سخنان مبسوط پیرامون کار در حوزه فرهنگ طرحها را بسیار خوب ارزیابی نمودند در ادامه آقای شجاعی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری بجنورد و آقای علیزاده نماینده دفتر امام جمعه محترم، آقای داوری نماینده فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای سیدی و آقای محسن مراد قلی مسئول میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بجنورد ضمن استقبال از طرحهای در دست اقدام آمادگی خود را برای همکاری اعلام داشتند.
آنگاه رئیس کمیسیون نامه های رسیده را قرائت و تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1) نامه شماره 1093/160-4/2/1390 آقای مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران قرائت و مقرر گردید طی جلسه ای با حضور نماینده شورای اسلامی شهر، شهرداری، فرمانداری، بهزیستی تحقیقات لازم در خصوص طرح فوق انجام و جهت اقدامات بعدی گزارش گردد.

2) نامه شماره 3051/ه.ف-17/3/1390 رئیس هیئت فوتبال خراسان شمالی قرائت مقرر گردید مراتب از طریق معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری پیگیری و شورای اسلامی شهر در حد مقدورات مساعدت لازم را به عمل آورد.

3) نامه شماره 150-19/3/1390 باشگاه پرسپولیس بجنورد قرائت، مقرر گردید مراتب از طریق معاونت فرهنگی و اجتماعی مورد رسیدگی و مساعدت لازم مبذول گردد و شورای اسلامی شهر در حد مقدورات مساعدت نماید.

4) با عنایت به پیشنهاد معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری بجنورد مبنی بر برگزاری ضیافت شام برای میهمانان شرکت کننده در جشنواره تئاتر رضوی به تعداد 150 نفر (یکصد و پنجاه نفر) اعضای کمیسیون موافقت خود را اعلام داشتند.

5) نامه شماره 1357-29/6/1390 گروه کوهزاد قرائت مقرر گردید طی مکاتبه با گروه مزبور آلبوم کار و یا کاتالیک که در شهرهای ایران انجام گرفته، جهت اقدامات بعدی ارسال گردد.

6) طرح حمایت و تقویت فرهنگهای بومی و محلی قرائت و مقرر شد برای اعضای کمیسیون تکثیر تا در فرصت مناسب اقدام به مطالعه آن شود و اگر نظر اصلاحی داشتند، جهت جمع بندی و ارائه آن به اجلاسی که در آینده در یکی از شهرهای برگزار خواهد شد، تقدیم گردد.

 

صورتجلسه شماره 6 مورخ 27/9/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: 1- نامه های رسیده به کمیسیون

 

براساس دعوتنامه مورخه 26/9/1390، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای محترم اسلامی شهر، جلسه کمیسیون راس ساعت 10 صبح روز یکشنبه مورخه 27/9/90 با ذکر صلوات حاضرین در محل سالن شورای اسلامی شهر تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون ضمن عرض خیر مقدم خدمت حاضرین در مورد همایش راهبردهای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای ایران که در مورخه هفتم و هشتم دیماه سال 1390 به میربانی تهران برگزاری خواهد شد توضیحاتی ارائه و در مورد محورهای همایش دیدگاهها و نظرات حاضرین را جویا شدند در ادامه نامه های رسیده قرائت و تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.

1- نامه شماره 8451/90/921/22 مورخه 30/5/90 سازمان بهزیستی خراسان شمالی در مورد مناسب سازی معابر مطرح در زمینه فوق آقای کشمیری فرمودند 90% مشکل پیاده روها حل گشته و برای سال آینده مبلغ یکصد میلیون تومان اعتبار برای ادامه مناسب سازی معابر در نظر گرفته شده است و مقرر گردید جلسه ای با حضور شورای اسلامی شهر ، فرماندار ، معاونت فنی و شهردار تشکیل گردد.

2- نامه شماره 2409/1/90ح مورخه 26/9/90 سرپرست حوزه هنری خراسان شمالی در مورد نمایش در پرتو خورشید به کارگردانی محمد داورپناه از حوزه هنری خراسان شمالی مطرح مقرر گردید در جهت تشویق بازیگران به تعداد بیست و شش نفر کارت هدیه ای به مبلغ یک میلیون ریالی (000/000/1 ریال و برای نویسنده و کارگردان آقای محمد داورپناه سفر عتبات عالیات به مبلغ 000/000/2 ریال تهیه و طی مراسمی به آنها هدیه گردد.

3- لایحه شماره 40777/10 مورخه 27/9/90 شهرداری در مورد برگزاری هیئت های ورزشی رشته های مختلف جهت دهه فجر مطرح کمیسیون با پادار نمودن اعتبار در متمم بودجه به مبلغ 000/000/250 ریال اعلام موافقت نمود .

4- لایحه شماره 9979/10 مورخه 20/9/90 شهرداری در مورد کمک مالی جهت اعزام تیم والیبال نشسته جانبازان و معلولین مطرح کمیسیون با پرداخت مبلغ 000/500 تومان اعلام موافقت نمود .

5- نامه شماره 884.ب مورخه 16/9/90 روزنامه اتفاقیه مطرح مقرر گردید ایشان اگر موافق باشند مکاتبه و به عنوان مشارکت با شهرداری سرمایه گذاری مناسبی جهت نصب تلویزیون در حد دستگاه نصب شده (سه راه خیام مشهد ) اقدام گردد.

6- نامه شماره 389/94/و.ه مورخه 15/6/90 رئیس هیئت والیبال مطرح کمیسیون با پرداخت 000/500 تومان کمک مالی اعلام موافقت نمود .

7- نامه شماره 34380/10 مورخه 11/4/90 شهرداری طرح مقرر گردید جلسه ای با حضور شهردار محترم ،فرماندار محترم و شورای اسلامی شهر و آقای معصومی تشکیل و مشکل سینما مورد بررسی قرار گیرد.

8- نامه شماره 3727/90 مورخه 1/8/90 آقای مهدی چمران رئیس شورای عالی استانها مطرح مورد تصویب قرار گرفت .

9- نامه شماره 8910/160 مورخه 16/7/90 رئیس مجمع مشورتی روسای کمیسیون های فرهنگی ، اجتماعی ، زیست شهری شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها مطرح و مقرر گردید مراتب مورد نظر در شهر بجنورد قرار گیرد .

10- نامه شماره 2/0 مورخه 21/7/90 گروه هنرمندان منتخب کشور مطرح مقرر گردید طی نامه ای درخواست ایشان به حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ارسال و رونوشت نامه به ذینفع تقدیم گردد.

 

 

صورتجلسه شماره 7 مورخ 17/10/90 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: - تعیین تکلیف و تشکیل ستاد شورایاران

 

براساس دعوتنامه مورخه 17/10/1390، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای محترم اسلامی شهر، جلسه کمیسیون راس ساعت 9:15 صبح روز شنبه مورخه 17/10/90 با ذکر صلوات حاضرین در محل سالن شورای اسلامی شهر تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون در خصوص انتخابات 60 ناحیه شورایاران سخنانی ایراد نمودند و اهداف فراروی را برای تک تک حاضرین بازگو و ضمن اعلام ارکان ستاد هماهنگی و اجرایی شورایاریهای شورای اسلامی شهر بجنورد ادامه داند در منطقه مهر و منطقه یک انتخابات انجام و در منطقه دو در حال انجام است اهداف انتخابات شورایاران در اساسنامه وجود دارد براساس اساسنامه چهار نفر باضافه مدیران مناطق و روسای سازمانها و نماینده هر شورایار یک نفر دبیر دارد از کل دبیران یک دبیر رانتخاب و معرفی می گردد. در مورد مکان قرار بود از ظرفیت مساجد و حسینیه ها استفاده کرد که با موانعی مواجه شد و قرار شد برای شورایاران دفتری در منطقه خودشان مهیا گردد که در حال انجام و مفروضات آنها در اختیار گذاشته خواهد شد .

در ادامه سرکار خانم افشین فر تاکید نمودند که معاونین و مدیران مناطق استفاده لازم را از افکار شورایاران بنماید و با آنها در جهت اعتمادسازی جلساتی برگزار نماید ، هزینه های شورایاران باید طوری مدنظر قرار گیرد که بار سنگین مالی بر دوش شهرداری گزارده نشود و برای در اختیار گزاردن مهر اعلام نمودند که باید طی مراحل انجام گیرد.

در ادامه آقای سیدی با بیان اینکه حکومت ما مردمی است و باید کارها به مردم واگذار شود گردهمایی شورایاران و آموزش آنها را در خصوص شرح وظایف یادآور شدند .

در ادامه آقای فیروزه با یادآوری اینکه کلانشهریها نتیجه انتخابات شورایاران را دیده اند یادآور شدند ، کمیسیونهای تخصصی در شورایارها داشته باشیم .

در ادامه آقای گریوانی با گزاردن مهر در اختیار شورایاران موافقت و نفس عمل را تایید نمودند.

در ادامه آقای مهدی خاکشور و مهندس کشمیری و مهندس گلدادی پیرامون نحوه تماس شورایاران، شرح وظایف ، حیطه مسئولیت آنها و توجیه شهروندان و شناساندن آنها با وظایف شهرداری و عدم جزیره ای فکر کردن سخنانی ایراد و در نهایت بعد از بحث و بررسی چرامون نحوه اجرای اساسنامه موارد به شرح ذیل مورد تصویب قرار گرفت .

1- مقرر گردید شماره حسابی در بانک شهر شعبه بجنورد خیابان امام خمینی تاسیس و امضاء برداشت از حساب مربوطه با دو امضاء رئیس ستاد و دبیر ستاد شورایاری انجام گیرد .

2- اعضای ستاد به شرح ذیل انتخاب گردید آقای ابراهیم امانی رئیس ستاد ، آقای جمشید گریوانی نائب رئیس ستاد ، آقای مهندس موسوی دبیر ستاد، منشی جلسات آقای مهندس خاکشور و اعضاء آقای سید اسماعیل سیدی و رضا فیروزه و اعظم السادات افشین فر ،
علی کشمیری معاونت فنی و عمران ، اسماعیل گلدادی معاونت شهرسازی ، عباس نقیب معاونت اداری و مالی ، محمدرضا نسائی مدیر امور مالی شهرداری ، مهدی حمیدی معاونت حمل و نقل ترافیک و معاونت فرهنگی و اجتماعی و آقای تیمور محمدی تعیین گردیدند .

3- مقرر گردید مهر انتخابی شورایاران در اختیار آنها گزارده شود منوط به اینکه در مکاتبات با دیگر ادارات با ستاد هماهنگی لازم را بعمل آورند .

4- مقرر گردید تمام درخواستهای شورایاران در قالب 5 فرم درخواست شورایاران هر منطقه توسط دبیر کمیته های تخصصی به صورت تفکیکی برابر فرم تعیین شده –کمیته عمران و شهرسازی و ترافیک ، کمیته فرهنگی اجتماعی ورزشی – کمیته خدمات شهری و زیست محیطی ، کمیته برنامه ریزی و هماهنگی با سازمانهای تابعه شهرداری ، کمیته برنامه ریزی و هماهنگی با ادارات انجام گیرد .

5- مقرر گردید ستاد هماهنگی و اجرایی شورایارها براساس آیین نامه داخلی شورایارها که تصویب و ابلاغ گردیده لازم الاجرا خواهد بود .

 

سال 1391 


صورتجلسه شماره 1 مورخ 21/1/91کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بحث و تصمیم گیری در مورد چگونگی برگزاری و تشکیل کمیته داوران جشنواره ماندگاران اصناف و بازار بجنورد

 

براساس دعوتنامه مورخه 20/1/1391، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای محترم اسلامی شهر، جلسه کمیسیون راس ساعت 8:15 صبح روز دوشنبه مورخه 20/1/91با ذکر صلوات حاضرین در محل سالن شورای اسلامی شهر تشکیل گردید.

در ابتدا رئیس کمیسیون با عرض خیر مقدم و تبریک سال نو و تسلیت به مناسبت ایام دهه فاطمیه به حاضرین در مورد تاریخچه کسب و پیشه در جهان طی دورانهای متوالی و خصوصاً ایران و عصر حاضر و اهداف برگزاری جشنواره ماندگاران اصناف و گزارشی نیز از عملکرد سال گذشته کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر و رسیدن به اهداف مورد نظر را به حاضرین در جلسه ارائه و خواستار همیاری و همکاری بیش از پیش متولیان اشاعه فرهنک در خصوص اهداف مورد نظر شورا شدند آنگاه حاضرین در جلسه پیرامون جشنواره ، تعداد منتخبین ، نحوه انتخاب پیشنهادات جدیدی ارائه کرده که در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید . .

1- مقرر گردید منبعد حاضرین فعلی جلسه به عنوان هیئت داوران به صورت عضو ثابت طی دعوتنامه های بعدی شورای اسلامی شهر حضور یابند .

2- مقرر گردید چهار الی پنج نفر از کسبه ها نیز به جمع هیئت داوران افزوده شود .

3- با عنایت به پیش بینی های انجام شده در مورد هزینه جشنواره و تهیه جوائز برای منتخبین
مقرر شد فقط ده نفر از سوی هیئت داوران به عنوان اصناف ماندگاران به شهروندان بجنورد معرفی گردند .

 

 


صورتجلسه شماره 2 مورخ 6/4/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

موضوع: بررسی نامه های رسیده به کمیسیون

قبول طرح خواهر خواندگی بجنورد و دوشنبه تاجیکستان

 

 

براساس دعوتنامه مورخه 4/4/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جلسه کمیسیون روز سه شنبه مورخه 6/4/91 ساعت 8 صبح در محل سالن شورای اسلامی تشکیل گردید .

در ابتدا ریاست محترم کمیسیون ضمن خوش آمدگویی به حاضرین اعیاد شعبانیه را تبریک و تهنیت عرض نموده سپس نامه های رسیده به کمیسیون را قرائت و بعد از تبادل نظر پیرامون نامه ها موراد ذیل مورد تصمیم واقع گردید :

1- نامه شماره 109/12/779/912 مورخه 8/3/91 مدیرکل محترم میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی قرائت و با اکثریت آراء طرح خواهر خواندگی شهر بجنورد با یکی از شهرها و یا پایتخت کشورهای عضو اکو خصوصاً شهر دوشنبه تاجیکستان مورد تصویب قرار گرفت .

2- نامه شماره 12/90 مورخه 8/12/90 شرکت تعاونی کتابفروشان خراسان شمالی طرح مقرر گردید :

- پروانه کسب برای کتابفروشان در فضای مسکونی صادر گردد.

- مکانی مناسب جهت جمعه بازار کتاب در یکی از خیابانها یا پارکینگها و یا در محل پارکها در نظر گرفته شود تلویحاً سبزه میدان

-در یکی از پاساژهای احداثی و یا در حال احداث که بصورت مشارکتی انجام می گیرد طبقه ی جهت کتابفروشان وانتشارات در نظر گرفته شود و شرایطی ایجاد گردد تا توسط متقاضیان خریداری شود .

3- نامه شماره 128980/10/91 مورخه 4/4/91 شهرداری در خصوص تمدید قرارداد راهبری پارک ترافیک مطرح مقرر گردید مراتب از طریق بخش خصوصی راهبری و مبالغ ورودیه در نظر گرفته شود تا استقبال لازم از پارک مزبور به عمل آید .

4- نامه شماره 1288/1/4121 مورخه 3/4/91 فرمانداری محترم در خصوص ورزش محلات مطرح مقرر گردید گزارش مبسوطی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری از اقدامات انجام شده در جهت احیای ورزش محلات تهیه و به فرمانداری ارسال نماید ضمن اینکه شورای اسلامی شهر و شهرداری پیگیری های جدی در مورد ایجاد فضاهای مناسب ورزشی و تجهیز پارکهای محلات را در دستور کار قرار دارد از جمله پیاده روی عمومی شهروندان

5- نامه شماره 3121/26190 مورخه 14/10/90 مدیرکل محترم سازمان تبلیغات اسلامی در مورد واگذاری زمین مناسب برای احداث مجتمع فرهنگی دینی در مرکز استان مطرح مقرر گردید مراتب از طریق شهرداری پیگیری تا زمینی مناسب برای امور مزبور در نظر گرفته شود و همچنین نماینده ای جهت پیگیری امور از سوی سازمان محترم تبلیغات معرفی گردد.

6- نامه شماره 1487/1/91 ج مورخه 6/4/91 حوزه هنری خراسان شمالی طرح با عنایت به توضیحات لازم در مورد طرحهای ارائه شده مقرر گردید مراتب از طریق معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری بجنورد جناب آقای موفق و معاونت محترم فرهنگی هنری حوزه هنری
جناب آقای نمازی و آقای امانی ریاست کمیسیون فرهنگی مراتب پیگیری و بعد از رسیدن به نقطه مشترک برنامه حوزه هنری به مورد اجرا گزارده شود.

7- نامه شماره 452 مورخه 18/10/90 مدیرعامل محترم همیاران سلامت روان اجتماعی خراسان شمالی مطرح مقرر گردید اگر چنانچه اتوبوسهای خط واحد خارج از گردونه حمل و نقل موجود بود به امر فوق اختصاص یابد.

8- نامه شماره 618/90 مورخه 8/8/90 مدیرعامل محترم شرکت مشاوره مدیریت سنا مطرح مقرر گردید در صورت نیاز آموزش مراتب از طریق شهرداری و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری بجنورد مورد بررسی و اقدام لازم قرار گیرد.

 

 

 


صورتجلسه شماره 5 مورخ 9/6/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

براساس دعوتنامه شماره 5.ف.الف مورخه 8/6/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جلسه کمیسیون روز پنج شنبه مورخه 8/6/91 ساعت 10 صبح با ذکر صلوات حاضرین در محل سالن شورای اسلامی تشکیل گردید .

در ابتدا ریاست محترم کمیسیون ضمن خوش آمدگویی به حاضرین از مدعوین دعوت شده به خصوص آقای عماد در خصوص تهیه تندیس (المان) برای نصب در فلکه شهید تشکر و درخواست نمودند توضیحات لازم را در مورد نماد فوق ارائه نمایند.

آقای دکتر عماد با تشکر از دعوت به عمل آمده به جلسه از زبان معنا و هنر مجسمه سازی و اثر هنری که مخاطب را به فکر و تجزیه و تحلیل وا میدارد و آثار مفهومی آن ذهن را مشغول ساخته و به مخاطب خلاقیت می دهد در مورد ابعاد مختلف تندیس تهیه شده سخنانی ایزاد نموده آنگاه حاضرین در جلسه هر یک نفطه نظرات خود را بیان و در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید .

 

1- مقرر گردیدبخاطر اینکه فرصت و زمان اندک است از چندین نفر متخصص و مجسمه ساز استعلام شود تا در مورد فلکه شهید المان تهیه و جهت تصمیم گیری بعدی به شورای اسلامی شهر ارائه گردد.

2- نامه شماره 17804/11/91 مورخه 4/5/91 شهرداری در خصوص قرارداد انجام کلیه امور دبیرخانه فعالیتهای تربیت بدنی بانوان، فعالیتهای کتابخانه (امانات کتاب) و امور آموزش معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری قرائت و بعد از تبادل نظر مقرر گردید معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تقاضای بکارگیری هفت نفر نیرو جهت کارهای فرهنگی از طریق شرکت خصوصی انعقاد قرارداد نماید بطوریکه نیروها با شهرداری نداشته و در آینده مدعی نباشند و از آنان به جلسه رسمی شورا دعوت به عمل آید تا برای تصویب توضیحات لازم ازائه گردد.

3- نامه شماره 1063/5 خ مورخه 10/4/91 مدیر دبیرستان شهید حسن آبادی در خصوص تهیه میز و نیمکت و لوازم ورزشی برای دانش آموزان مطرح مقرر گردید بخاطر روشن شدن موضوع مکاتبه لازم صورت پذیرد .

4- نامه شماره 1723/5 خ مورخه 9/6/91 آقای محمد تقی عزیزی مبنی بر کمک مالی به مبلغ 50 میلیون ریال برای چاپ کتاب ترنم راز (کتاب اشعار شهیدان استان خراسان شمالی) مطرح مقرر شد به جهت کمک شورای اسلامی شهر تعدادی از کتابها را خریداری و به کتابخانه هدیه نماید همچنین اداره ارشاد متقبل شدند تا برای کمک به چاپ کتاب تعدادی از کتابها را خریداری و به کتابخانه هدیه نماید همچنین اداره ارشاد نیز متقبل شدند تا برای کمک به چاپ کتاب تعدادی از کتابها خریداری نماید .

 

 


صورتجلسه شماره 6 مورخ 7/8/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

براساس دعوتنامه شماره 6.ف.الف مورخه 3/8/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جلسه کمیسیون روز یک شنبه مورخه 7/6/91 ساعت 9 صبح با ذکر صلوات حاضرین
در محل سالن شورای اسلامی تشکیل گردید .

در ابتدا ریاست محترم کمیسیون ضمن خوش آمدگویی به حاضرین در جلسه به قرائت نامه های رسیده به کمیسیون پرداختند و حاضرین در جلسه بعد از تبادل نظر پیرامون موضوعات و بحث و بررسی در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

1- نامه شماره 27184/10/91 مورخه 26/6/91 شهرداری بجنورد در خصوص قرارداد پشتیبانی ستاد نوین آموزشهای شهروند الکترونیکی مطرح مقرر گردید :

- اسناد مربوط به هزینه کرد از اعتبارات ملی که مشخصا مراتب از اعتبارات شهرداری کسر نخواهد شد ارائه گردد.

- مقرر گردید هزینه پشتیبانی که مبلغ شصت میلیون تومان برای مدت سه سال است به تصویب شورای اسلامی شهر برسد .

- تفاهم نامه فیمابین وزارت کشور و دانشگاه تهران که متولی آموزش شهروند الکترونیک است به شورای اسلامی شهر ارائه تا در صورت موافقت اعضای شورا تفاهم نامه بین شهرداری و شرکت عاصف رایانه براساس تفاهم نامه کلی تنظیم و اجرا گردد.

- مقرر گردید شهرداری در راستای اجرای پروژه مزبور زیرساختهای لازم برای استفاده شهروندان را در خصوص دوایر شهرداری آماده سازند .

2- نامه شماره 315/ش300 مورخه 25/7/91 دبیر شورای فرهنگ عمومی طرح مقرر گردید در صورت ارائه طرح توسط مدعوین کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مراتب به دبیر شورای فرهنگ عمومی استان علام گردد.

3- نامه شماره 9385/160 مورخه 10/5/91 رئیس مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی و زیست شهری شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها مطرح مقرر گردید معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری برنامه های مدنظر را از طریق شهرداری به شورای اسلامی شهر اعلام و پس از تصویب اجرا نماید .

4- نامه شماره 24892/7 مورخه 11/6/91 سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مطرح مقرر گردید در حد استاندارد های موجود در شهرهای دیگر تابلو تهیه و با هماهنگی ستاد زیبا سازی نصب گردد.

5- نامه شماره 8695-64 مورخه 10/5/91 مدیرحوزه علمیه امام صادق (ع) مطرح مقرر گردید مراتب از طریق شهرداری درخواست گردد.

6- نامه شماره 2766/14/228 مورخه 20/3/91 در خصوص تجلیل از آقای عظیم حمیدی نسب قهرمان هنرهای رزمی جهان مطرح مقرر گردید پروانه رایگان در حد تراکم مجاز به صورت رایگان بعد از تصویب شورای اسلامی شهر برای نامبرده صادر گردد.

 


صورتجلسه شماره 7 مورخ 24/10/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

براساس دعوتنامه شماره 7.ف.الف مورخه 20/10/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جلسه کمیسیون روز یک شنبه مورخه 24/10/91 ساعت 9 صبح با تلا.وتی چند از کلام الله مجید با حضور اعضای شورای فرهنگ عمومی شهر بجنورد و مدعوین در محل سالن شورای اسلامی تشکیل گردید .

در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین عابدینی ریاست محترم شورای فرهنگ عمومی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حاضرین و تسلیت ایام محرم و صفر احادیثی برای حاضرین قرائت و در خصوص اجرایی کردن مصوبات گذشته تاکید داشتند در ادامه آقای امانی ضمن تسلیت رحلت پیامبر گرامی و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا(ع) و خیر مقدم حضور مدعوین و فرماندار محترم گزارشی از طرحهای اجرا شده شورای اسلامی شهر و شهرداری ارائه نمود که از جمله آنها :

- طرح شهروند نمونه

-طرح شهر دوستدار کودک

- طرح مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر

- طرح حمایت از فعالیتهای قرانی

- طرح شهروند نمونه در دو دوره

- توزیع جزوات قران در شهرداریهای مناطق

- چاپ و توزیع شش هزار جلد قران و نهج البلاغه

-طرح جشنواره اصناف ماندگار

- طرح ورزش محلات در ده رشته بومی

- طرح شهر دوستدار معلول و جانباز و سالمندان با همکاری بهزیستی

در ادامه آقای مهندس لنگری رئیس شورای اسلامی شهر پیرامون عمده نگریستن به فرهنگ اظهار داشتند شورای فرهنگ عمومی طرحهایی برای قانون گریزی ارائه دهد و فرهنگ قانون مداری را ترویج دهد ، فرهنگ دروغ نگفتن وجدان و انضباط کاری را آسیب شناسی و حداقل شهرستان بجنورد برای آنها برنامه داشته باشند .

در ادامه آقای امانی سخنان مبسوطی در خصوص طرحهای در دست اقدام از جمله آنها تحکیم بنیان خانواده توجه به اوقات فراغت شهروندان و نشاط زندگی ، توجه به آموزش شهروندی ، حقوق و مسئولیتها توجه به ورزش همگانی ، کودکان ، جوانان سالمندان ،توجه به سلامت روان شهروندان که از میان آنها طرح حمایت از بنیان خانواده که پایه و اساس توسعه پایدار جامعه فرهنگی و در مورد خانواده تاکید گردیده است که اقتصاد و سیاست و ابزار در خدمت فرهنگ خانواده باید باشد پیشنهاد داده ایم طرح ارائه شده مورد بررسی قرار گیرد که به شرح ذیل می باشد .

1- رویکرد تحکیم بنیاد خانواده به اطلاع زوجهای جوان برسد .

2- بسته های فرهنگی در بین زوجها توزیع شود

3- اجرای برنامه های دوره ای و کارگاه آموزشی برای مراجعین تشکیل گردد

4- با مراکز علمی برای تامین نیروی انسانی مکاتبه شود

5- بانک اطلاعات بنیان خانواده تهیه شود ، زوجهای آموزش دیده با ید تحت بانک اطلاعات قرار گیرد.

6- نمایندگان کسانی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند باید در جلسه حضور داشته باشند

7-نیاز سنجی مشکلات شهر بجنورد مورد مطالعه قرار گیرد

8-اجرای نظام جامع سلامت روح و روان

9-طراحی سامانه مشاوره و آموزش به شهروندان

10-راه اندازی مشاوره در دادگاههای خانواده

11-حمایت اقتصادی از بانک ها برای خانواده های بی بضاعت

12-حمایت و تسهیلات ویژه جهت خانواده زوجهای جوان از طرف شورای فرهنگ عمومی شهر بجنورد

13-جلسه بنیان تحکیم خانواده هر یک ماه تشکیل و گزارشات لازم ارائه نمایند .

14-بودجه لازم از طرف سازمانها و نهادها دیده شود .

در ادامه سرکار خانم پیلتن نیز در خصوص تحکیم بنیان خانواده طرحی را ارائه دادند و در نهایت بعد از سخنان آقای فرماندار پیرامون چگونگی کارکرد نهادها و سازمانها در حوزه فرهنگ و خروجی تصمیمات آنها مسائلی را مطرح و همه را از موازی کاری منع نمودند و مقرر گردید

1- ظرف مدت یک هفته شورای اسلامی شهر ، شهرداری ، مدیرکل ورزش جوانان – راهبرهای استخر های شهروند و کوثر طی جلسه ای اقدام به جداسازی آقایان و خانمها از استخر های مربوطه می نماید .

2- مقرر گردید انتهای شهربازی روبروی سالن سرپوشیده مهر بانو برای ورزش بانوان اختصاص و از طریق فرمانداری اعتبار لازم برای حصار کشی آن اختصاص داده شود

3- مقرر گردید در خصوص تحکیم بنیان خانواده همایشی در این خصوص ترتیب و طرحها در همایش مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و بهترین طرح برای اجرا انتخاب گردد .

 


صورتجلسه شماره 8 مورخ 5/11/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

براساس دعوتنامه شماره 8.ف.الف مورخه 3/10/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جناب آقای امانی ،جلسه کمیسیون روزپنج شنبه مورخه 5/11/91 ساعت 9 صبح با ذکر صلوات حاضرین آغاز و سپس ریاست کمیسیون با عرض خیرمقدم و تبریک فرارسیدن ایام مبارکه میلاد حضرت رسول اکرم(ص) آغاز هفته وحدت خدمت مدعوین به قرائت نامه ها پرداختند در ادامه بعد از سخنان مبسوط آقای عصار مدیرعامل محترم شرکت سروش پیرامون طرحهای کارناوال شادی و نقش مهندسی تبلیغات محیطی در مبلمان شهری و اظهار نظرهای مدعوین در مورد طرحها و نامه های رسیده به کمیسیون تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید :

1-اعضای کمیسیون با کلیات طرح شرکت سروش موافقت خود را اعلام و مقرر گردید مراتب با عنایت به تقویم سال و مناسبتهای اعیاد و سوگواری ها طرحهای جداگانه ارائه و برای آنها به صورت جداگانه تصمیم گیری شود .

2-بعد از توضیحات آقای حبیب الله رحمانی پیرامون نگارش کتابهاش مقرر گردید یک نسخه از کتابهای شهروند مطلوب با رویکرد تربیتی فرهنگی اجتماعی که توسط سرکار خانم پروین وحدتیان و حبیب الله رحمانی و بازیهای بومی ، محلی و سنتی خراسان شمالی به نگارش اعظم حکمتی ، حبیب الله رحمانی و گلستان نگارش در مورد نامه های اداری ، صورتجلسه ، مقاله نویسی ، اسناد حقوقی و غیره به نگارش حبیب الله رحمانی و فریده ابراهیم زاده قوچان و شعر کودکانه به نگارش حبیب الله رحمانی در اختیار صداو سیمای خراسان شمالی قرار تا نسبت به معرفی آنها به شهروندان از طریق صدا و سیما اقدام گردد.

3-کلیات پیش نویس طرح الزام شهرداری ، شهرهای مراکز استانها به پاسداشت نوروز پس از بررسی و اظهار نظر حاضرین به تصویب رسید در ادامه آقای مجید نیکدل نماینده حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری بجنورد گزارشی از برنامه های نوروزی را برای حاضرین قرائت و سپس آقای امانی نامه شماره 54178/11/91 مورخه 30/10/91 شهرداری در خصوص آموزش شورایاران را مطرح و مورد تصویب قرار گرفت و در ادامه درخواست شماره 310/300 مورخه 28/9/91 مدیرعامل موسسه صدای تهران مبنی بر تصویر برداری از مراسم جشن ها به اطلاع حاضرین رسید همچنین نامه معاون سیاسی و امنیتی خراسان شمالی در خصوص برگزاری مراسم زیارت پیامبر اعظم (ص) و نامه مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان شمالی در خصوص و ضوابط مکانیابی مسجد نیز برای حاضرین قرائت گردید .

 

 

صورتجلسه شماره 9 مورخ 11/11/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

 

براساس دعوتنامه شماره 9.ک.ف.مورخه 9/11/91 رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر جناب آقای امانی ،جلسه کمیسیون روزچهارشنبه مورخه 11/11/91 ساعت 9 صبح با ذکر صلوات حاضرین و عرض خیرمقدم رئیس کمیسیون تشکیل گردید:

در ابتدا آقای امانی پیرامون طرح استفاده از ظرفیتهای مدیریت شهری در حمایت از بنیان خانواده سخنان مبسوطی برای حاضرین ایراد و هدف از برپائی جلسه استفاده از نظرات و لحاظ کردن پیشنهادات در طرح فوق بوده آنگاه سرکار خانم نجات پور نیز پیرامون کلیات طرح ستاد زن و خانواده شهرستان بجنورد که توسط امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی تدوین کرده بود توضیحاتی برای مدعوین ارائه و در تکمیل سخنان سرکار خانم پیلتن ساختار و تشکیلات دبیرخانه ستاد و وظایف شورای مشورتی و اهم وظایف آن و سیاست ها و راهبردهای کلی ستاد و اهداف مربوطه را برای حاضرین در جلسه برشمرد آنگاه مدعوین نظرات خود را به شرح ذیل ارائه که مجموع نظرات به شرح ذیل می باشد .

1- متولی نهاد خانواده باید مشخص شود .

2- آموزش باید از کودکی تا زمان ازدواج و بعد از آن نیز صورت پذیرد .

3- آموزش باید اثر گذار باشد و هدف دار

4- باید مهندسی فرهنگی و نوع آموزش مشخص گردد.

5- آموزش دهنده باید توانمند باشد .

6- نیازهای آموزشی برای سنین مختلف تعریف گردد.

7- آموزشها باید کاربردی باشد .

8- یافتن مهارت زندگی ، پیاده نمودن مهارت در زندگی باید آگاهانه باشد .

9- ازدواج باید مرحله رشد و تکامل باشد و مرحله رشد و آرام گرفتن در کنار هم است .

10- جلسات مشاوره در مورد ازدواج باید فراتر از 24 ساعته باشد باید کارگاه آموزشی تشکیل گردد .

11- باید ظرفیتهای زنان را به سیاستگذاران شناساند .

12- باید مردان در تصمیمات نیمه دیگر جامعه زنان را ببینند

13- فضای روانی که زن ایجاد می کند مرد نمی تواند، سلامت روانی را زن و مرد اقتصاد را مدیریت می کند.

14- باید برای آموزشی احساس نیاز به آموزش بوده و تغییر حاصل شود .

15- استفاده از دانش و علم دیگران برای تغییر بسیار لازم و ضروری است .

16- فلسفه زندگی شناخت خود از خویشتن است .

17- در فرهنگ مرد سالاری ، خانمها دارند مرد می شوند.

18- باید مدیریت خانمها به صورت قوی وارد کار شوند .

19- پرورش باید در کنار آموزش بصورت جدی انجام پذیرد.

20- اصول اساسی پرورش بوده و فرزندان از ابتدا باید مسائل را در خانواده بیاموزند .

21- جلسات به صورت مستمر باشد و بر روی قشر آسیب پذیر نیز کار شود .

در ادامه مقرر گردید مجموعه حاضر جلسه به عنوان اتاق فکر در جلسات آینده که توسط امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی و با هماهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تشکیل خواهد شد نقطه نظرات راهبردی خود را برای ارائه طرحی کامل مطرح و تصمیم گیری بعمل خواهد آمد .

 


صورتجلسه شماره 11 مورخ 28/11/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

براساس دعوتنامه شماره 11.ک.الف.مورخه 28/11/91 رئیس شورای نامگذاری شورای اسلامی شهربجنورد جناب آقای امانی ،جلسه کمیسیون ساعت9:20 صبح روز یکشنبه مورخه 28/11/91 با ذکر تلاوتی چند از کلام الله مجید تشکیل گردید.

در ابتدا آقای امانی رئیس کمیسیون ضمن عرض سلام و احترام خدمت مدعوین و تشکر از تشریف فرمائی حاضرین به جلسه و تشکر از آقای علیزاده به خاطر تلاوت زیبای کلام الله قران مجید
از آقای فرزادی تقاضا نمودند نامه های رسیده به کمیسیون را قرائت که بعد از قرائت درخواستها و تبادل نظر مدعوین در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید .

1- نامه شماره 91/19/03/4023 مورخه 16/10/91 فرمانده محترم انتظامی استان خراسان شمالی بخاطر یادواره شهدای سرباز در روز هیجدهم دی ماه سال جاری پیشنهاد خیابان منتهی به ساختمان وظیفه استان از بلوار ولایت که آینده نزدیک اعزام سربازان نیز از همین محل انجام میگردد. به نام (سرباز) نامگذاری گردد که مورد موافقت قرار گرفت .

2- نامه شماره 1710/5.خ مورخه 9/6/91 ساکنین منطقه میدان بهارستان در خصوص نامگذاری
و کوچه های منطقه مطرح و نام سپیدار مورد موافقت قرار گرفت .

3- کمربندی جنوب شهر از تقاطع کمربندی با جاده بجنورد و آشخانه تا بلوار خلیج فارس به نام بزرگراه حضرت آیت الله مهمانواز نامگذاری گردید .

4- کنار گذر شمالی شهر از تقاطع جاده آشخانه تا جاده مشهد به نام بزرگراه پیامبر اعظم (ص) نامگذاری گردید.

5- نامه شماره 1528/ز.ش مورخه 8/6/91 مدیر محترم حج و زیارت خراسان شمالی در خصوص نامگذاری یکی از اماکن عمومی شهری اعم از میدان ، بزرگراه ، بلوار، پل یا بوستان به نام حج مطرح مقرر گردید میدان در محل تقاطع خیابان معراج و 32 متری جوادیه به نام حج نامگذاری مشروط براینکه سازمان حج و زیارت نماد مناسبی برای میدان طراحی و اجرا نماید .

6- نامه شماره 57782/10/91 مورخه 16/11/91 شهرداری در خصوص نامگذاری یکی از خیابانها به نام شهدای کارمند مطرح خیابان حدفاصل کارخانه ماکارونی تا خیابان پردیس به نام شهدای کارمند نامگذاری گردید .

7- نامه شماره 2414/5.خ مورخه 14/8/91 خانواده محترم شهید مسلم شکیبا مطرح مقرر گردید خیابان واقع در ضلع شرقی پادگان منطقه به نام شهید مسلم شکیبا نامگذاری گردد.

8- نامه شماره 751/ب مورخه 8/7/91 قرائت مقرر گردید پاسخ نامه به صورت خیابان منتهی به یادمان شهدای گمنام به نام شهدای گمنام نامگذاری گردد.

9- نامه شماره 17/10/91 آقای سید علی محمدی مطرح مقرر گردید پاسخ لازم در خصوص درخواست که قبلا نامگذاری گردیده و تابلو در دو طرف کوچه نصب گردیده است تهیه و ارسال گردد.

10- نامه شماره 444/ش/300 مورخه 9/11/91 مطرح مقرر گردید به شهرداری پیشنهاد گردد اسامی اماکن موجود را تهیه و به دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خراسان شمالی ارسال گردد.

11- نامه شماره 3468/5خ مورخه 26/11/91 ستاد مردمی برگزاری نکوداشت دکتر محمد حسن نظافتی فوق تخصص جراح قلب مبنی بر نامگذاری مجتمع ، بزرگراه و... به نام این استاد گرانمایه طرح ، خیابان جدید الاحداث حدفاصل 24 متری انتهای خیابان قیام به دانشگاه دولتی به نام این استاد نامگذاری گردید

12- درخواست شماره 21219/14/91 مورخه 22/5/91 معاونت محترم خدمات شهری شهرداری در خصوص نامگذاری محله حلقه سنگ قرائت مقرر گردید حدفاصل خیابان حافظ و خیابان عارف بجنوردی به نام خیابان ایثار و 20 متری حدفاصل انتهای محدوده تا خیابان حافظ به نام خیابان دانش و 20 متری موازی خیابان حافظ (ضلع جنوبی)به نام خیابان فجر و از انتهای محدوده جنوبی تا خیابان حافظ به نام مهاجر نامگذاری گردید.

13- درخواست شورایاران محله معصوم زاده به شماره 120 مورخه 2/6/91 مبنی بر نامگذاری 24 متری ضلع شمالی پارک الهیه قرائت با توجه به تقاضای اهالی محل 24 متری ضلع شمالی به نام سادات و میلانهای مشرف به نام سادات به شماره های 1 ، 2، 3 ،4و 5 نامگذاری گردید .


صورتجلسه شماره 12 مورخ 21/12/91 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

براساس دعوتنامه شماره 12.ک.ف. الف.مورخه 19/12/91 رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهربجنورد جناب آقای امانی ،جلسه کمیسیون ساعت9:30 صبح روز دوشنبه مورخه 21/12/91 با ذکر تلاوتی چند از کلام الله مجید تشکیل گردید.

در ابتدا آقای امانی رئیس کمیسیون ضمن عرض سلام و احترام خدمت مدعوین و تشکر از تشریف فرمائی حاضرین به جلسه نامه های رسیده به کمیسیون را قرائت و پس از تبادل نظر مدعوین در نهایت تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید .

1- نامه شماره 47488/10/91 مورخه 2/10/91 شهرداری در خصوص پرداخت هزینه های درمانی ایثارگران شاغل و بازنشسته شهرداری به تعداد 209 نفر به مبلغ یک میلیارد ریال معادل صد میلیون تومان مطرح ، نظر به اهمیت خدمت به جامعه ایثارگران مخصوصا درمان آنان که از اولویت بالایی برخوردار می باشد اعضای کمیسیون فرهنگی با نظر شهرداری اعلام موافقت می نمایند .

2- نامه شماره 111162.م.ف 15 مورخه 21/12/91 معاونت محترم فرهنگی اجتماعی شهرداری در خصوص پیشنهادات فرهنگی جهت لحاظ نمودن در بودجه سال 1392 شهرداری بجنورد طبق جدول ارسالی به مبلغ 000/400/084/7 ریال مطرح ، با توجه به تایید اعضای کمیسیون مورد موافقت قرار گرفت مقرر گردید در بودجه سال 1392 شهرداری لحاظ گردد.

3- نامه شماره2685/1/91/ح مورخه 23/11/91 حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی خراسان شمالی منضم به طرح پیشنهادی حوزه هنری با عنوان اجرای گالری خیابانی مطرح ، مقرر شد کارگروهی متشکل از حوزه هنری ، شورای شهر و معاونت فرهنگی تشکیل تا در رابطه با برنامه های اعلام شده به صورت مشارکتی جهت ارائه خدمات فرهنگی به شهروندان محترم اقدام گردد.

نامه شماره 730/52/779/12 مورخه 12/12/91 ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در خصوص پیشنهاد ایجاد موزه نظامی و دفاع مقدس در محل پادگان ارتش مطرح ، مقرر شد با توجه به پیشینه و سابقه بی سابقه مقبره شهدای ارتش محل فوق بازسازی و مرمت و تجهیز آن در اولویت قرار گیرد و در صورت صلاحدید در فضای پادگان عرصه ای جهت موزه نظامی در نظر گرفته شود .

 


صورتجلسه شماره 1 مورخ 9/2/92 کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای اسلامی شهر بجنورد

براساس دعوتنامه شماره 1.ک.ف..مورخه 7/2/92 رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهربجنورد جناب آقای امانی ،جلسه کمیسیون ساعت9 صبح روز دوشنبه مورخه 9/2/92 با ذکر تلاوتی چند از کلام الله مجید تشکیل گردید.

در ابتدا آقای امانی رئیس کمیسیون ضمن عرض خوش آمدگویی به حاضرین و تبریک فرارسیدن ولادت حضرت فاطمه به حاضرین به عدم اختصاص بودجه به مقوله فرهنگ عدم رضایت خود را از رویه هزینه کرد برای امور فرهنگی را اعلام و با شمردن نیازهای جامعه کنونی به آموزش ، ورزش ، کتابخانه ، مسجد ، نشاط و... از آقای زیبایی درخواست نمودند میزان بودجه اختصاصی به امور فرهنگی را اعلام نمایند در ادامه آقای زیبایی ضمن توضیحات چگونگی بودجه نویسی در سه دوره ، بودجه جاری را 000/000/862 تومان و بودجه فرهنگی عمرانی را 000/000/670/1 تومان و جمع پیش بینی بودجه فرهنگی را 000/000/365/25 ریال قرائت، آنگاه بعد از سخنان آقای فیروزه و دیگر حاضرین و قرائت دیگر نامه ها تصمیماتی به شرح ذ یل اتخاذ گردید .

1- مقرر گردید در خصوص پروژه های الف: طرح حمایت از فعالیتهای قرآنی مساجد ب: طرح ایمن سازی مکانها و معابر شهری جهت معلولین و جانبازان و سالمندان ج:ایجاد خانه فرهنگ محلات د:طرح تحکیم بنیان خانواده ر:طرح سبک زندگی اسلامی ایران ز: طرح حمایت و توسعه و برگزاری ورزش محلات ذ:طرح حمایت از بناهای قدیمی شهر بجنورد گ:طرح حمایت از اقشار آسیب پذیر و توانمندسازی آنها ک: طرح حمایت از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و مذهبی شورایاران و اجاره بهاء مکانها ح:خرید و تجهیز کتاب و کتابخانه ها ت:پارک بانوان ق:طرح شهر دوستدار کودک

که در بودجه سال 1392 شهرداری اعتباری برای آنها در نظر گرفته نشده است تجدید نظر و ردیف اعتباری برای اجرای آنها در نظر گرفته شود ضمنا بنا بر اظهارات کارشناسان مربوطه سهمیه تخصیص به بودجه فرهنگی اجتماعی 6% می باشد که در جمع مبلغ چهار میلیارد و پانصد هزار تومان باید در نظر گرفته شود .

2- نامه شماره 53/5 خ مورخه 20/1/92 آقای مهرنیا در خصوص حمایت از چاپ کتاب فصلهای بهاری مطرح مقرر گردید حمایت لازم توسط شورای اسلامی شهر به عمل آید .

3- نامه شماره 127/ش/30 مورخه 7/2/92دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی در خصوص پیشنهادات و برنامه های اجرایی با محوریت شعار سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی به شورای فرهنگ عمومی تا مورخه 15/3/92 اعلام گردد.

4- نامه شماره 163/8.ش.ر مورخه 31/1/92 شورایاران محله فرهنگیان در خصوص کمک برنامه اردوی قم و جمکران مطرح مقرر گردید مساعدت لازم بعمل آید .

5- نامه شماره 257/5 خ مو.رخه 8/2/92 در خصوص تقاضای کمک مالی محمد حسین رضایی برای نمایشگاه مجموعه آثار هنری مطرح مقرر گردید در صورت
ممکن مساعدت گردد.

6- نامه شماره 44170/92 مورخه 24/1/92 رئیس دبیرخانه کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلانشهرها و مراکز استانها در خصوص سومین همایش مدیریت شهری ، با شبکه دانش شهرداریها به همراه جشنواره ارزیابی عملکرد شهرداریها که در مورخه 30 و 31 اردیبهشت ماه 1392برگزار می نماید مطرح مقرر گردید ضمن اطلاع رسانی در صورت صلاحدید در همایش مزبور شرکت گردد.

7- نامه مورخه 15/1/92 شورایاران محله صادقیه در خصوص درخواست کمک برای کتابخانه مطرح مقرر گردید مساعدت لازم مبذول بعمل آید .

8- بعد از توضیحات سرکار خانم قاسمی کارشناس فرهنگی ، کانون پروش فکری کودکان در خصوص کاستی های موجود در کانون مقرر گردید زمین در خصوص احداث کانون توسط شهرداری از زمینهای دارای کاربری آموزشی و در صورت ممکن از زمینهای توافقی ارتش در اختیار آنان و به صورت مشارکت اقدامات لازم بعمل آید .

9- با عنایت به بازدید جمعی از دانش آموزان آموزشگاه شهدای فرهنگی بمناسبت روز شورا و شرکت در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و کپ و گفتگو با دانش آموزان مقرر گردید مبلغ دویست هزار تومان جهت شورای مدرسه و اعضای آن که ذیلا ذکر میشود کادو تهیه و هدیه گردد اسامی رویا قنبری رئیس شورا – سعید ارحامی نیا معاون شورا – فهیمه براتپور عضو شورا – زهرا یزدانی – کوثر باقری – زهرا قاحری –سارینا عزیزی ، یگانه مینایی – نگین ارگی به مدیریت زهرا بی بی جلالی معاونین پرورش ، سکینه بهروز – رویا رحیمی .

10- مقرر گردید از طریق اداره ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان بسته های فرهنگی علمی و بصری به آموزشگاه شهدای فرهنگی هدیه گردد.

 

 

  • 3925
    File engine/modules/prostats.php not found.
طراحی، اجرا و پشتیبانی: سفارش دات نت