مخالفت شورای اسلامی شهر با محل قبلی كارخانه كمپوست/ ساخت كارخانه كمپوست جدید
رئیس شورای اسلامی بجنورد با اشاره به تصمیم اخیر مسئولان برای تعطیلی کارخانه کمپوست به خاطر مشکلات زیست محیطی و اعتراضات مردم روستاهای مسیر گفت: بر اساس تازهترین تصمیم مسئولان شهرستان، کارخانه کمپوست جدید احداث میشود.
سید محمد لنگری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد با بیان اینکه مسئولان شهرستان در این زمینه راساً اقدام کردهاند، اظهار کرد: بر همین اساس کارخانه کمپوست جدید با سرمایه گذاری 60 میلیاردی در بالا دست کشتارگاه صنعتی بجنورد احداث خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه شورای اسلامی بجنورد در گذشته با احداث کارخانه کمپوست در مسیر کنونی مخالف بود افزود: با این وجود معاون سابق هماهنگی امور عمرانی در این زمینه اصرار داشته و کمترین ارزشی را برای نظرات شورای قائل شد.
سخنگوی شورای اسلامی بجنورد گفت: اکنون باید شخص ایشان در این زمینه و خسارتهای وارده پاسخگو باشد چرا که با وجود هزینههای میلیاردی، این پروژه بلا استفاده مانده است.
کارخانه کمپوست بجنورد که برنامه اجرای آن از سال 85 و در دوران مدیریت دومین استاندار در 25 کیلومتری شرق بجنورد در حوالی چندین روستا شرق بجنورد در دستور کار استان قرار گرفت.
به گزارش فارس، این واحد سرانجام پس از کش و قوس فراوان در تیرماه سال گذشته با حضور وزیر کشور افتتاح شد.
هنوز چند ماه از افتتاح این پروژه سپری نشده بود که اهالی این روستاها با ادعای مشکلات بهداشتی و بوی ناشی از فعالیت این طرح، راه را بر خودروهای انتقال زباله بسته و خواستار انتقال این کارخانه به محل دیگری شدند.
سفر چندی قبل رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خراسان شمالی برای افتتاح چند پروژه زیست محیطی نیز باعث شده تا این مسئول از نزدیک موضوع را بررسی که طی آن مقرر شد تا با انجام کارهای کارشناسی در این زمینه تصمیمگیری شود که نهایتاً بر اساس نظر کارشناسان امر مقرر شده تا اصلاحاتی در کارکرد این واحد بازیافت انجام شود.
طی این مدت نیز زبالههای بجنورد به همان محل سابق یعنی کوه بابا موسی انتقال مییابد که با اعتراضات مردم و طبیعت دوستان مواجه شده است.
بر اساس اعلام مسئولان امر، اجرای این واحد 47 میلیارد ریال هزینه در برداشته که 25 میلیارد ریال از آن از محل کمکهای استانی و بقیه از طریق مشارکتهای شهرداریهای چهار شهر خراسان شمالی تأمین شده است.
کارخانه بیوکمپوست بجنورد در 15 هکتار زمین احداث شده که سه هکتار از این فضا به فضای سبز و 2.5 هکتار آن به بخش تبخیر اختصاص یافته است.
فعالیت آزمایشی این واحد خردادماه سال گذشته انجام که دارای یکهزار و 400 متر خط پردازش، سه هزار متر پالایش است.
ظرفیت بازیافت زباله در کارخانه کمپوست بجنورد نیز روزانه 250 تن زباله اعلام شده بود.
اکنون با وجود گذشت 6ماه از توقف فعالیتهای این واحد مسئولان شهرستان در تصمیمی جدید قصد صدور مجوز احداث کمپوست جدید با سرمایهگذاری بخش خصوصی داشته حال آن که کمتر از یک سال از افتتاح کارخانه کمپوست سپری شده و سوالات زیادی در این زمینه مطرح است.
خبرگزاری فارس در خراسانشمالی بنا به رسالت خود گزارشهای را در این زمینه و برخی از طرحهایی که با وضعیت مشابه مواجه بوده را تهیه کرده ضمن آنکه آماده دریافت پاسخهای مسئولان مرتبط است.انتهای پیام/63002/غ40/پ3003
خبرگزاری فارس، 92/2/16
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.