امروز : جمعه, 07 اردیبهشت 1403

ضرورت مدیریت پساب تصفیه‌خانه فاضلاب بجنورد

ضرورت مدیریت پساب تصفیه‌خانه فاضلاب بجنورد

بجنورد- عضو شورای شهر بجنورد با اشاره به استفاده بهینه از پساب‌های فاضلاب شهری، بر ضرورت برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح در این حوزه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا باغچقی، شنبه شب در جلسه علنی شورای شهر بجنورد اظهار کرد: به همان میزان که به حوزه مدیریت آب توجه می‌شود، باید به حوزه مدیریت پساب نیز توجه ویژه داشت.

وی بر ضرورت مدیریت پساب تصفیه‌خانه فاضلاب بجنورد تأکید کرد و افزود: در این حوزه به تدوین و اجرای برنامه‌های اساسی در راستای استفاده بهینه از پساب‌های فاضلاب شهری نیاز داریم.

شبکه فاضلاب حاشیه شهر توسعه پیدا کند

عضو دیگر شورای شهر بجنورد نیز در این جلسه با اشاره به اجرایی نشدن توسعه شبکه فاضلاب در مناطق حاشیه‌نشین شهر بجنورد، گفت: انصاف نیست این امر به بهانه اجرایی نشدن طرح تفصیلی در این مناطق، همچنان بر روی زمین باقی بماند.

علی‌اکبر هاتفی اظهار کرد: شاید طرح تفصیلی صدسال طول بکشد و علاوه بر آن، برای اجرای طرح تفصیلی، معابر که عوض نمی‌شوند، بنابراین شرکت آبفای خراسان شمالی باید نسبت به توسعه شبکه فاضلاب در حاشیه شهر، اهتمام ویژه بورزد.

هاتفی بابیان اینکه در حال حاضر تصفیه‌خانه بجنورد با نصف ظرفیت خود در حال فعالیت است، تصریح کرد: انتظار داریم توسعه شبکه فاضلاب بجنورد با سرعت بیشتری گسترش یابد و به مناطق حاشیه‌نشین برسد.

وی تأکید کرد: در تصمیم‌گیری برای برنامه‌های مربوط به حوزه آب و فاضلاب، حفظ منابع آب از هر موضوعی ارجحیت دارد.

هاتفی در خصوص مشکل بالا بودن سطح آب زیرزمینی دشت بجنورد که از سوی مدیرکل آبفای خراسان شمالی مطرح شد، گفت: با نگاه فرا بخشی به این موضوع و هماهنگی با دیگر دستگاه‌ها، باید این تهدید را تبدیل به فرصت و از آن به‌خوبی استفاده کرد.

وی تصریح کرد: انتقال آب از سد شیرین دره به بجنورد سبب ایجاد این مسئله شده است که می‌توان از این ظرفیت در جهت تأمین آب موردنیاز در صنعت و ازجمله پتروشیمی که با مشکل کمبود آب مواجه است، استفاده شود.

۴۰ درصد شهر بجنورد تحت پوشش شبکه فاضلاب است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی نیز که برای اصلاح یک مصوبه از سوی شورای شهر بجنورد، در جلسه علنی شورا شهر بجنورد حضور پیداکرده بود، گفت: ۴۰ درصد شهر بجنورد تحت پوشش شبکه فاضلاب است.

غلامحسین ساقی اظهار کرد: در حال حاضر دو تصفیه‌خانه در شهرهای بجنورد و اسفراین در دست بهره‌برداری و دو تصفیه‌خانه در شهرهای آشخانه و شیروان نیز در حال ساخت است.

وی تعداد انشعاب‌های آب در بجنورد را ۱۸۸ هزار و انشعاب‌های نصب‌شده فاضلاب را نیز ۵۳ هزار مورد برشمرد و بابیان اینکه ۴۶ درصد تعداد اشتراک‌های آب در شهر بجنورد قرار دارد، افزود: ۱۸ درصد در شیروان، ۱۳ درصد اسفراین و سایر شهرستان‌های استان نیز ۲۳ درصد اشتراک‌های آب را تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اینکه میزان آب تجدید پذیر در کشور و خراسان شمالی به آستانه بحران رسیده است، عنوان کرد: برای ساماندهی وضعیت فاضلاب خانگی با محدودیت منابع مواجه هستیم که به همین دلیل تنها توانستیم در چهار شهر از ۲۱ شهر استان، این پروژه را پیاده‌سازی کنیم

    File engine/modules/prostats.php not found.
طراحی، اجرا و پشتیبانی: سفارش دات نت