اساسنامه
اساسنامه مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر بجنورد
مقدمه
درجهان امروز ، طرح پرسشهای نو و مسایل پیچیده و چند وجهی در حوزه های مختلف ، نهادهای سیاستگذاری را ناگزیر از تاسیس مراکز علمی و پژوهشی ساخته است.تجربه نشان داده است که این نهاد با اتکا به تخصص ها و مطالعات فراهم آمده در آن مراکز و بهره گیری از آنها در شناخت کارشناسانه مسایل و پاسخگویی به نیازهای نو در تدوین سیاستها و نظارت بر اجرای آن سیاستها توفیق بیشتری یافته اند . نهادهایی که چنین تکیه گاه های علمی و تحقیقاتی سازمان یافته ای در اختیار دارند با نهادهایی که نمایندگانشان صرفاً با اتکا به توان علمی و تجربی خود به کارشناسی و تدوین قوانین مبادرت می ورزند چه در روش و چه در نتیجه گیری قابل مقایسه نیستند . شورای اسلامی شهر بجنورد با درک این ضرورت ، مرکز پژوهش های خود را بنا نهاده است.
در شورای اسلامی شهر بجنورد از نخستین دوره برای کارشناسی طرح ها و لوایح از مشورت موردی کارشناسان استفاده می نموده، درعین حال اساس کار بر فهم شخصی و توان علمی خود اعضا متکی بود لکن در سال 87 و در دوره سوم شورا نهادی مستقل ،دائمی و سازمان یافته به نام «مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر بجنورد »برای ارائه خدمات مستمر تحقیقاتی،پژوهشی و کارشناسی در کنار شورا قرارگرفت که اساس نامه آن در تیرماه 1393 مورد بازنگری قرار گرفته است.
اهداف و شرح وظایف مرکز:
هدف از تاسیس مرکز،مدیریت طرح های پژوهشی و تحقیقاتی به منظور ارائه نظرهای کارشناسی و مشورتی به اعضا،کمیسیون ها و هیئت رئیسه شورای اسلامی و شهرداری شهر بجنورد است. اهم وظایف این نهاد به شرح زیر است:
- تبیین اهداف ، استراتژیها و سیاستهای کاری شورا و همچنین تصمیم سازی برای آن با هدف هرچه اثر بخش تر کردن تصمیم گیری های شورا.
- تعریف و مدیریت انجام طرح های بنیادین و اساسی شهری و پژوهشهای کلان مربوط به محورهای اقتصادی،اجتماعی،سیاسی و فرهنگی بجنورد با توجه به شرایط بدیع بودن،کارامدی،ضرورت و تطابق به شیوه های علمی تحقیق و ارائه نتایج آنها در قالب طرح به شورا.
- اشاعه نتایج مطالعات پژوهشی از طریق برگزاری سمینار ، نشر کتب و نشریات و انعکاس نظرات به واحدها و دستگاه های ذیربط با نظر هیئت رییسه شورا.
- انجام خدمات موردی پژوهشی ، مانند برگزاری همایشهای کارشناسی و علمی، گردآوری و پردازش آمار و اطلاعات ، تهیه بانک اطلاعاتی و تالیف پژوهش های مرتبط انجام شده در کشورحول موضوعات مختلف شهری.
- مطالعه و بررسی و ارائه نظرهای کارشناسی بر روی تمام طرح ها و لوایح ارجاعی از سوی شورا و کمیسیونهای آن .
- تامین نیازهای اطلاعاتی کمیسیونها و اعضای شورا از طریق تدارک و برقراری نظام اطلاع رسانی .
- انجام پژوهش های موردی حسب درخواست هیئت رییسه ،کمیسیونها و اعضای شورا.
تبصره 1 : شرح وظایف مرکز با توجه به وظیفه اصلی آن یعنی مدیریت طرح های پژوهشی مورد نیاز و انجام آن از طریق متخصصان و پژوهشگران خارج مرکز ، سیاست کاهش تصدی گری و اجتناب از حجیم شدن بدنه پرسنلی تعیین شده است.
تبصره 2 : در تعیین شرح وظایف مرکز،سیاست استراتژیک بودن آن، واگذاری بخش تاکتیکی به شهرداری و اجتناب از هرگونه موازی کاری و اسراف رعایت شده است.
ارکان مرکز:
ارکان مرکز عبارتند از :
- هیئت امنا
- رییس مرکز
- شورای پژوهشی
هیئت امنا متشکل از سه تن از اعضای شورای اسلامی بجنورد و دو نفر از صاحبنظران برنامه ریزی و مدیریت شهری به انتخاب شورای شهر برای هر دوره شورا می باشد. رئیس هیئت امنا توسط اعضا انتخاب می شود . اهم وظایف هیئت امنا عبارتند از:
- تصویب خط مشی کلی و ارجاع آن به شورای اسلامی شهر جهت تصویب نهایی.
- تصویب ساختارو تشکیلات و ارجاع آن به شورای شهر جهت تصویب نهایی.
- تصویب بودجه سالانه.
- تصویب آیین نامه های استخدامی و مالی
- نصب و عزل رئیس مرکز
رئیس مرکز را هیئت امنا برای مدت دو سال از میان و یا خارج از اعضای هیئت امنا (با اولویت اعضای شورای شهر)که دارای مدارج بالای علمی و تجربه کافی باشند، انتخاب می کند . اهم وظایف رئیس عبارتند از :
- ارائه خط مشی
- پیشنهاد بودجه
- اداره مرکز
شورای پژوهشی متشکل از رئیس مرکز(به عنوان رئیس شورای پژوهشی)، قائم مقام مرکز(نائب رئیس شورای پژوهشی) ، معاون اقتصاد و برنامه ریزی شهرداری جهت هماهنگی بیشتر شورا و شهرداری در امر پژوهش و چهار نفر از پژوهشگران متخصص در مقولات مختلف مدیریت شهری دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد با پیشنهاد رییس مرکز و تصویب هیئت امنا است . این افراد برای مدت دو سال انتخاب می گردند. دعوت از سایر متخصصان بدون حق رای بلا مانع است. اهم وظایف شورای پژوهشی عبارتند از:
- بررسی و تصویب طرح های پژوهشی
- همکاری در تدوین برنامه سالانه
- بررسی و تصویب پروپوزال پایان نامه های دانشجویی و تعیین سیاستهای اساسی در زمینه همایش ها و سایر فعالیتهای علمی مرکز
- تشکیل کمیته های موقت تخصصی در موضوعات مختلف حسب مورد و به عنوان بازوهای مشورتی
- نظارت بر انتشار نشریه های علمی وپژوهشی مرکز
- برنامه ریزی برای ارتباط علمی با سایر مراکز آموزشی و پژوهشی داخل و خارج شهر
تبصره 3 : نحوه تعییین مجریان ،داوران و ناظرین و به طور کلی فرایند پیشنهاد، تصویب و تحویل گیری یک طرح در «نظامنامه پژوهش مرکز» که به تصویب شورای پژوهشی خواهد رسید تعریف می گردد.
ساختار مرکز:
در ساختار سازمانی فعلی مرکز ، علاوه بر رئیس مرکز تنها یک معاون پژوهشی – اجرایی(قائم مقام مرکز)، یک کارشناس ارشد پژوهشی و یک کارشناس پژوهشی وجود دارد. هرگونه توسعه در این ساختار صرفاً پس از پیشنهاد رییس و تصویب هیئت امنا و شورای اسلامی شهر امکان پذیر است.اهم وظایف این معاونت عبارتند از:
- کمک به رییس مرکز در اجرای مصوبات شورای پژوهشی
- پیگیری امور پژوهشی مرکز
- پشتیبانی اداری و مالی از فعالیت های پژوهشی مرکز
- نظم بخشیدن به روند اجرایی امور
- گردش کار مطلوب در بخش های مختلف
- نظارت بر امور مالی
- ایجاد فضای مناسب کار
- رفع نیازهای تدارکاتی
این اساسنامه در چهار بخش مقدمه،اهداف و شرح وظایف مرکز ، ارکان مرکز و ساختار مرکز و سه تبصره در تاریخ 93/4/22به تصویب شورای اسلامی شهر بجنورد رسید.
- 1647
- 0
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.