صفحه نخست / پروژه‌های زخمی سرمایه‌گذاران را فراری داده است

پروژه‌های زخمی سرمایه‌گذاران را فراری داده است

 رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر بجنورد به تأخیر افتادن و انجام نشدن پروژه‌های شهری را علت عدم جذب سرمایه‌گذار در بجنورد دانست.

محمدحسن شادمهر در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بازماندن پرونده پروژه‌ها به دلیل مشکل حقوقی سبب عدم ورود سرمایه‌گذاران به بجنورد می‌شود.

شادمهر بابیان اینکه چهار پروژه بافت فرسوده، هماگ، ناوک و پل 19 مهر ازلحاظ محاسباتی، قراردادی و فنی دارای مشکل هستند افزود: متأسفانه شهرداری قبل از انعقاد قرارداد برای اجرای پروژه‌ها ازنظر مشاوران استفاده نمی‌کند.

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر با اشاره به طلب 6 میلیارد تومانی پیمانکار پروژه پل 19 مهر از شهرداری گفت: پیش از بهره‌برداری پل 19 مهر به پیمانکار گفته شد قبل از تحویل پروژه اقدامات لازم برای تعیین تکلیف دریافت طلب خود را انجام دهد اما متأسفانه چنین اقدام ضمانتی انجام نشد.

شادمهر اظهار داشت: شرکت ماشین‌سازی اراک یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های کشور است که متأسفانه با بدهکاری‌های شهرداری نتوانستیم از آن برای دیگر پروژه‌ها استفاده کنیم.

این عضو شورای شهر افزود: شهرداری برای پرداخت طلب سال گذشته پیمانکار پل 19 مهر سه میلیارد تومان وام از بانک شهر گرفت که از این مبلغ، 800 میلیون تومان به پیمانکار پرداخت کرده و مابقی آن را برای خرید قیر و سایر پروژه‌ها، بدون مصوبه شورای شهر هزینه کرده است.

* سهم شهرداری در پروژه هماگ مشخص نیست

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه در حال حاضر سهم شهرداری در پروژه هماگ مشخص نیست گفت: وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه هماگ باید مشخص شود که چه اندازه پیشرفت داشته، آیا بر اساس پیش‌بینی پیشرفت داشته یا نه؟ واحدهای پیش‌فروش شده سهم کارفرما بوده یا شهرداری؟ و آیا پیش‌فروش بر اساس ضوابط و قوانین انجام‌شده یا نه؟

* اولویت در پروژه‌های شهرداری وجود ندارد

شادمهر بابیان اینکه اولویت‌بندی برای انجام پروژه‌ها در شهرداری بجنورد انجام نمی‌شود گفت: شهرداری بدون برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی بر اساس بودجه پروژه‌ها را کلنگ زنی می‌کند.

 

* لزوم راه‌اندازی واحد حقوقی در شهرداری

 

 

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر بجنورد گفت: یکی از واحدهای بسیار مهم در شهرداری‌ها واحد حقوقی و امور پیمان‌ها است که متأسفانه در حال حاضر به شکل تخصصی در شهرداری بجنورد راه‌اندازی نشده است.

شادمهر اظهار داشت: این واحد بسیاری از مشکلات حقوقی از قبیل وصول حق‌وحقوق شهرداری و رفع اشکالات حقوقی موجود در واحدها را روشن و حل‌وفصل می‌کند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از واحدهای مؤثر در شهرداری‌ها، واحد مدیریت سیستم و پروژه است که تمام فرآیندهای کاری شهرداری را مدیریت و شاخص نیروی انسانی را با یکدیگر مقایسه می‌کند که متأسفانه چنین واحدی نیز در شهرداری بجنورد وجود ندارد.

* ساختمان فرهنگ‌سرای شهروند استحکام ندارد

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورای شهر گفت: ساختمان فرهنگ‌سرای بجنورد بر اساس اقدامات سطحی ساخته‌شده و هیچ‌گونه کار زیربنایی برای آن انجام‌نشده است.

شادمهر اظهار داشت: 17 مهندس باتجربه مستحکم نبودن این ساختمان را تائید کرده‌اند و پای این ادعا را امضاء زده‌اند.

وی افزود: طی چند هفته گذشته از یک شرکت معتبر برای اظهار نظر درباره استحکام بنای ساختمان فرهنگ‌سرای شهروند دعوت شد اما از طرف شهرداری اجازه ورود داده نشد که درنهایت ملزم شدیم با مشقت‌های فراوان بازدید خود را انجام دهیم.

* دو دسته شدن شورای شهر

رئیس کمیسیون عمران و ترافیک شورا با گلایه از اینکه شهرداری برای بازدید از پروژه‌ها فقط به پنج عضو از اعضای شورا خبر می‌دهد گفت: شهرداری بدون اطلاع به هشت نفر از اعضای شورا به بازدید از پروژه‌ها می‌رود و از طرفی اعلام می‌کند اعضای شورای شهر برای بازدید حضور پیدا نمی‌کنند.

شادمهر اظهار داشت: اگر شهردار با آن هشت نفر تماس گرفت و آن‌ها برای بازدید از پروژه‌ها حضور پیدا نکردند آن موقع می‌تواند چنین ادعایی کند.

وی افزود: شهردار برای اینکه استیضاح نشود این پنج عضو شورای شهر را برای خود نگه داشته است.

این عضو شورای شهر تصریح کرد: بحث 5 و 8 (دو دسته شدن اعضا) از طرف شهردار در جامعه بیان‌شده است.

* درِ شورای شهر بر روی صاحبان اندیشه باز است

رئیس مرکز پژوهش‌های شورا گفت: درِ شورای شهر به روی صاحبان اندیشه و معتمدین شهر برای اظهارنظر درباره عملکرد شورای شهر و شهرداری باز است.

شادمهر اظهار داشت: معتمدان شهر حق‌دارند در جریان دغدغه‌های شهر قرار گیرند و پاسخ قانع‌کننده را بشنوند.

 

 

7 آبان 1394, 12:33
بازگشت