پیلتن، عضو شورای اسلامی شهر بجنورد:
بستن جوی ها؛ زمینه ساز پرورش موش ها و خشکی درختان/ اجرای رینگ دوم شبکه هدایت آب های سطحی ضروری است
یک عضو شورای شهر بجنورد گفت: هرچند روپوشانی جوی های آب در سطح شهر بجنورد موجب زیباسازی المان شهری شده است، اما این اقدام زمینه پرورش موش ها و خشکی درختان در سطح شهر را در آینده به دنبال خواهد داشت .
حسین پیلتن، عضو شورای شهر بجنورد در گفت و گو با خبرنگار اترک نیوز، درباره اقدام شهردار بجنورد برای بستن روی جوی های آب سطح شهر و اثر آن بر آب گرفتگی معابر شهر در هنگام بارندگی های اخیر اظهار کرد: بنده به شخصه مخالف بستن روی جوی های آب بودم و اعتراض خود را به شهردار و رئیس کمیسیون عمران شورای شهر نیز اعلام کردم .
پیلتن تصریح کرد: هرچند که بستن روی جوی های آب در شهر بجنورد موجب زیباسازی المان شهری می شود اما این اقدام چندین مشکل را در آینده برای شهر به همراه خواهد داشت .
به گفته وی، با اجرای روپوشانی جوی های آب سطح شهر می بایست مقدار گودی جوی های آب تا سطح آسفالت حفظ می شد تا جهت جریان آب در این جوی ها کم نشود و به خیابان سرازیر نشود، این در حالی است که بتن آماده ای را که بر روی جوی ها گذاشته اند 10 سانت از سطح آسفالت معابر پایین تر می باشد و عمق گودی جوی ها کم شده و این یک اشکال است .
وی همچنین عنوان کرد: دریچه هایی که در درون جوی ها گذاشته اند، عمودی است که به طور یقین زباله هایی که وارد جوی ها می شوند به این دریچه ها گیر می کنند و عبور آب نیز امکانپذیر نمی شود و آب به خیابان سرازیر می شود .
این عضو شورای شهر بجنورد افزود: با روپوشانی جوی ها، عمق گودی جوی ها کمتر شده که این امر امکان شست و شوی لجن های درون این جوی ها را سخت می کند و در آینده این جوی ها محل امنی برای پرورش موش ها و سایر حیوانات موذی خواهند بود .
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه در این اقدام برای خروج لجن ها از جوی ها تدبیری اندیشیده نشده است در آینده با مشکلات بهداشتی و زیست محیطی روبرو خواهیم بود که به عقیده بنده حتی مجبور خواهیم شد دوباره روی این جوی ها را باز کنیم .
افزون بر این، وی خاطر نشان کرد: در گذشته به منظور سیراب شدن درختان پیرامون جوی ها، روی جوی های آب باز بود، حال با بستن روی جوی های آب و کم شدن عمق گودی این جوی ها، زمینه نفوذ ناپذیری آب به ریشه درختان و کم شدن جریان آب در جوی ها فراهم شده است که پیش بینی می شود درختان سطح شهر تا چندین سال آینده خشک شوند .
پیلتن در پاسخ به این سوال که قبل از اقدام به اجرای چنین پروژه ای آیا مطالعات کارشناسی شده انجام نشده بود؟ عنوان کرد: شورای شهر بجنورد از شهردار خواستار شد که مطالعات کارشناسی شده را قبل از اجرای پروژه ارائه دهد که تاکنون هیچ چیزی را ارائه نداده است .
وی همچنین تصریح کرد: بستن روی جوی های آب در سطح شهر یکی از عوامل آب گرفتگی های اخیر بجنورد در سطح معابر در هنگام بارندگی ها بوده است .
وی در ادامه در بخش دیگری از سخن خود به معضل آب گرفتگی در معابر بجنورد در هنگام بارندگی ها نیز بیان داشت: در هنگام بارندگی ها، جریان باران از قسمت جنوب شهر به سمت شمال شهر روان و سرازیر می شود که در همین راستا، مسیرهای میدان کارگر و میدان شهید همچنین تقاطع های مخابرات، 15 خرداد و خیابان آتش نشانی سابق از جریان این روان آب ها با مشکل آب گرفتگی روبرو می شوند .
این عضور شورای شهر بجنورد گفت: در همین راستا، چند سال قبل مشاوری برای انجام مطالعات کارشناسانه و اتخاذ روش هایی برای حل این مشکل انتخاب شد و این مشاور پس از انجام مطالعات، طرحی را مبنی بر احداث کانال هدایت آب های سطحی در شهر بجنورد ارائه داد تا مسیر روان آب ها را از شرق به غرب تغییر دهیم .
وی عنوان کرد: در فاز نخست از اجرای این پروژه، رینگ میدان آفرینش تا میدان دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت که به زودی نیز اجرای کانال هدایت آب های سطحی در این رینگ تکمیل می شود و به بهره برداری خواهد رسید تا روان آب های سمت جنوب وارد این کانال شوند .
وی همچنین یادآور شد: برای اجرای کانال هدایت آب های سطحی بجنورد در رینگ میدان آفرینش تا میدان دفاع مقدس، تاکنون حدود یک میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است .
پیلتن در ادامه با تاکید بر این نکته که این کانال به تنهایی جوابگوی هدایت آب های سطحی شهر بجنورد نخواهد بود، خاطر نشان کرد: در چندین سال قبل، کانال بزرگی برای هدایت آب های سطحی چهار راه شهرداری تا خیابان شریعتی شمالی احداث شد که می بایست تا میادین شهید و کارگر امتداد می یافت که متاسفانه نیمه کاره باقی ماند .
وی با تاکید بر این نکته که امتداد اجرای کانال کشی هدایت آب های سطحی از خیابان شریعتی شمالی تا میدان کارگر برای جمع آوری آب های سطحی بجنورد در هنگام بارندگی ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است که باید انجام شود، افزود: امیدوار هستیم که شهردار و اعضای شورای شهر بجنورد با توجه به این ضرورت، اعتبارات اجرای این رینگ را در بودجه سال 95 مدنظر قرار دهند .