صفحه نخست / تیشه به ریشه درختان بجنورد خورده است

تیشه به ریشه درختان بجنورد خورده است

در پی اظهارات اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد در ارتباط با خشک شدن درختان بش قارداش، باباامان، پارک شهر و پادگان سابق ارتش بازدیدی توسط برخی از اعضای شورای اسلامی شهر به همراه یک استادیار باغداری روز شنبه از این محل ها به عمل آمد.

زیباترین چنار جهان در بش قارداش کاملا خشک شده است

این استادیار باغبانی در این بازدید گفت: درخت چنار 450 ساله بش قارداش که جزو 6 درخت چنار زیبای جهان بود کامل خشک شده است.

دکتر علی دادار اظهار داشت: برگ های این درخت کهنسال بر اثر بی آبی زرد شده بود و علاوه بر اینکه اقدامی برای حفظ آن اندیشیده نشد، ریشه های آن را قطع کردند.

وی با بیان اینکه قطع ریشه های درخت باید در زمان خاصی انجام شود گفت: تیرماه و مردادماه زمان قطع ریشه های درختان نیست چرا که سبب خشک شدن درختان می شود و متاسفانه تمام ریشه درخت چنار 450 ساله را در کمردادماه قطع کردند.

وی افزود: به لحاظ علمی اگر به اندازه یک مو، ریشه درخت سالم باشد به وسیله آن آب و مواد غذایی به درخت انتقال داده می شود و از خشک شدن درخت جلوگیری می شود اما علاوه بر نابودی ریشه های این درخت کهنسال مواد غذایی تزریق کردند که سبب مسمومیت درخت شد و سپس عملیات پیوند را در تیرماه و مردادماه انجام دادند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تیرماه و مردادماه زمان پیوند زدن درخت نیست چرا که سبب خشک شدن درخت می شود.

دادار گفت: حفر چند چاه در کنار این درخت 450 ساله دیگر علت خشک شدن آن بوده است.

دادار افزود: تک تک درختان بش قارداش در حال خشک شدن هستند و این از سر شاخه های آن ها پیدا است، باید اقدامی انجام دهیم تا از خشک شدن دیگر درختان جلوگیری شود چرا که قیمت این درختان بسیار بالا و برای استان بسیار ارزشمند است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر در کنار هر درخت شیر آب گذاشته می شد و به صورت قطره ای آب داده می شد درختان خشک نمی شدند.

وی با اشاره به بیرون آوردن ریشه درختان بش قارداش گفت: این اقدام سبب تابش نور خورشید به ریشه درختان می شود که سبب خشک شدن آن می شود.

این استاد دانشگاه افزود: همچنین در کنار تمامی درختان بش قارداش آتش روشن شده است اما کسی نیست که به آن ها گوش زد کند.

وی اظهار داشت: درختان صنوبر بش قارداش نیز وضعیت نامطلوبی دارند و اگر برای آبیاری مناسب آن ها اقدامی صورت نگیرد، در آینده نزدیک شاهد خشک شدن آن ها نیز خواهیم بود.آن هم درختان کمیابی چون صنوبر که ارزشی به مراتب بالاتر از چنارها دارند.

 

 

 

 

 

 

19 مرداد 1394, 12:16
بازگشت