صفحه نخست / اهمال و نا آگاهی نهادها عامل بروز پدیده كوه خواری است

اهمال و نا آگاهی نهادها عامل بروز پدیده كوه خواری است

 

اهمال و نا آگاهی نهادها عامل بروز پدیده کوه خواری است

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد از بروز پدیده کوه خواری که گاها در چارچوب شکلی قانون و با مجوز برخی نهادها و در نتیجه اهمال آنان صورت می گیرد، خبرداد.

علیرضا باغچقی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار نسیم امروز گفت: واگذاری جنگل، کوه و ... تحت هر عنوان، نمونه عینی جنگل خواری و کوه خواری و تصرف انفال محسوب شده و امری غیرقانونی است.

وی افزود: این موارد در برخی اوقات توسط زمین خواران و منفعت طلبان تصرف می شود؛ در حالی‌که بسیاری از روستائیان و حتی شهرنشینان از آثار سوء این تصرف ها و واگذاری ها اطلاعی ندارند و همین امر و سکوت آنها در مقابل این تصرف ها، منافع متصرفین این انفال را تامین می کند.

باغچقی تصریح کرد: متاسفانه این نوع تصرفات کاملا غیرقانونی، گاها در چارچوب هایی با ظاهر قانون با همراهی بعضی از مسئولان شکل می گیرد؛ مسئولانی که یا از غیر قانونی بودن آن بی اطلاع هستند، یا اهمال می کنند و یا با علم به غیرقانونی بودن آن، در مقابل این اعمال سکوت می کنند.

عضو شورای اسلامی دوره چهارم و پنجم شهر بجنورد افزود: باید توجه داشت که بحرانهای زیست محیطی یک شبه بوجود نمی آید و قطعا قبل از آن یک سری از اعمال در مسیری اشتباه ورود پیدا کرده و باعث می شوند که بحران های زیست محیطی به وقوع به پیوندند.
وی تصریح کرد: بدون شک زمانی که این اشتباهات بروز پیدا می کند، راهکارهای مقابله با آن طولانی و زمان بر و خسارات آن به حدی است که هرگز قابل جبران نیست.

باغچقی با اشاره به تخریب و تصرف غیر قانونی کوه‌ها، اظهار داشت: با تخریب و تصرفی که در کوه ها به ویژه در محدوده و حریم شهرها صورت می گیرد؛ این امر باعث محرومیت و عدم دسترسی رایگان شهروندان به فواید عام و ظرفیت های انفال شده و علاوه بر آن، آلایندگی های ناشی از بحران ها مستقیما سلامت عمومی را به مخاطره می اندازد.

 

وی تاکید کرد: با نگاه کارشناسی اقتصادی به این تصرفات متوجه ارزش ریالی عجیب آن نیز خواهید شد و همین امر سبب ترغیب منفعت طلبان به تصرف این املاک می شود.

وی ضمن اشاره به عدم نگاه بلندمدت مسئولان به این مسئله اظهار کرد: گاها هدف، نتیجه گرفتن سریع و راه اندازی چند طرح و یا ارائه آمارهاست، غافل از اینکه این روال موجب می شود که سرمایه های ملی به همین راحتی به یک سری افراد خاص داده می شود که صرفا منفعت خاص آن نیز به این افراد تعلق می گیرد.

باغچقی با اشاره به هزینه تخریب طبیعت و محیط زیست تصریح کرد: بر روی بعضی از تخریب ها اصلا نمی توان قیمت گذاشت زیرا موضوع سلامت جامعه مطرح است و باید قطعا تاثیر تخریب طبیعت بر روی تغییر اکوسیستم محلی و گاها فراتر از آن، مورد بررسی قرار گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: خسارات و میزان هزینه های این تخریب ها، بسته به نقطه تخریب ومیزان تغییر محیط زیست، مستلزم نظریه کارشناسان زیربط است.

وی ضمن اشاره به اینکه در طرح تفصیلی و جامع شهر بجنورد کاربری گردشگری در جاده بجنورد به باباامان در سمت راست جاده در نظر گرفته شده است، افزود: با وجود این ظرفیت و برای اجرای این طرح، دلیلی بر واگذاری کوه ها که سرمایه های مردم این شهر است، وجود نداشته است.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: چرا با وجود این قابلیت و کاربری گردشگری پیش بینی شده، پروژه ای با تخریب کوه عملیاتی شود؛ و چرا ظرفیتی را که مردم باید در حال حاضر ودر آینده از آن بهرمند شوند، به همین راحتی از مردم گرفت.

وی خاطر نشان کرد: همه مراتع ارزشمند هستند؛ مراتع چرخه اقتصادی بسیار مهمی از قبیل برداشت گیاهان دارویی، پرورش زنبور عسل و طبیعت گردی دارند، که اگر شخص و یا اشخاصی قصد فعالیت اقتصادی هم داشته باشند، می‌توانند از این قبیل طرح ها که کوچکترین تهدیدی برای سلامت عموم ندارند، بهره ببرند؛ اما اگر بحث ظرفیت گردشگری مطرح است، چرا نباید به جای استفاده افراد خاص، این مناطق به پارک های طبیعی و عمومی برای استفاده همه شهروندان تبدیل شود؟

وی در پاسخ به سوالی در مورد موضوع کوه‌خواری و نحوه ورود شورای شهر برای جلوگیری از این اتفاق گفت: متاسفانه در قانون نقشی در واگذاری و یا عدم واگذاری انفال به شوراهای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان مردم، داده نشده و شورا از نهادهایی نیست که بتواند مستقیما در امر واگذاری و یا جلوگیری از آن نقشی ایفا کند؛ اما به طور جدی این مطالبه عمومی را به گوش مسئولان می رسانیم.



وی اضافه کرد: این دغدغه و این سئوال در ذهن مردم شهر وجود دارد که چطور چنین مجوزی به این راحتی به بخش خصوصی داده شده است؟ آیا بخش خصوصی توان خرید املاک مقابل همین ملک واگذار شده در آن سوی جاده را ندارد!؟

وی اظهار کرد: در سنوات گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان محیط زیست با منویات و توصیه های خود، ضمن اشاره به اهمیت حفاظت از کوه‌ها و جلوگیری از پدیده کوه خواری، با ابراز نگرانی فرمودند که یکسری افراد این مناطق را تصرف می کنند و دیگر آن املاک از حالت عمومی خارج شده و در برنامه های آتی مشکل ایجاد می کند.

باغچقی افزود: مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود در این دیدار فرمودند که اگر فضایی برای گردشگری عامه مردم در نظر گرفته می شود، قطعا باید به ظرفیت های خود شهر و آثارشان نیز توجه شود.
وی افزود: معظم له ضمن ابراز نگرانی شدید از پدیده زمین خواری و به ویژه کوه‌خواری؛ مسئولین را از واگذاری انفال به بهانه های واهی نهی فرموده و تاکید کرده اند که حتی برای ساخت حوزه علمیه نیز نباید کوه‌ها واگذارشود.

وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان رهبر معظم انقلاب گفت: مقام عظمای ولایت در مورد تخریب محیط زیست فرمودند:« بایستی تخریب محیط زیست جرم محسوب بشود؛ به‌عنوان جرم بایستی تعقیب بشود؛ پالایش و بازنگری قوانین موجود، تقویت نظارتهای بی‌اغماض - نظارت انجام بگیرد، هیچ گونه اغماضی هم در این نظارتها صورت نگیرد و رؤسای دستگاه‌ها شخصاً نظارت کنند - و شاید از جهتی از همه مهم‌تر، فرهنگ‌سازی است؛ فرهنگ‌سازی؛ مردم بدانند که اهمّیّت حفظ محیط زیست چقدر است».

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با تاکید بر اینکه این دغدغه مقام عظمای ولایت، حجت را بر همه ما تمام کرده است، اظهار داشت: باید مسئولینی که پای این واگذاری ها را امضاء کرده اند، پاسخ و توضیح روشنی به مردم ارائه کنند؛ هر چند که بنده به عنوان نماینده مردم این شهر، امیدی به پذیرش خطا و اشتباه توسط مسئولان استان و جبران آن را ندارم .

به گزارش نسیم امروز؛ چندی قبل در کیلومتر ٢ جاده بجنورد به شیروان یکی از کوههای شهر برای ساخت هتل و رستوران بخش خصوصی تخریب شده که این امر با توجه به سخنان مقام معظم رهبری شائبه کوه خواری را در اذهان عمومی تقویت کرده و موجب اعتراض شماری از دوستداران محیط زیست شده است.

7 آذر 1396, 15:03
بازگشت