امروز : چهارشنبه, 05 اردیبهشت 1403

نشست صمیمی اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد با مهدی چمران

 

نشست صمیمی اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد با رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با حضور جمعی از مسئولان شهری در محل شورای اسلامی شهر برگزار شد.

در این نشست رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد ضمن عرض خیر مقدم و تبریک اعیاد شعبانیه، رحلت جانگداز امام خمینی (ره) را تسلیت گفته و حضور مهدی چمران در شورای اسلامی شهر بجنورد را فرصت مغتنمی برای شهر دانست.

رضا فیروزه با بیان اینکه یکی از مشکلات شهر بجنورد سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی است، افزود: زمانی که روستاهای اطراف به شهر ملحق شدند زیرساخت های لازم در زمان تفکیک وجود نداشت که این امر باعث ایجاد مشکلات فراوانی در این نواحی شد.

وی بیان داشت: شهرداری برای ساماندهی این نواحی با کمبود اعتبارات روبرو است که خواستار اختصاص اعتبارات دولتی برای حل این مشکل هستیم.

فیروزه تصریح کرد: همفکری، همکاری و تعامل خوبی بین اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و مسئولین شهری وجود دارد که این خود باعث رفع بسیاری از مشکلات شده است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر نیز در ادامه افزود: یکی از مسائلی که در شهرهای بزرگ و مراکز  استان ها وجود دارد، عدم انتخاب رئیس شورای عالی استان از بین یکی از اعضای شورای اسلامی شهرهای بزرگ است که این خود به تبع باعث بروز برخی مشکلات شده است.

اعظم السادات افشین فر خواستار رسیدگی به این موضوع ازسوی شورای عالی استان ها شد تا بتوان از افراد خبره وبا تجربه در این شورا برای انجام اقدامات بزرگ ومفید برای شهر و استان استفاده کرد.

در ادامه دیگر اعضای شورای اسلامی شهر نیز به بیان مشکلات فراروی شوراها پرداختند و خواستار پیگیری شورای عالی استان ها برای جلوگیری از تصویب طرح مجلس درخصوص انتخاب شهرداران از سوی مردم و اجرای مدیریت یکپارچه شهری شدند.

در ادامه معاونت عمران استانداری یکی از مشکلات شهرداری های استان را نبود اعتبارات دانست و تأکید کرد: اگر در سال گذشته کمک های دولتی به شهرداری های استان نمی شد بسیاری از شهرداری ها توان اداره امورات خود را نداشتند.

علی نیا بیان کرد: حدود 33 درصد از بودجه مصوب شهرداری های استان به خصوص شهرداری بجنورد از محل کمک های دولتی بوده است.

وی افزود: برقراری ارتباط، تعامل  و انتقال تجربیات شهرهایی که توانسته اند درآمدهای پایدار برای شهرداری ها کسب کنند می تواند تجربه مفیدی برای دیگر شهرها در راستای ایجاد شهری با رفاه نسبی برای شهروندان باشد.

فرماندار شهر بجنورد نیز با اشاره به الحاق روستاهای اطراف به شهر گفت: افزوده شدن روستاها به شهر در عین حال که می توانند فرصتی برای شهر باشند، تهدیدی هم برای شهر به شمار می آیند.

ثمینی تصریح کرد: اگر این روستاها تمامی زیرساخت های شهری را نداشته باشند،  شهرداری به راحتی نمی تواند خدمات رسانی به این نواحی داشته باشد و از سوی دیگر چون در محدوده شهری قرار گرفته اند بسیاری از امکانات و تسهیلات روستا نشینی را از دست خواهند داد.

وی با اشاره به تجربیات شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران درخصوص واگذاری امور به بخش خصوصی بیان داشت: با واگذاری بسیاری از امور به این بخش، هم هزینه های زیادی که بر دوش شهراری است، برداشته می شود و هم اجرای پروژه ها و در نهایت توسعه شهری با سرعت بالایی انجام خواهد شد.

در ادامه روح اله براتیان، شهردار بجنورد، با اشاره به درآمدهای شهرداری گفت: یکی از این منابع درآمد، تجمیع عوارض است که به صورت صحیح در اختیار شهرداری ها قرار نمی گیرد همچنان که در بحث توسعه زیرساخت ها روستا ها از شهرها پیشی گرفته اند به دلیل اینکه عوارض تجمیع از شهرها گرفته می شود و در اختیار روستاها قرار داده می شود که خواستار تعیین تکلیف این موضوع از سوی شورای عالی استان ها هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به مسائل مطرح شده، بیان داشت: مهم ترین بحث در شوراهای اسلامی شهرها، مدیریت یکپارچه شهری است اما به دلیل مخالفت برخی از مسئولین ذی ربط عملا کار قابل توجهی در این خصوص انجام نشده است.

چمران بیان داشت: این در حالی است که عدم تعیین تکلیف این لایحه و اجرایی نشدن آن موجب زیان شهرداری ها خواهد شد.



وی چگونگی تأمین بودجه اجرای این طرح و نحوه اختصاص بودجه برای اجرای آن را مهم ترین موضوعاتی برشمرد که باید تعیین تکلیف شوند.

وی درخصوص انتخاب شهردار توسط مردم بیان داشت: با انتخاب شهردار توسط مردم مخالف هستیم و به دفاع از آن خواهیم پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت درآمدهای پایدار شهرداری گفت: شهرداری ها بایستی مستقل و خودکفا شوند و در آمدها پایدار را به شیوه درست و با خلاقیت محلی در شهرداری ها محقق کنند و در این راستا تعامل با بخش خصوصی می تواند مفید واقع شود.

چمران افزود: در مرکز تحقیقات شهرداری تهران دست یابی شهرداری ها به درآمدهای پایدار مطرح و به مطالعه پرداخته شد و نتایج آن در قالب طرح به وزارت کشور ارسال شده است.

چمران درخصوص تجمیع عوارض که اکنون به عنوان مالیات بر ارزش افزوده مطرح است، عنوان کرد: 100 درصد از مالیات بر ارزش افزوده، سهم شهرداری ها است که متاسفانه 40 درصد آن به شهرداری ها اختصاص می یابد که در حال حاضر عده ای در تلاش هستند که این مقدار را به 30 درصد کاهش دهند.

وی با اشاره به معضل حاشیه نشینی گفت: این مشکل مختص شهرهای کوچک نیست و منشا پیدایش آن روستاها هستند.

وی افزود: اگر بخواهیم روستاها تخلیه نشوند و به تبع معضل حاشیه نشینی برای شهرها به وجود نیاید بایستی مشکلات روستانشینان از جمله بیکاری و اشتغال آنها را برطرف کرده و سطح درآمدی آنان را افزایش دهیم تا از

مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری شود.

چمران به حفظ جایگاه خاص شوراها تأکید کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه شوراها ریشه شهرداری ها هستند بایستی شهرداران همه جانبه از سوی شوراها حمایت شوند و تعامل خوبی بین آنها برقرار باشد هر چند دارای گرایش های سیاسی و تفکرات متفاوت باشند.

 

    File engine/modules/prostats.php not found.
طراحی، اجرا و پشتیبانی: سفارش دات نت