امروز : چهارشنبه, 05 اردیبهشت 1403

باب اقدامات خودسرانه در مسائل فرهنگی بسته شود

 

عضو شورای اسلامی بجنورد:

باب اقدامات خودسرانه در مسائل فرهنگی بسته شود

 

عضو شورای اسلامی بجنورد با اشاره به احیای شمایل لوح تاریخی بوستان ملی بش‌قارداش که چندی قبل از سوی برخی افراد ناشناس سیمان گرفته شده بود، تاکید کرد: باید باب اقدامات خودسرانه در مسائل فرهنگی بسته شود.

جمشید گریوانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده این لوح که برگرفته از سفارش زرتشت مبنی بر پندار نیک گفتار نیک و کردار نیک است، مجدداً احیا شده، با این وجود بخشی از این اثر تاریخی در حین برداشتن سیمان سفید از بین رفته است. وی با بیان اینکه بوستان ملی بش قارداش زیر نظر شهرداری قرار دارد، افزود: بی تردید اگر با این رویکرد پیش برویم باید نگران سایر اثرهای تاریخی به خاطر برخی اقدامات خودسرانه از سوی افراد باشیم. گریوانی با اشاره به ضرورت تمکین به قانون از سوی افراد برای جلوگیری از هرگونه اقدام خودسرانه در باب مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: آثار تاریخی از جمله میراث گذشتگان بوده که باید به شایستگی از آن مراقبت و برای نسل‌های آینده حفظ شود. به گزارش فارس، بوستان ملی بش قارداش بجنورد در 5 کیلومتری جنوب این شهر و در محور ارتباطی اسفراین قرار دارد. بنا به اسناد تاریخی، پیش از اسلام در زمان اشکانیان و ساسانیان در این محل عبادتگاه پیشوایان کنتیس زرتشتی قرار داشته که به دلیل اقامت چهار فصل مغ (بزرگان دینی زرتشتی) به چهار مغان شهرت یافته است.

طبق مدارک موجود آب چشمه به چهرمغان یا چرمغان موسوم بوده که هم اکنون نیز به این نام معروف است. تصویری قدیمی از بش‌قارداش نام این مکان یعنی بش‌قارداش بر اساس داستانی تاریخی است که در بین مردم شهر جریان دارد. طبق این افسانه در روزگاران قدیم پنج برادر در شهر بجنورد زندگی می‌کردند که به دلیل مخالفت با ظلم و ستم حکمران تحت تعقیب مأموران قرار داشتند.

این پنج برادر به همراه هم گریختند و مأموران نیز آنها را تا این مکان تعقیب کردند. پنج برادر از خدا طلب کمک کردند، در این هنگام پنج سوراخ در کوه ایجاد شد که برادران به آنها پناه بردند و از سوراخ‌ها آب گوارایی جاری شد. تا سال‌ها قبل و پیش از خشکسالی‌های شدید تعداد چشمه‌ها پنج عدد بود که تمامی آنها آب بسیار داشتند. البته بعضی از افراد ناآگاه این موضوع را این‌چنین نقل می‌کنند که چون پنج چشمه غار مانند سنگی وجود دارد نامشان بش قارداش شده است. قار و داش که در ترکی همان سنگ است. البته احتمالاً این روایت توسط مهاجران و کسانی آشنایی به زبان ترکی نداشته‌اند پدید آمده است.

در پایین کوه و در شعاع استخر آن یک شعار سنگ تراشیده‌ای وجود دارد که شعار زرتشتیان یعنی پندار نیک گفتار نیک و کردار نیک بر روی کوه حک شده است. سنگتراش این اثر اسماعیل جزمی نقاش، خطاط و سنگ تراش بجنوردی می‌باشد که در سال 1300 و اندی این سخن را تراشیده و به گفته خودش برای در یاد ماندن در دل‌ها تاریخ آن را به 1300 خورشیدی نوشته ‌است. در سمت چپ کوه و چشمه بش قارداش یک بنای تاریخی که به دستور ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده هم اکنون پابرجاست و در سال‌های قبل چندی از خاندان شادلو بجنورد در آن دفن شده‌اند. در روبروی استخر اصلی بش قارداش یک دروازه از حدود 200 سال پیش تا کنون پابرجاست.

به گزارش فارس،این مکان تفریحی دارای سه استخر است که دو استخر آن برای شنا کودکان و بزرگسالان درست شده است که اکنون به خاطر مشکل کم آبی تنها یک  استخر تزئینی در ابتدای این بوستان ملی دارای آب است. به گزارش فارس،نمازخانه، تلفن همگانی، سوپر مارکت، سیستم روشنایی در شب، پارکینگ، وسایل بازی کودکان، کمپ نیروی انتظامی، پست امداد و نجات هلال احمر، آنتن دهی همراه اول و ایرانسل، آب شرب و سرویس بهداشتی از جمله امکانات مهیا شده در این بوستان به شمار می‌رود.      انتهای پیام/63002/ب30/گ1003

 

خبرگزاری فارس، 92/1/11

    File engine/modules/prostats.php not found.
طراحی، اجرا و پشتیبانی: سفارش دات نت